? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

  • 187 047
  • 4 641
# 3 885
Да, видях че излизат изскачащи прозорци. Налазили са го нещо.
Преди нямаше и аз от там си изтеглих рингтона...преди година и нещо.
Виж целия пост
# 3 886
Ами май не, мисля, че се върнах точно на 6-тият месец. най-много месец отгоре да е било
Всеки болничен за 30 дни се води издаден от ТЕЛК. По време на бременността така ми ги издаваха - подписани от комисия от 2 лекари. А със сигурност не съм била над 6 месеца в болнични.
Виж целия пост
# 3 887
ЛКК също удължава, а ТЕЛК за над 6 месеца...
Но ако дълго е била в болнични, може да си ги проследи в сайта на НОИ колко са и от кого са издадени, за да вържи 6-те броя направления.
Виж целия пост
# 3 888
Ами май не, мисля, че се върнах точно на 6-тият месец. най-много месец отгоре да е било
Всеки болничен за 30 дни се води издаден от ТЕЛК. По време на бременността така ми ги издаваха - подписани от комисия от 2 лекари. А със сигурност не съм била над 6 месеца в болнични.
ЛКК също удължава, а ТЕЛК за над 6 месеца...
Но ако дълго е била в болнични, може да си ги проследи в сайта на НОИ колко са и от кого са издадени, за да вържи 6-те броя направления.

ЛКК ми удължава болничният. Ясно, ориентирах се, явно е свързано със самият болничен
Виж целия пост
# 3 889
Vicky, попълних анкетата.
Виж целия пост
# 3 890
Ако оставите сладолед да се размрази напълно,а след това го замразите,после ще става ли за ядене?
Виж целия пост
# 3 891
Ако оставите сладолед да се размрази напълно,а след това го замразите,после ще става ли за ядене?
ще замръзне на кристалчета, ще хрупат между зъбите и няма да е приятно. Освен това в зависимост от качеството му, може да предизвика и тежко стомашно разтройство.  Преживяно от опит повече от един път с повече от една марка сладолед.
Ravi, благодаря 🙏
Виж целия пост
# 3 892
Ако оставите сладолед да се размрази напълно,а след това го замразите,после ще става ли за ядене?
Веднъж размразена храна, аз лично не замразявам повторно. Също и веднъж притоплена не притоплям отново. Затова и вадя колкото ми трябва.
Виж целия пост
# 3 893
Аз пък си ям сладолед от кутията (не става дума за общ, а за такъв, който съм купила за лична употреба - понякога си взимам големи кутии и по принцип така ям от тях, не си правя мелба) и после пак го замразявам, впоследствие си го дояждам. Не намирам разлика.
Но не знам какво се има предвид под това да се размрази напълно - в смисъл да стане течен и на стайна температура? Или си остава студен, но вече е малко мек. Ако е второто - не съм забелязала да се разваля. Според мен, това се случва и в магазините. Т.е. понякога им намаляват температурата и после пак ги замразяват.
Виж целия пост
# 3 894
Последното не е съвсем вярно. Ако става дума за супа е ОК цялата да се кипне на следващия ден (да заври) и после може да се пази в хладилника още един ден като изстине.
Виж целия пост
# 3 895
Размразяван сладолед и после стяган във фризер в търговския обект няма
първоначалния вид. Миналата година попаднах на такъв и беше доста спаднал
в кутията - май някъде пръст и половина от дъното. Замразих го и наистина
стана на по-едри кристали. Подхвърля се из фризера и после го запратих.
Виж целия пост
# 3 896
Това с кристалчетата става с евтините сладоледи в които има много вода и при пълно размразяване се отделя.
Виж целия пост
# 3 897
Аз пък си ям сладолед от кутията (не става дума за общ, а за такъв, който съм купила за лична употреба - понякога си взимам големи кутии и по принцип така ям от тях, не си правя мелба) и после пак го замразявам, впоследствие си го дояждам. Не намирам разлика.
Но не знам какво се има предвид под това да се размрази напълно - в смисъл да стане течен и на стайна температура? Или си остава студен, но вече е малко мек. Ако е второто - не съм забелязала да се разваля. Според мен, това се случва и в магазините. Т.е. понякога им намаляват температурата и после пак ги замразяват.
Точно днес купих кутия сладолед,но се забавих да се прибера,а времето – топло,сладоледа леко почна да се размразява и се замислих,какво ли ще стане ако се размрази напълно...
Виж целия пост
# 3 898
Ще го ядеш гаден.
Сладоледът е замръзнала пяна. След размразяване, пяната пада и става компот... Нищо му няма, ама на усещане и вкус е блякс.
Направи си шейк с него (може и с лед, ако съвсем се е стоплил), може и с плод, с кафе... Зависи какъв е.
Виж целия пост
# 3 899
Никаква разлика няма, щом не се е втечнил. Аз пазарувам по-често от големи вериги - това да се позатопли, докато го докарам, преди да е отварян, е нещо нормално. Не става на кристали, нито си губи формата. Стои си на розички, не спада.
За да стане това, което описвате, трябва да е стоял дълго извън хладилник (под дълго имам предвид 2-3 часа).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия