прясно мляко

  • 1 376
  • 15
Разполагам с 1,5 л.Кажете какво да направя, само да не е крем карамел и неговите производни, че всяка седмица поне по веднъж правя. Чакам идеи с нетарпение Simple Smile
Виж целия пост
# 1
1.5л. мляко за нашето семейство е нищо работа, пийваме го за закуска общо взето Wink
Можеш да направиш бисквитена торта с млечен крем, мляко с гриз, мляко с ориз, палачинки, гофрети, блини, млечна баница.
Като се сетя за друго ще допълвам Wink
Виж целия пост
# 2
Мама прави торта с готови кори и крем мляко + нишесте, ей как я обичаме тази торта  Laughing
Прилича малко на бисквитена торта  Wink
Виж целия пост
# 3
Цитат на: tedi_b
Мама прави торта с готови кори и крем мляко + нишесте, ей как я обичаме тази торта  Laughing
Прилича малко на бисквитена торта  Wink

Това не е ли по скоро нещо от рода на крем питата?
Виж целия пост
# 4
Не знам какво е крем пита  Embarassed
Ние го наричаме торта.
Виж целия пост
# 5
Валерия би ли ми казала какво е това блини  Embarassed  Благодаря за идеите
Виж целия пост
# 6
Цитат на: tedi_b
Не знам какво е крем пита  Embarassed
Ние го наричаме торта.

В сладкарницата до нас продават точно такова нещо с готови кори и вътре с крем, а отгоре е поръсено с пудра захар много е вкусно. А крема се прави с нишесте, мляко и жълтъци.
Явно говорим за едно и също нещо Wink
Виж целия пост
# 7
Цитат на: tedi_b
Мама прави торта с готови кори и крем мляко + нишесте, ей как я обичаме тази торта  Laughing
Прилича малко на бисквитена торта  Wink


Как точно става номера? Ред кори ред крем ли или как?
Виж целия пост
# 8
Цитат на: Rus0koska
Валерия би ли ми казала какво е това блини  Embarassed  Благодаря за идеите

Казвам веднага Laughing
Това е нещо подобно на катмите, но няма нищо общо с катмите които продават по капанчетата из града. Блините са руско производство и аз лично ги харесвам повече от палачинките.
Ето я и рецептата:
Продукти:
2 ч.ч брашно
25 гр. мая
1 суп. лъжица захар
1 суп. лъжица олио
2 ч. чаши топло прясно мляко
3 жълтъка
1 ч. лъжица сол


Приготовление

Всичко това се разбърква, маята предварително втасала.
Белтъците се разбиват отделно на сняг с 2 супени лъжици захар и се прибавят бавно към сместта с дървена лъжица.
Пържат се на принципа на палачинките.

Дано ти харесат Wink
Виж целия пост
# 9
Valeria, за същото говорим... само дето мама не слага жълтъци в крема.
Rus0koska, има готови кори, които са нарязани на блатове. Слагаш блат, мажеш крем, блат, крем... завършва се с крем.
Кремът се прави от 1 литър прясно мляко + 1 пакетче нишесте + 3-4 лъжици захар.
Нишестето се разбърква със захарта и се добвая малко мляко, да стане на рядка каша. Млякото се слага на котлона и малко преди за заври се сипва нишестената смес. Бърка се непрекъснато до желаната гъстота.
Тортата може да се украси с пръчици (шоколадови или цветни).
Хубаво е да престои, за да попие кремът.
Виж целия пост
# 10
Цитат на: Valeria
Пържат се на принципа на палачинките.
А същата гъстота и дебелна ли трябва да имат (като палачинки)?
Виж целия пост
# 11
Цитат на: Rus0koska
Разполагам с 1,5 л.Кажете какво да направя, само да не е крем карамел и неговите производни, че всяка седмица поне по веднъж правя. Чакам идеи с нетарпение Simple Smile


Можеш да го заквасиш на кисело мляко.
Виж целия пост
# 12
Цитат на: Erica
Можеш да го заквасиш на кисело мляко.
... и пак да си направиш торта с готови кори  Laughing
Киселото мялко се изцежда, слага се пудра захар на вкус, една-две ванилии и по желание някакъв цвят. После мажеш блатовете  Grinning
Виж целия пост
# 13
Цитат на: tedi_b
Цитат на: Valeria
Пържат се на принципа на палачинките.
А същата гъстота и дебелна ли трябва да имат (като палачинки)?

Малко по-гъсто става, но това е заради маята. Аз лично слагам количество колкото за палачинки в тигана те и без това блините си бухват малко.
Виж целия пост
# 14
благодаря за идеите. Страхотни сте  newsm20
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия