Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 77 (м. февруари)

  • 28 170
  • 821
# 105
Стела, ще сложиш повече яйца. И ще разбиеш на сняг отделно белтъците. Първо смесваш трици с жълтъци и други Убавини Simple Smile, после внимателно смесваш с разбитите на сняг белтъци. Така ще получи обем.

Дани, рецептата със зеленчуци съм я правила и с други видове месо.
Виж целия пост
# 106
До нас пък отворили ново заведение. Гледах го от известно време отвън. Днес хапнах едни броколи. Добре си е някой да ти сготви. 😀
Виж целия пост
# 107
АРТЕМИС, в този случай, разбивайки на сняг белтъците, ще стане суфле.
Стела, ще сложиш повече яйца. И ще разбиеш на сняг отделно белтъците. Първо смесваш трици с жълтъци и други Убавини Simple Smile, после внимателно смесваш с разбитите на сняг белтъци. Така ще получи обем.
Виж целия пост
# 108
Обяд - 2 яйца на очи без никаква мазнина
Салата - краставица морков и чушка авокадо никаква мазнина
Вечеря  - 120 гр пил филе на скара без мазнина
Салата - краставица, чушка и авокадо без мазнина



Bria, не е ли прекалено без мазнини? Да не би това пък да е проблема? Нали имаше съотношение на вх, мазнини и протеини - спазваш ли го - аз напрамер точно 2 дни се занимавах да слагам и следя стойности и после ми писна.
С толкова тренировки съм сигурна че имаш много мускул. А той тежи. Според мен затова не виждаш разлика в кг.
И също така мисля, че има нещо по показателите, което ти пречи - кортизол ли , какво ли, аз затова и те питах преди за изследвания, с този режим и активност трябва да се подобряват.
Аз напрамер свалих излишни кг много бързо - 15 май бяха за около 6 месеца, задържани са засега, но пък без активност не се подобрява много КЗ....когато изследвам.
Сега ходя на пилатес, инструкторката също има проблем, с постоянен глюкомер е.
Аз също бях стриктна в началото, сега имам прегрешения, главно когато пътувам... Вчера след 40часов фаст видях 4.1 - не ми се е случвало никога...
За храната - аз въртя спагети от тиквички с бекон, месо със салата, яйца всякакви форми, пуешко със сметана, аспержи с бекон, карфиол на фурна, карфиол салата, магданоз салата, кисело мляко с берита и малко домашна гранола... никакво тесто, никаква захар, ориз и картофи, но млечни присъстват при мен. Плодове само берита, а сега са ужасни така или иначе.
А и риба разбира се.
Виж целия пост
# 109
Правила съм такава запеканка с овесени трици и яйца, обаче вътре слагам спанак, или настъргани тиквички, или чушки. Абе, каквото имам. И с плик настъргано червено цвекло и морков съм правила . Ама не е тутманик.
Виж целия пост
# 110
АРТЕМИС, в този случай, разбивайки на сняг белтъците, ще стане суфле.
Стела, ще сложиш повече яйца. И ще разбиеш на сняг отделно белтъците. Първо смесваш трици с жълтъци и други Убавини Simple Smile, после внимателно смесваш с разбитите на сняг белтъци. Така ще получи обем.

Е, няма пълно щастие. Simple Smile
Суфле ще стане, ако е въздушно. Триците тежат и няма как да стане. Просто повече белтъци заместват изварата.
Суфле правя със спанак. Задушен спанак с джоджен и зелен лук, отцеден. Смесвам с жълтъци, отделно разбити белтъци. По желание може малко сирене. Това става наистина въздушно.
Виж целия пост
# 111
Стела, можеш да замениш изварата с веган сирене от бадеми или кашу (има рецепта в групата на Гайдурков, но не знам аз къде съм я запазила). По спомен се правеше лесно.🙂
Ето и още една:
https://veg-spam231-/vegan-fermented-cheese/
И аз съм правила подобен тутманик. По идеята за баница с овесени ядки, но с трици. Вкусно става.
Аз вероятно ще правя яйца за вечеря, защото днес ми е мързеливо.😃 И аз мога да ям едно и също без да ми омръзне. Около мен не всички са така обаче. По-завъртяни неща оправя, когато съм в настроение за това.
Виж целия пост
# 112
Ааа, Долче, ще ме прощваш, ама всичко що е нещо повече от мятане да се пече и нарязване на салата си е завъртяно Kissing Heart
Друго си е: отварям фризера, режа с ножицата пакета със зеленчуци, сипвам в тавата, сол и във фурната - тя да се оправя по-натам Joy С пържолите същата работа, даже нарязани ги купувам да не се занимавам. Та спрямо моите представи за готвене, тук сте си мастър шефове и шефки Hug
Виж целия пост
# 113
За днес яйца в масло с пушен червен пипер, цели зърна черен пипер (моята порция, аз обичам) и магданоз. От лесно по-лесно.

За другите има и печени картофи и други неща.🙂
Виж целия пост
# 114
Артемис, благодаря за идеята Hug

Долче, този линк го дава спам, но ако аз трябва да се занимавам да правя сирене, не е за мен Grinning
И аз тези два дни съм на яйца.
Виж целия пост
# 115
Здравейте!
Нането то това е веднъж 🤣 де да се хранех така нямаше да имам грам мазнина.
Днес спах до 10, после пих кафе и се телепортирах в зала Пулс - тренирах крака дупе и корем - определено вече имам някаква видна  промяна 😁
Чувствам се по стабилна докато правя всичко - баланс и издръжливост.
После се прибрах и забърках 2 яйца с праз с мазнинка малко 😁 , за гарнитура краставица на колелца. - късен обяд 15:00
Вечеря - домашен суджук на тиган и салата ряпа, панджар и морков
Хубавото от цялата работа е че тялото изглежда по стегнато.
Виж целия пост
# 116
Стела, мисля, че просто трябва да напишеш "veganna" вместо "veg-spam123-" и ще се получи. По спомен...ядките се накисват, блендират се, добавят се другите продукти, изсипва се в някакъв съд и после се оставя да ферментира. Може и без пробиотика да се прави, както и с желатин вместо агар агар (но няма да е веган тогава).
Виж целия пост
# 117
Ето го и моят тутманик.

Виж целия пост
# 118
Направих едни мъфини с овесени трици, имам едно пакетче, които  подмятам в шкафа, кокосово брашно, лъжичка кокосово масло, малко чия и семена от мак, две яйца и крема сирене Филаделфия. И хуск има. После ще ги опитвам и ще споделя, дали стават и за ядене. Междувпрочем, папчо опита малко от неопечената смес, така че минах теста за качество 😜
АРТЕМИС, чудесно изглежда 👏
Долче, 👏 напълно споделям мнението на Беки.
Виж целия пост
# 119
Детето ме нави за едни палачинки, предадох се.😁 Обаче ги направих нвх без захар, че да хапна и аз😉- яйца, кокосово и бадемово брашно, сметана 30%, разтопено масло, малко горски плодове и топла вода (накълцани в чопъра, горските плодове бяха от фризера), бакпулвер и ванилия. Без захар и подсладител.🙂 Малко овесени трици щяха да им вървят, но щяха да вдигнат въглехидратите.

"Разрез"😂:

Скрит текст:

 
Направих ги по-дебелички и заради водата и горските плодове бяха малко по-трошливи и крехки (плодовете разводниха сместа), но не исках да добавям още кокосово или бадемово брашно. Интересното е, че сместа за палачинките беше в уникален виолетов цвят💜, но почти веднага в тигана цветът изчезна на 80-90%.🤔 На вкус бяха като палачинки с извара и горски плодове, сочни, с препечена коричка отвън. Наподобяваха и десерт с извара и горски плодове (като запечена рикота). На нас с дъщеря ми много ни харесаха- тя си ги яде натюр (опита хапка с малко мед и каза, че не иска повече мед), аз топях моите палачинки в сметаната в чинията.😊 Третият, който ги опита, ме попита от какво е бил "този странен вкус"- вероятно от липсата на подслаждане.😄 Но за мен важното е, че се харесват на детето.
Данилу, може и снимки да покажеш на мъфините.🙃
Тайс, броколите от заведението изглеждат невероятно!😋😍
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия