Какво повече НЯМА да купя - 25

  • 49 867
  • 512
# 210
Филе от дъгова пъстърва повече няма да се излъжа да купя от Лидъл.
Самите филетирани парчета неизчистени от люспите и много трудно
ги изчистих. Не съм купувала досега такова филе и не знам така ли
трябва да бъде, но няма да повторя.
Виж целия пост
# 211
Днес пекох такова и си беше ок,нито една кост,вкусна беше и препечената кожичка 😋
Виж целия пост
# 212
Розино е странна история, колегата ми им е голям фен. Но от други хора съм чувала оплаквания за сиренето, после същият недоволен каза, че си е купил от фирмения им магазин и е било съвсем различно. Заподозряхме фалшификация или лошо съхранение. Има млека, при които отлежаване на сиренето дават неприятен дъх и горчив вкус.
Виж целия пост
# 213
Тя си е вкусна риба Doli, но не в това е проблема, а в трудното чистене на люспите.
И така и не съм наясно с люспите ли оставят парчетата. Иначе и аз днес я
опекох. Стана добре, но докато ги изчистя две от тях се поразпаднаха.
Виж целия пост
# 214
Ей това сирене, останах изненадана колко е неприятно

Не знам каква е тая порода джерсей, но сиренето е хем горчиво, хем супер солено и се рони. Фейл.
Да знаеш, че болдваното не е от кравата и млякото. Аз от такава порода крава си купувам мляко - то е плътно и високомаслено, много вкусно. И сирене си купувам редовно, от същото мляко - никога не е било такова.
Не знам за конкретното сирене, ама преди година-две България беше на първо място в ЕС, ако не се лъжа, по внос на сухо мляко, сега нямам представа какво е положението, но надали е много различно. Това сухо мляко отива точно за сирене и кашкавал.
Виж целия пост
# 215
Ами не знам дали наистина не е от съхранението или партидата, защото фалшификат не е, почти съм сигурна. От ебаг съм го взела и те си предлагат продукти на фермата. Не смятам да рискувам повече с него. Съхранение може и да обясни горчивината, но ужасната соленост - не мисля.
Виж целия пост
# 216

Никога не съм чистила люспи на пъстърва.
При готвенето омекват. А който е с чувствителен стомах може да обели кожата преди ядене.
Все от Лидл купувам - за ММ е пържена, за мене омазнена и осолена  на фраера.
Ами живи сме.
Виж целия пост
# 217
Тя си е вкусна риба Doli, но не в това е проблема, а в трудното чистене на люспите.
И така и не съм наясно с люспите ли оставят парчетата. Иначе и аз днес я
опекох. Стана добре, но докато ги изчистя две от тях се поразпаднаха.
Няма големи люспи.
Много бързах и я сложих в йена без хартия.
Ест.залепна кожата,но пък след час беше се изпекла и изсушила от топлината на фурната и си я хрупнах 😋
Скрит текст:
Виж целия пост
# 218
Винаги чистя люспите на пъстървата, защото кожичката ѝ препечена или пържена е много вкусна. На чешмата, под вода с ножа стържа в посока от опашката към главата. Много пъти плакна, за да не остане миризма на тиня. От Кауфланд са най-старателно почистените риби, които съм купувала.
Обаче да предлагат филе и то да е с люспи и според мен не върви. В нета има едни джаджи за чистене на люспи, изглеждат доста практични.
Виж целия пост
# 219
От Лидл рибата я зачеркнах след две покупки на откровено развалена. При това едната беше дълбоко замразена.

Розино - не купуват сухо мляко, не слагат фалшификати. По-скоро имат проблем с някои партиди и опаковки може би, нещо се бърка при съхранението. На мен всички сирена са ми солени и изкисвам. След като постоят във вода си проличава добро ли е.
Виж целия пост
# 220
Ами то сухото мляко е позволено, даже мисля, че не са длъжни да го упоменават на етикета, поне по нашата наредба. Не съм гледала в регламентите дали има различно изискване.
Друго обаче ми прави впечатление напоследък точно при сирената - едно усещане за мазнина, която не е характерна и оставя неприятно усещане по небцето. И това за сирена, които не са от мляко Джарсей, което е наистина много маслено. 
Влагането на растителни мазнини е забранено, но си мисля, че при този дефицит на истинско мляко, от което да се изработват сиренето и кашкавалът, все от нещо тази мазнина идва, та от какво? Не смея да пробвам различно сирене от обичайно купуваното, но понякога се налага да купя от близък магазин, после не повтарям.   
Виж целия пост
# 221
Като видиш Активни потребители колко сирена са хващали, че са с вода и добавена хидрогенирана мазнина, ясно, че не е какво пише на етикета. Саяна са марка на най-големият вносител на палмово масло и добавки, хващаха ги в какво ли не, говори се, че са с много сериозна политическа протекция.
Виж целия пост
# 222
Като видиш Активни потребители колко сирена са хващали, че са с вода и добавена хидрогенирана мазнина, ясно, че не е какво пише на етикета. Саяна са марка на най-големият вносител на палмово масло и добавки, хващаха ги в какво ли не, говори се, че са с много сериозна политическа протекция.
Да, де...точно от това се опасявам. Докато няма непрекъснат контрол, не мога да съм сигурна в кое сирене какво има или няма, освен ако нямам лични впечатления от производството.   
На Саяна продукт купувах веднъж в началото и не съм повторила, значи с основание.
Виж целия пост
# 223
Имам същите наблюдения със сирената на Ведраре, краве и козе. Кравето като го начупя с пръсти после остава някаква странна мас по пръстите, трудно се мие, отделно и странен вкус по небцето, като от нишесте/суха субстанция, която лепне като филм. Козето им пък, от което ядях в несвяст, преди няколко месеца беше горчиво и с ужасен дъх, и директно отиде в кофата, повече не съм купувала. Розино се учудих, като го видях вчера в ебаг, уж са малка ферма, ползват си млякото за сладоледа в Gelatto&Late и имаха малко производство, което се продаваше само в джелатериите, кога се разраснаха толкова много да могат да предлагат и в супермаркет, не знам, дано не е за сметка на качеството.
Виж целия пост
# 224
Филе от дъгова пъстърва повече няма да се излъжа да купя от Лидъл.
Самите филетирани парчета неизчистени от люспите и много трудно
ги изчистих. Не съм купувала досега такова филе и не знам така ли
трябва да бъде, но няма да повторя.

Тази на промо ли? Често купувам, екстра е. Нищо не чистя, не знам какво сте видели
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия