Номинации за най-голяма муня (тема 9)

  • 61 175
  • 770
# 270
Бях на 23, когато за пръв път щях да празнувам Великден сама, а не да се прибирам при родителите ми. От тогавашното Пикадили си купих бели яйца, нямах търпение да ги боядисвам, само трябваше да ги сваря преди това. Майка ми вари яйцата в чорапогащник, та и аз така, само че ги сложих в черен, понеже към момента нямах друг. Като пусна този чорапогащник, всичките ми безценни бели яйца станаха сиви! Имаше 2 по средата на купчината, които някак си не се бяха оцветили, боядисах едното жълто, другото розово. Всичките останали само лилави и сини, другите бои просто не хващаха. Спуках се от рев тогава.

Преди две години, живеех с баща ми, виждам в един местен магазин бели яйца. Обаче ги продаваха не на бройка, а на кора по 40 броя и не купих, защото какво ще правим само двамата с баща ми с 40 яйца.

И така, тази година, баща ми вече почина и живея сама. Виждам пак да продават бели яйца и този път са на бройка. Купих първоначално 25. После седнах да разсъждавам, че те някакви ще се счупят при варенето, отделно ще ходя на гости на едно приятелско семейство и ще нося яйца ... и накрая се върнах в магазина и взех още 10. При варенето се спука едно, шест яйца занесох на приятелите, но и те ми дадоха 6. Та така, от пусти мерак за бели яйца се оказах с 34 бройки, които трябва да си ги ям сама.
Виж целия пост
# 271

И така, тази година, баща ми вече почина и живея сама. Виждам пак да продават бели яйца и този път са на бройка. Купих първоначално 25. После седнах да разсъждавам, че те някакви ще се счупят при варенето, отделно ще ходя на гости на едно приятелско семейство и ще нося яйца ... и накрая се върнах в магазина и взех още 10. При варенето се спука едно, шест яйца занесох на приятелите, но и те ми дадоха 6. Та така, от пусти мерак за бели яйца се оказах с 34 бройки, които трябва да си ги ям сама.

В една друга тема имаха подобен проблем и се дадоха много идеи. Салата с майонеза, пресен лук и подправки, дяволски яйца, руло Стефани и тн. Малко съм оф топик, но дано съм поне полезна!
Виж целия пост
# 272
Колкото и както да ги ядеш, 34 яйца си остават толкоз. Не бих  си причинила натравяне, за да не ги хвърлям.
Виж целия пост
# 273
Зелена салата с яйца и репички също.

И двете неща си ги помислих - ако се бях усетила като дойде време да ги "борим" - как щях да го изкарам като пранк.

Абе беше ми едно дискомфортно докато ги миех преди боядисване, крехки ми се струваха, едвам ги държах... Но не можах да определя откъде идва това чувство и си продължих. Сега са само декорация на великденската маса. Добре че са само 9.
За салата имам подарени. 😅
Виж целия пост
# 274
Благодаря ви, днес ходих до магазина за майонеза... Но пък ми се сбъдна нереализираното досега желание да боядисвам бели яйца, страшно красиви станаха.
Виж целия пост
# 275
Аз съм оставяла така купа с яйца в офиса за който иска. Няма как сам човек да изяде такова количество яйца.
Виж целия пост
# 276
Аз правя всяка година много яйца. Обожавам и 50-60 не ми стигат, все малко ми се виждат. Около 20 раздавам. Има много хубави рецепти в нета за останалите яйца, а в месарницата, където работех преди години, правех е страхотна яйчна салата с кисели краставички и майонеза и кис мляко.. По една купа сама издам 😍
Аз съм втора смяна. Решавам да изляза 10мин по рано за да пусна пералня (в пералня помещение в мазето е). Слизам вече и а да тръгна, гледам съм по домашни чехли. Така и така ще се връщам да си обуя работните, решавам да си взема един кроасан от вкъщи, ако огладнея. Качвам се (3 етаж!!!), взимам си кроасан и тръгвам без да сменя чехлите. Слизам до долу и на входната врата чак забелязвам. Хайде пак нагоре.
Колата беше паркиран в двора на сестра ми, отивам влизам, там не я заключва иии нямам ключ. Преди това бях с дънки и останали в джоба... Хайде пак вкъщи.
10те минути преднина свършиха
Виж целия пост
# 277
И аз имам подобен проблем с козунаците. Реших тази година да омеся сама. Гледах рецептата на Йоли. Жената предупреждава, че прави половин доза, но аз реших да направя цяла. Месих, месих, пих обезболяващи, месих ... и в резултат се сдобих с три големи козунака. Бях купила и едно панетоне. Раздават на съседи и приятели, синът на ММ взе за да носи в работата си. Моите ги ликвидирахме, но сега имам три купени козунака, за да правя с тях сладкиш, че децата си бяха накупили и те.
Виж целия пост
# 278
Пони, метни едни пържени козуначени филийки с яйце 😍
Виж целия пост
# 279
Друг път като са ти много, опаковай добре и замразявай смело. Домашните, разбира се, те купените рядко си заслужават чак и да ги пазиш. Иначе ако обичате пържени филийки, с изостанал козунак стават добре за който ги обича и да са сладки, та можеш някой и друг ден да минеш за закуска с това. Най-бързо е, ако не друго.

Аз се оплаквам че изпекох доволно количество козунаци за моите хора, но нещо брашното което използвах ме извози, хич не ми допадна а вече нямаше как да реагирам за друго. На село бяхме и каквото беше купено предварително - такова. Изядоха ги, не е там въпросът, на мен пък не са ми толкова зор, но ме е яд.
Виж целия пост
# 280
Редя филийки козунак и заливам със смес от кисело мляко и заквасена сметана, в която съм добавила захар, ванилия, стафиди и каквото още,се сетя. Като престои една нощ, козунакът се напоява и става като торта с крем. Моите много го харесват. Не съм правила пържени филийки с козунак, мога да опитам, имам материал.
Виж целия пост
# 281
Добре стават за който обича, остави го да поизсъхне само, макар че той вече няма да е пресен и без това.
Твоят метод също звучи интересен, може и да нахраня някого така някой ден Grinning Не за мен, защото не ми звучи като нещо дето бих яла с желание, но пък знам ли ако пропусна захарта може и да ми хареса.
Виж целия пост
# 282
а аз да се изкажа по темата, извън контекста на темата-
Скрит текст:
изсъхнал козунак + домашен млечен крем =  прекрасна лесна торта

днес се облякох твърде леко, с една ветрееща се рокля- времето ме изненада
но, винаги имам чорапогащник в себе си, та още пристигайки на работа се шмугвам в тоалетната да се обуя
обаче, било писано да студувам- вдигайки го ,си наврях и 4те пръста на дясната ръка, та не бримка, а дупка като хралупа му направих
на обяд нямаше смисъл вече да ходя  да си купувам друг- стопли се времето
Виж целия пост
# 283
Лесна торта - козунак на филийки върху карамелизирана захар,отгоре смес за крем-карамел и се пече на водна баня, в умерена фурна.

Изгорих само един козунак, само долната част. Правих в еднократни форми и долу не се пече добре, засилих само отдолу фурната, по едно време излиза дим. Че и бях го нарекла за леля ми тоя козунак.
Виж целия пост
# 284
Добре стават за който обича, остави го да поизсъхне само, макар че той вече няма да е пресен и без това.
Твоят метод също звучи интересен, може и да нахраня някого така някой ден Grinning Не за мен, защото не ми звучи като нещо дето бих яла с желание, но пък знам ли ако пропусна захарта може и да ми хареса.

И аз, ако го прочета, не бих го оценила като нещо вкусно, но в действителност е много приятно. Още бях дете, майка ми го правеше така и който го е опитал, го е харесал. Докато беше жив баща ми, трудно се дореждахме от него.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия