Bonduelle - пролетното настроение започва в чинията ви!

  • 6 585
  • 397
# 315
Винаги готвя с грах от "Бондюел" телешко / свинско с грах на яхния.
Съставките са:
Предварително нарязано и добре сварено месо, около 500 гр.
След това задушавам в тенджера с малко вода нарязан лук и моркови.
Изсипвам месото и 1 голяма кутия с грах в тенджерата. Слагам малка лъжичка от суха подправка с морков, магданоз, целина и девесил.
Доливам вода, така, че леко да  покрие месото и граха и оставам да поври за около 20-30 мин. След това в купичка смесвам 1 с.л.брашно и 1 ч.л. червен пипер + олио. Така приготвената смес изсипвам в яденето, докато бъркам непрекъснато. Оставям за още 10-15 минути да поври на слаб огън, докато се сгъсти яхнията.
Сол и млян черен пипер + поне половин връзка нарязан копър са финален щрих на това вкусно ястие.

Снимки:

- със свинско месо

- с телешко месо
Виж целия пост
# 316
Класика вкъщи. Салата  варен червен боб, червен лук и малко домашна майонеза. Овкусявам със зехтин и малко твърдо сирене.
Виж целия пост
# 317
Нещо много любимо вкъщи е пиле с грах 😻

грах - 400 г от консерва (количество без сока)
пилешко бутче - 2 бр.
лук - 1 глава
моркови - 1 бр.
доматен сок - 200 мл
червен пипер - 1 с.л.
брашно - 2 с.л.
олио
сол
черен пипер
чубрица

Бутчетата се варят. Обезкостяват се на по-едри парчета.

Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Морковът се измива и настъргва. В тиган се слага олио да загрее. Добавя се лукът да се запържи. Добавя се и морковът. Разбъркват се.

Слагат се брашното и червеният пипер да се запържат. Разбърква се непрекъснато. Добавя се доматеният сок. Сипва се сокът от граха.

Добавя се и малко вода. Добавят се грахът и пилешките мръвки.

Подправя се със сол, черен пипер и чубрица.

Оставя се да покъкри и вашата пилешка яхния е готова.

🍀🍀🍀
Виж целия пост
# 318
Често приготвям грах със свинско бонфиле и копър.
Запържвам лук и морковче, овкусявам със сол червен и черен пипер, добавям месото да се запечата и доливам малко вода. Оставям хубаво да се задуши, добавям грах на Бондюел, малко домат и след няколко минути поръсвам с копър (за предпочитане пресен). Изключвам котлона и оставям да се топли ще малко.
Виж целия пост
# 319
Царевичката освен на салата е много вкусна с масло и сол на микровълнова фурна.
Виж целия пост
# 320
Салата с царевица и риба тон
царевица - 250 г
лук - 1 глава (зелен), нарязан на ситно
риба тон - 1 консерва
маслини - 10 черни, обезкостени
зехтин - 2 с.л.
чери домати - няколко броя
оцет - 1 с.л.
сол
Сварете царевицата на пара за около 20 минути.

След това я изсипете в голяма купа и прибавете консервата риба тон, нарязаният на ситно зелен лук и черните обезкостени маслини. Накрая прибавете разполовените чери домати.

Залейте със зехтин и оцет, посолете на вкус и сервирайте.
Виж целия пост
# 321
 Винаги държа в къщи консерва зелен грах  за спешни случаи .
Виж целия пост
# 322
Вкъщи не си правим такива салати. Обожаваме да си ядем царевица Premium  директно от кутията.
Виж целия пост
# 323
Любимо ястие вкъщи е яхния от зрял фасул. Добавям му лук, морков, джоджен, сол и домат. Правя запръжка и става страхотен!
Виж целия пост
# 324
Шарена бобена салата

Сварявам различни видове боб - бял,червен, какъвто имам. Нарязвам лук и моркови, задушавам ги. Смесвам всичко и добавям подправки.
Виж целия пост
# 325
Любима салата с млад грах и розови домати, която овкусявам със зехтин, соев сос, лук, чесън и оцет. Малко съставки, но много вкусно. Добавям и препечени филийки с подправки. Мммм
Виж целия пост
# 326
Винаги имам консерва с царевица,защото с детето сме пристрастени.
Виж целия пост
# 327
На децата за обяд често им правя съпер лесен но много вкусен омлет, в който слагам зеленчуци.
Чуквам 3 яйца, хубави ги разбивам и в сместта добавям по малко от различни замразени зеленчуци - царевичка, морковче, грах, понякога слагам и кашкавалче. Изсипвам на тигана да се изпече и готово - става чуден омлет!
Виж целия пост
# 328
Ползвам царевица, бял и червен боб за Чили кон карне - с консервите се готви бързо и лесно Simple Smile
А от сготвеното вече ястие понякога правя и Лазаня по мексикански Simple Smile
Виж целия пост
# 329
Любима салата - царевица, рулца от раци и майонеза.
При желание сварено яйце, настъргано.
Става за всеки сезон, и е страхотно мезе.
Съотношението е на око, няма грамаж, обикновено кутия царевица, малка майонеза и едно пакетче рулца от раци.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия