Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях

  • 58 531
  • 289
# 15
Запис за страхотнотортената темичка!  Peace
Виж целия пост
# 16
Moмичета, да ви е честита новата темичка!

Искам да ви питам нещо. Ще ми се да се пробвам на торта трюфел.
Една съфорумка ми прати рецептата  bouquet, но извинете ме за невежеството готварска и квасена сметана едно и също ли е?
В рецептата пише готварска сметана. Видя ми се малко странно...

Чакам отговор.
Това е единственото, което ме спира да запретна ръкави.

Благодаря ви че ви има!  bouquet
Виж целия пост
# 17
Имам един въпрос - спешен!

Как мога да оцветя фондан с бои за яйца?
В какво количество вода ги разтварям????
Моля за помощ...  Praynig
Виж целия пост
# 18
Тането мерси много, много сладки мечоци си правила Hug
irenanu много апетитна и стилна тортичка.
Момичета имам една молба, хайде да си пишем и рецептите си или ако ги има то названията на тортите, които показваме.   Praynig Ето примерно сега ми се иска да попитам за рецептата и на тортичката на Ирена, но вече ми е неудобно да разпитвам всички ви, а имам голямо желание да експериментирам с нови неща...
Виж целия пост
# 19
Определено и аз се записвам.
Наталина мерси много за новата темичка.
Виж целия пост
# 20
Moмичета, да ви е честита новата темичка!

Искам да ви питам нещо. Ще ми се да се пробвам на торта трюфел.
Една съфорумка ми прати рецептата  bouquet, но извинете ме за невежеството готварска и квасена сметана едно и също ли е?
В рецептата пише готварска сметана. Видя ми се малко странно...

Чакам отговор.
Това е единственото, което ме спира да запретна ръкави.

Благодаря ви че ви има!  bouquet

Готварската сметана е течна, продава се в кутии (тетрапак) - не е подсладена. Има и течна подсладена - пишат я сладкарска по етикетите.
Подквасената е в кофички като киселото мляко.
Виж целия пост
# 21
vikito, ако са на прах, ги разтвори в половин чаена лъжичка вода. Но не слагай много - боите са много силни - опитай в началото с количество колкото на върха на ножа. Освен това, ако слагаш в меко захарно тесто, може да сложиш директно без да рзтваряш но пак малко количество и ако е необходимо да прибавяш по малко до постигане на желания цвят.

mimi_kir, заквасената сметана не е същата като готварската. Най-лесно може да ги различиш като си предствиш, че заквасената е като киселото мляко, но с много по-високо съдържание на мазнини. Има обаче подобно на киселото мляко леко кисел вкус. Течната сметана е подобна на прясното мляко но с по-високо съдържание на мазнини. Най-мазната сметана(30%) е и най-качествена и вкусна, но доколкото знам в БГ рядко срещана. Но за да се разбие сметаната не трябва масленото съдържание да е под 12%.


Дано съм помогнала!

Виж целия пост
# 22
Благодаря ви!  bouquet

Ползвала съм квасена и сладкарска. Само готварска не бях- е скоро и такава ще ползвам! Laughing
Виж целия пост
# 23

vikito, според мен трябва да сложиш 1-2 супени лажици вода (то зависи колко е боята де) .. минималното количество колкото да се разтвори ...

mimi_kir, там се ползва сладкарска сметана тип ХОПЛА - съвет от мен: в разбитата сметаната добави постепенно разтопения шоколад !!! Там пише на водна баня но не се получава Simple Smile
Виж целия пост
# 24
Момичета, следя с голям интерес и възхищение темичката. Страхотни неща правите.
Зададох си въпроса в предната темичка, но тя беше на края и може никой да не го е видял, затова го пускам и тук. След малко пак почвам розичките, та моля Ви помагайте:

Правих "марципан Варна". Опитах се да си направя малко украса-розички, но като ги оставя да съхнат те клюмват. Какво не е наред? Тестото тряба да е по-твърдо ли, да слагам още пудра захар или нишесте?
Виж целия пост
# 25
irenanu, страохтни са ти розичките! А и от вътре изгежда доста апетитно! Сподели моля!

Аз ще ви покажа моята тортичка за утре сега, защото знам какви красоти сега ще завалят покрай Св. Валентин и после ще ме е срам. Embarassed

Виж целия пост
# 26
ще питам в темата за торти, извинете.... Embarassed
Виж целия пост
# 27
Записвам се и аз в новата тема.
Emsy,много ти е сладка тортичката!Хареса ми много!Браво!
 smile3501
Виж целия пост
# 28

Правих "марципан Варна". Опитах се да си направя малко украса-розички, но като ги оставя да съхнат те клюмват. Какво не е наред? Тестото тряба да е по-твърдо ли, да слагам още пудра захар или нишесте?

Първият път и аз имах същия проблем с розичките. Оказа се ,че не съм доомесила тестото достатъчно и то стана по-меко. Аз омесвам с около 0,500 гр. пудра захар и след това меся още докато стане по-твърдо с нишесте. Моите не обичат много да сладни и затова използвам нишесте, но можеш и с пудра захар да доомесваш , за да стане по-твърдо Simple Smile
Виж целия пост
# 29
Момичета, помагайте с рецептата за торта трюфел.
Каква сметана се ползва- сладкарска или готварска?
Ако имате линк към рецептата- може, че не я открих.

Запалихте ме по тази торта от предната тема- много я хвалихте...
Помагайте сега, че съм решила да яправя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия