Включете се във великденската кулинарна книга на „Белла“!

  • 7 145
  • 161
# 75
От бутер тестото правя бърза закуска с кашкавал и сирене: нарязвам тестото, слагам кашкавал или сирене, а може и двете заедно, подлепям с малко вода и притискам крайчетата. Изпичат се много бързо и изчезват още по-бързо от чинията Simple Smile
Виж целия пост
# 76
Обичани у дома са лесните кашкавалки с бутер тесто.

Необходими продукти:
кашкавал - 250 г
бутер тесто - 1 пакет
яйце - 1 бр.
колбас/шунка - 200 г

Разстелете бутер тестото върху набрашнена повърхност.
Разрежете на триъгълници с желаната големина. В средата наредете кръгчета салам/шунка, отгоре лента кашкавал.
Завийте триъгълничетата. Намажете отгоре с яйце и печете до готовност.
Виж целия пост
# 77
С бутер тесто "Белла" правим кренвирши
Намазваме с лютеница един лист бутер тесто и слагаме обелените кренвирши. Навиваме на руло и нарязваме на парчета. Нареждаме ги в тавичка и намазваме с разбито яйце. Печем до готовност
Виж целия пост
# 78
Клин с ориз и точени “Белла”

ориз - около 200 - 300 гр
яйца - 4 бр.
сирене - 200 - 300 г
масло - 100 г
сол
кори за баница - 1/2 пакет (200 г)
Спанак (по желание)

Приготвяне:
Оризът се вари в съотношение 3:1. Полусварен, го отдръпвате от котлона. Прибавя се кравето масло (оставете малко за намазване на тавата и клина), разбърква се и се оставя да се охлади.

Разбийте яйцата. Към ориза добавете натрошеното сирене. Изчакайте да изстине оризът и добавете яйцата. Посолете.
По желание може да се добави бланширан спанак.

Намазвате тавичката с разтопено краве масло и слагате кората, ако са по- тънки корите намаслете всяка една по отделно. Долната кора трябва да е по-голяма, да стърчи, за да може плънката да се завие.
Изсипете равномерно сместа. Поставете горната кора и с нея запечатайте клина. Поръсете и отгоре малко масло и печете на умерена фурна. Клина се обръща върху по-голяма тава, след това се връща на обратно в същата за да се запече и другата кора.
Виж целия пост
# 79


Баница с лапад и шунка

1 пакет точени кори за баница БЕЛЛА

300 гр. лапад

200 гр. шунка

2 яйца

3 с.л. кисело мляко

сол

черен пипер

червен пипер

чубрица

олио

Лапада и лука се нарязват на ситно и се запържват около 10 минути.Добавя се нарязаната на малки кубчета шунка.Оставя се леко да се зачерви.Поръсват се подправките на вкус.Сместа се сваля от котлона и към нея се добавят яйцата и киселото мляко.Всичко се обърква добре.След това, така получената плънка се нанася върху корите и се навиват на рула, които нареждаме в намазана с олио тава. Отгоре леко се намазва с олио и се пече в умерена фурна.
Виж целия пост
# 80
С бутер тесто правя кренвиршки- с тънка лента увивам цял кренвирш, мажа с жълтък и пека. Правя и с твърд кашкавал понякога.
Виж целия пост
# 81
От бутер тестото правя бърза закуска  или вечеря с колбас или бекон и върху тях чуквам  яйца.
Виж целия пост
# 82
Пица с тесто за пица Белла   .
Виж целия пост
# 83
Никак не ни радва рязането на класическата баница - най-хрупкавото се чупи пада. Затова съм измислила индивидуалните банички. Една кора, малко масло, плънката и след това се завива и оформя като малка баничка.
Случва се да се придържаме към класиката, но предпочитаме "Вълча баница"
Както е известно, никой уважаващ себе си вълк няма да яде яйца и сирене или, пази Боже, спанак и зелении.
Плънката правя като задушавам лук, гъби, кайма и подправки - черен пипер и чубрица/мащерка.
Изчаквам да изстине и завивам индивидуалните банички.
Печенето е ясно - до хрупкавост и орехов цвят.
Виж целия пост
# 84
Навити банички "Белла"
200 г фини кори
150 г сирене
120 г масло
1 с.л. захар
2 бр. яйца
Захарта разтворете в 3-4 с.л. вода. Всеки лист поръсете с нея. По края на широката част от кората сложете плънка от натрошеното сирене, разбъркано с яйцата и поръсете леко с мазнина. Навийте листа на руло, а рулото - на кръгла баничка, като охлюв. Подредете шестте банички в тава, изсипете отгоре останалата мазнина с малко топла вода. Запечете баничките до зачервяване.
Виж целия пост
# 85
Бутерки с картофено пюре и шунка
400 гр. бутер тесто BELLA
100 гр. топено сирене
500 гр. картофи
сол, черен пипер
20 грама краве масло
150 гр. шунка
Сваряваме картофите и ги обелваме. Докато са топли ги слагаме  в купа, добавяме сол, черен пипер и масло. Намачкваме ги с преса и прибавяме шунката, нарязаното топено сирене и разбъркваме.
Напълваме тестото с картофената смес.
Запичаме за 10 минути, изваждаме за кратко, и поръсваме съссусам  и допичаме още 10 минути.
Виж целия пост
# 86
За всеки повод приготвям баница. В купа разбивам 5 яйца, добавям кофичка кис.мляко, в което съм добавила 1ч.л. сода, натрошено сирене, малко прясно мляко и олио. Намазвам тавата с олио, намалявам един пакет кори за баница, залива със сместа и поставям в предварително загрявта фурна на около 200С...
Виж целия пост
# 87
Пица за "почистване на хладилника"
Виж целия пост
# 88
ДОМАШНИ СОЛЕНИ КРОАСАНИ С КАШКАВАЛ ОТ ГОТОВО БУТЕР ТЕСТО ЗА ЗАКУСКА     ПРОДУКТИ:                                                                      400 г бутер тесто
100 г кашкавал
1 щип. сол
2 жълтъка
2 с.л. вода                                           РЕЦЕПТА:                                                 Бутер тестото (400 г) се разточва съвсем леко с точилка, за да не станат прекалено бухнали кроасаните. Разрязва се на триъгълници, в които се поставя по тънък резен кашкавал (100 г).   Кроасаните се завиват като се започва от широката към тънката им част. След това се намазват с разбити с малко вода (2 с.л.) жълтъци (2 бр), посоляват се и се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 15 минути. Сервират се топли.Бон апети! 
Виж целия пост
# 89
Домашни гризини от бутертесто с пармезан

Разбива се едно яйце и една супена лъжица вода в малка купа, с помощта на вилица. Към тях се добавя пармезан, риган и магданоз.
 Бутертестото се нарязва на дълги правоъгълници. Намазва се с яйчената смес, с помощта на четка и тестото се навива. След това се топва в още настъргано сирене пармезан. Усукват се внимателно гризините.

Пече се на 200 гр.  в омазнена тава, в загрята фурна за около 15 минути.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия