Включете се във великденската кулинарна книга на „Белла“!

  • 6 273
  • 161
# 105
Пататник със спанак и завит в кори Белла
Виж целия пост
# 106
Бутерки с шунка и кашкавал
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
бутер тесто - 1 бр., шунка - 3 - 4 бр. слайсове, кашкавал - 3 - 4 бр. слайсове
ЗА НАМАЗВАНЕ
жълтъци - 1 бр., олио - 1 с.л., прясно мляко - 1 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Отворете и разстелете бутер тестото. Нарежете го на правоъгълници. Разрежете шунката и кашкавала през средата.Поставете по едно парче от всяко върху половината правоъгълник, а с другата част затворете. Притеснете краищата с вилица. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.
В купичка разбъркайте жълтъка, олиото и прясното мляко. Намажете домашните бутерки отгоре. По желание може да ги поръсите със сусам или друга поръска. Печете бутерките с шунка в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Виж целия пост
# 107
БАНИЦА С КОРИ "БЕЛЛА", ПЕЧЕНА В ЕЪР ФРАЙЪР

Продукти:
Кори за баница "Белла" - 8 листа
яйца - 4 бр.
сирене 250 г
1 пакетче бакпулвер
олио - 2 с. л.
масло - 2 с. л.

Приготвяне:
Разбиваме яйцата и при тях натрошаваме сиренето. Разбъркваме и добавяме бакпулвера. Смесваме олиото с разтопеното масло. Отделяме си малко за намазване. Поставяме една кора на плота, намазваме с мазнината. Отгоре поставяме втора кора, намазваме с мазнина и в единия широк край поставяме една ивица от плънката. Навиваме на руло, после на охлювче и поставяме в намазаната с малко мазнина кошница на уреда. По този начин приготвяме и другите листи и ги увиваме в кръг. Намазваме отгоре витата баница с мазнина. Печем на 190 градуса 15 минути (времето е според силата на уреда), след това обръщаме баницата обратно, за да се изпече и от другата страна.

И тук резултатът:
Виж целия пост
# 108
Бутерки със сирене и кашкавал

Продукти:
яйца - 2 бр.
сирене - 200 г
кашкавал - 100 г
бутертесто Бела  - 800 гр.

Начин на приготвяне:

Бутертестото на Бела се разрязва на две.
Сиренето се натрошава на дребно и се разбърква с яйцата, после се настъргва кашкавалът, добавя се и пак се разбърква. Така получената плънка се намазва върху едната част на бутертестото, покрива се с другата част и се пече. 
Може да се добави и колбас, но ние не обичаме.
Виж целия пост
# 109
Вкъщи много обичаме бутерки с топено сирене и маслини на шайби. Задължително ги оформям като триъгълници. Отгоре ги намазвам с жълтък и малко олио, поръсвам сусам. Пека ги върху хартия за печене.
Виж целия пост
# 110
Бутерки със спанак и чесън

Продукти:
Бутер тесто Бела- 800гр
Спанак- 400гр.
Котидж сирене- една кутийка
Яйца- 2бр.
Масло- 20гр +1супена лъжица олио
Чесън- една връзка пресен

Начин на приготвяне:
В маслото+ олиото задушавам спанака+ чесъна, които съм си нарязала на ситно. След като изстине към тях прибавям яйцата и сиренето. Разстилам бутертестото и намазвам от плънката, навивам на руло и режа на шайби. Слагам да се пече в предварително загрята фурна на 180гр с вентилатор. За 15мин са готови. Стават много вкусни 😋
Виж целия пост
# 111
"Свинско "Уелингтън" с бутертесто "Белла по рецепта на Люси Ефтимова. Много вкусен резултат и се приготвя често за гости. Малко съм прекалила с декоративните нарези този път и тестото ми се разпука, но нямам други снимки под ръка. Препоръчвам да се опита и с млечно телешко.
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/10/pork-wellington-recipe.html
Виж целия пост
# 112
Баница със спанак и сирене
кори BELLA - 1 пакет
сирене - 500 гр
олио - 100 мл
спанак - 500 г
яйца - 2 бр.
В купа натрошаваме сиренето с яйцата и отцедения спанак.
Две кори напръскваме с олио и разпределяме плънка, навиваме на руло.
Отгоре се полива с малко олио и печем в загрята фурна 180 гр.
Виж целия пост
# 113
Мини пайове с агнешко



Съставки:

1 опаковка бутер тесто Белла
3 стръка розмарин
2 с.л. зехтин
500 г агнешка кайма
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 стрък селъри
1 морков
1 стрък розмарин
2 с.л. брашно
1 ч.л. доматено пюре
100 мл червено вино
Кора от ½ лимон
¼ ч.л. канела
½ ч.л. кимион
1 яйце за намазване

За сервиране:
Картофено пюре
Ситно нарязан пресен лук

>>> Вижте цялата рецепта и начина на приготвяне ТУК
Виж целия пост
# 114
Арменска гата с бутер тесто

бутертесто Белла - 400 г
бяло пшенично брашно - 100 г
захар - 100 г
краве масло - 100 г
млени орехи (или бадеми) - 50 г
яйца - 1 бр.

Разточва се бутер тестото на  тънка правоъгълна кора.
Брашното и захарта се смесват в дълбок съд. Към тях се добавя маслото на стайна температура и се претрива с ръце до получаването на трохи.
Към микса се добавят орехите (с бадеми вкусът е още по-деликатен) и се размесва.
Разточеното бутер тесто се намазва с белтъка, отгоре се разпределя маслената смес и се завива на  руло от по-дългата страна.
Рулото се реже с къдрав нож по диагонал на парчета с широчина  от 3-4 см или на триъгълници.
Получените форми се подреждат в тава, покрита с хартия за печене.
Гатата се маже с разбития жълтък, а с вилицата се правят надлъжни линии.
Пече се в предварително загрята на 180°C фурна за около 25-30 минути, докато добие хубав загар.
Няма нужда от есенции. Ароматът на масло и ядки е достатъчен.
Виж целия пост
# 115
Баница със сирене
Продукти:
400  гр кори за баница Белла
4 яйца
300 - 350 гр сирене
1 чаена чаша / 250 мл / кисело мляко
1/2 чаена лъжичка сода
120 мл олио /или смес от олио и разтопено масло/
Приготовление:
Смесват се разбитите яйца с натрошеното сирене. Добавя се киселото мляко с угасената в него сода. В намаслена тавичка се редят корите, като всяка една се намазва с олиото с помощта на четка. На всеки 2 кори се поръсва от плънката. Накрая се нарязва на парчета с остър нож.
Пече се около 30 мин до златист загар, след което се покрива с кърпа да омекне от парите.
Сервира се с айран.
Виж целия пост
# 116
Кашкавал в кори за баница на фурна

фини кори
кашкавал  
жълтък
масло
подправки по желание

Кашкавалът се нарязва на плочки с еднаква големина.
Две кори за баница се намазняват и се сгъват на половина.
В средата се слага кашкавалът и се завива от всички страни.
Получените пакетчета се редят в тава и се мажат с жълтък. По желание се поръсват с любима подправка.
Пекат се на 180 градуса до апетитен загар.
Виж целия пост
# 117
Рулца с бутер тесто с песто и сирена
Разточете тестото на правоъгълник, приблизително 40 х 30 см. Разпределете пестото върху тестото, след това и доматите, двата вида сирене и босилека. Навийте тестото от едната по-дълга страна на дълъг фитил.
Използвайте остър нож, за да нарежете тестото на 12 равни части.
Поставете върху тавата за печене, с разреза нагоре, като се уверите, че отвореният край на всяко руло е прибран към центъра на охлювчето - това ще ги предпази от отвиване по време на готвене.
Оставете малко разстояние между всяко, тъй като ще удвоят обема си.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете до зачервяване
Виж целия пост
# 118
Канелени рулца
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто (1 кг),  3-4 с.л. разтопено масло,  1 с.л. канела смесена с 1 с.л. кафява захар, шепа стафиди, шепа смлени орехи
Начин на приготвяне:
Разстелете всеки лист бутер тесто и намажете с масло. Поръсете със сместа от канела и захар. След това разпръснете стафидите и смлените орехи. Навийте всеки лист на руло, след което разрежете на парчета с дебелина около 2 пръста. Печете в предварително загрята на 200-220 градуса фурна за около 25 минути.
Виж целия пост
# 119
Днес приготвих любимите бутер банички.
Продукти:
Бутер тесто 800 гр
Сирене
Кашкавал
Жълтък за намазване
Разрязвам тестото , правя банички само със сирене, само с кашкавал, и смесени със сирене и кашкавал. Намазвам със жълтък и пека.
Бързо, лесно и невероятно вкусно.
Днес ще изкараме дъждовния ден мързелувайки, с филми и банички.









Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия