skk, как се замества шоколад с овес?!?🤔
Вече в луфтханза, десертите по време на полет са с шоколад от овес. Реално се ползва евтин и достъпен заместител, но технологията по преработка оскъпява крайния продукт.
В България, единствено един производител го ползва в производството си ( доколкото на мен ми е известно), но взема готови калъпи "шоколад" и ги използва за тункване/покриване.
Какао няма почти, а който си намери е адски скъпо, така че нямат избор учените освен да се чудят как да го заместват.
![Simple Smile](/img/emojis/faces/simple_smile.png)
Овесно брашно се добавя в шоколада, за сметка на млечните части - така се води веган "млечен", но е около 3%. Което няма нищо общо с шоколад от овес. T.e. по-скоро се замества млякото с "овесено мляко".
Заместител на какато е рошково брашно, което не е овес - но вече и не е толкова евтино. Какото не е шоколад и от какао шоколад не става.
Заместител на шоколад няма как да е овес, тъй като няма никаква мазнина, само за сухо може да се ползва.
Ако овес ти е пълнежът, а след това е залято със шоколад - това не е шоколад от овес.