ВРЕДНИТЕ ХРАНИ ЗА ДЕЦАТА НИ

  • 9 956
  • 98
# 75
Според мен вкусовите навици се изграждат първите 3-5г. Чела съм за изследвания в щатите - крайните резултати показваха, че например деца отгледани като вегетарианци, дори след отделянето от семействата си и след прояждане на месо.... в края на краищата се връщат към начина на хранене с който са отгледани. Според мен не са и нужни кой знае какви изследвания – те нещата са логични и поне аз намирам доказателства за това ежедневно.

А тук иде реч и за целенасочено възпитаване на култура на хранене – ако едно дете бъде отгледано да не пъха всичко в устата си, само и само да се наяде, да обръща внимание на храната си, или поне да знае че има полезни и вредни храни и се изискват мааалко усилия за да не се храниш като грух-грух-четата.... е сигурна съм че и да прояде чипсове някой ден, рано или късно изграденото отношение към храненето ще си каже думата.
Виж целия пост
# 76
Според мен вкусовите навици се изграждат първите 3-5г. Чела съм за изследвания в щатите - крайните резултати показваха, че например деца отгледани като вегетарианци, дори след отделянето от семействата си и след прояждане на месо.... в края на краищата се връщат към начина на хранене с който са отгледани. Според мен не са и нужни кой знае какви изследвания – те нещата са логични и поне аз намирам доказателства за това ежедневно.

А тук иде реч и за целенасочено възпитаване на култура на хранене – ако едно дете бъде отгледано да не пъха всичко в устата си, само и само да се наяде, да обръща внимание с какво се храни, да знае поне че има полезни и вредни храни .... е сигурна съм че и да прояде чипсове някой ден, рано или късно изграденото отношение към храненето ще си каже думата.


 newsm10 newsm10
Виж целия пост
# 77
Голям праз, ясно, ама защо има и захар? Защо не си позлват тогава само подсладители?

Единственото обяснение, което ми идва наум е, че захарта е по-обемна от подсладителите и тестените изделия "бухват". Подсладителят ги сплесква. А за напитки нямам обяснение...  newsm78
Мила, моля те недей да пишеш такива работи! От захар се бухва само в дупето ако се злоупотребява с нея! Wink Wink Wink Тестените изделия бухват от маята, която се слага в тях. А маята се прави от особен вид микроорганизми, наречени дрожди, които имат нужда от съвсем малко захар за да могат да започнат да мърдат и да "пръцкат" газ, който набухва сладките. Колкото да напитките - подсладителите са много по-сладки от самата захар - с по-малко вещество повече сладък вкус, а захарта е необходима за да потисне донякъде нагарчащия вкус на единия вид подследители. И ако да речем си мислите, че като си слагате течна сметана в кафето тя е от мляко сте в грешка.....тя е от соя, която се намира в кренвиршите, които анатемосвате Wink Wink Wink Wink И изобщо ако работи някой от вас малко в хранителния бранш какви неща може да ви каже......няма да ви разказвам аз лично за киселото мляко, че ша ме биете или мен ша ме уволнят аз антиреклама Joy
Виж целия пост
# 78
eeee бива ли така... подхвърли кокалчето, пък сега си трай  Twisted Evil тцтцтцт я бързо да разкажеш  Twisted Evil влез като гост щом те е бъз от бой  Mr. Green  Laughing
а мен киселото мляко много ме вълнува понеже в нашето семейство се яде на килограм Flutter

ПС.току що гледах по новините 8 годишно момче, тежащо 100кг, да набива пържени картофи и бифтек  Joy на 2 г е вече бил два пъти над нормата  Wink
Виж целия пост
# 79
Майтапя се, как ще влизам като гост като си имам регистрация? Wink Е,за млякото и непрекъснатите реклами за живи закваски с уникалната българска бактерия.....Да, тя наистина е много ценна и полезна, ама по-изгодно излиза да се слагат други микробчета. А те съответно далеч не са толкова полезни и ценни, но запазват млякото дълго време да не са развали. Ако не сте се досетили става дума за Данон (но тук влизат и всички кис.млека дет никак не се развалят поне 1 месец в хладилника) - понеже всички питат има ли консервант или не. Няма консервант, но и лактобацилус има в минимални количества за сметка на други малки животинки, които запазват млякото от разваляне. Не казвам, че е вредно, обаче гледам че тук много сте залитнали по супер яко здравословно хранене...нещо, което е мисия невъзможна при сегашните постижения на химията и нейните замърсявания. Та да не се толкова задълбочавате и анатемосвате разни храни. А и както казах - не вярвайте, че сметаната е кравешка..соева е най-вероятно понеже е в пъти по-евтина. Както и смешката - в киселото мляко слагат сухо мляко и значи млякото не струва newsm78..А от какво е направено то? Ми пак от прясно разбира се! И се слага, за да се повиши белтъчното съдържание понеже нашите млека не са адски супер добри. Така че това специално е за добро.
А за мамите, които искат да си правят кис.мляко - ползвайте като закваска кисело мляко, което е от по-бързо развалящите се и е от по-киселия вид ако държите да си набавите уникалната българска микробка. А ако ви мързи - гледам че има сума реклами на разни модерни бързи напитки с такива животинки! Наздраве Wink Wink
Виж целия пост
# 80
...а ако ядем вкиснало мляко значи ли, че вътре са се размножили лактобацилите ...знам, че слагат стафилококус термофилус .....
Виж целия пост
# 81
ПС.току що гледах по новините 8 годишно момче, тежащо 100кг, да набива пържени картофи и бифтек  Joy на 2 г е вече бил два пъти над нормата  Wink

И в тази връзка принц Чарлз казал,че трябва да се забранят заведенията за бързо хранене....

...знам, че слагат стафилококус термофилус .....

Какво е това?
Виж целия пост
# 82
...а ако ядем вкиснало мляко значи ли, че вътре са се размножили лактобацилите ...знам, че слагат стафилококус термофилус .....
Точно стафилококус термофилус е бактерията, която заменя лактобацилуса и се използва все повече. Има млека, при които е балансирано съотношението между двата вида бактерии, но се предпочита стафилококуса. Нека не ви плаши името - може би за много ще звучи като стафилококова инфекция това всичкото. Но в млякото гадинките са добри и не носят болести.
Е, виж във вкисналото мляко  се е завъдила и най-разнородна гад, така че не е препоръчително да се яде ако не искаме да тичаме скоропостижно до тоалетната Wink
Виж целия пост
# 83
Според мен вкусовите навици се изграждат първите 3-5г. Чела съм за изследвания в щатите - крайните резултати показваха, че например деца отгледани като вегетарианци, дори след отделянето от семействата си и след прояждане на месо.... в края на краищата се връщат към начина на хранене с който са отгледани. Според мен не са и нужни кой знае какви изследвания – те нещата са логични и поне аз намирам доказателства за това ежедневно.
Аз пък не.
Аз съм отгледана в семейство, в което се смяташе, че месото е много полезно и се консумираше ежедневно. А от 17 години съм вегетарианка.
Виж целия пост
# 84
Не давам на синът ми от т. нар. вредни храни. Много е малък, за да яде шоколади, зрънчо и т.н. Сега аз определям какво хапва и какво не. Искам да го науча да се храни здравословно и разумно. Той няма от къде да знае какво е шоколад и дали му се яде освен, ако аз не съм му дала и като не иска домати, аз да му давам шоколад, защото "обича". Ясно, ми е, че в един момент ще прояде и сладкиши, но този момент не е дошъл все още. А пък чужд човек (свекърва ми, някой в парка....) да му даде каквото и да било без мое позволение за мен е недопустимо  Naughty
Виж целия пост
# 85
 Не бива да се преиграва чак толкова.Борянка е с атопичен дерматит и неизвестна към какво алергия-и такааааааа...,не бива да яде почти нищо от това,което виждате в магазина.Според лекарите трябва да я сложа на зеленчукова диета,ама и тя не е сигурна,че зеленчуците са нитратни. newsm78Никакви купувани сладкиши,че имат консерванти,никакъв сок,без шоколад и цитрусови плодове...Като питах какво всъщност може да яде и той се замисли.
 Е не се впрегнах толкова,от някои неща не мога да я лиша,просто ги ограничавам.Ако някой я почерпи в градинката ,детето първо ме пита може ли-естествено,че няма да и извадя от устата солетката или една бисквитка,от толкова нищо няма да и стане. CrazyПък у дома си и пека кекс и готвя супи.Яде си готвено,зеленчуци и плодове никога не отказва. Crazy
Виж целия пост
# 86
Дори нямаше да се замисля по въпроса.Свекърва ми знае от самото начало,че ние с мъжа ми определяме кое е позволено и кое не.Знам,че не и харесва,чувала съм и реплики зад гърба ми,но до биг скандал не се е стигало Mr. Green
Peace И при нас е така
Виж целия пост
# 87
Мисля,че и без да става човек пЪдарин,може да създаде здравословни навици на хранене на едно дете,въпросът по-скоро е в желанието,мотивацията,степента на информираност.И моето дете яде това,което обича,за нея овесени ядки с мляко е нещо апетитно Mr. Green
А като тръгне на училище и съучениците й ядат чипсове и вафли, тя ще си извади овесени ядки от чантата ли?
Пък и не си мисли, че тези ядки нямат консерванти.
Според мен докато тръгне училище,вече ще има изградена хранителна култура.Предлагаш ми да и дам отсега чипс,за да свиква отрано или?
Виж целия пост
# 88
Не можем да опазим децата от тези храни. Дъщеря ми е на 3 и яде каквото и дам, но синът ми-14 , цял ден е навън - да му спра джобните за да яде само в къщи???
Една и съща храна не е еднакво вредна за дете на 3 години и момче на 14,или бъркам?
Каква е толкова разликата?
В имунитета и степента на зрялост на храносмилателната система примерно.
Виж целия пост
# 89
за мен е важно децата ми да се научат да правят разлика между "ям ..." и "храня се с..."
ако като цяло менюто им е добре балансирано, голяма работа, че някоя неделя ще хапнат пуканки със сладолед или чипс с бял хляб и шоколадови вафли.
култура на хранене не мисля, че се възпитава със забрани.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия