трюфели, аспержи и сие

  • 1 865
  • 16
я да видим сега коя от вас е готвила нещо с бели или черни трюфели. аз лично съм правила омлет с черни трюфели и сос за паста. иначе от аспержите харесвам повече зелените. с тях правя салати, гратени, суфлета и сосове за паста. може и супички
Виж целия пост
# 1
Записвам се да следя темата.
Виж целия пост
# 2
И аз ще следя с интерес темата че нищо не съм правила с горепосочените......... Sick
Виж целия пост
# 3
Трюфели не съм помирисвала.

Аспержи приготвям често. Крехки, зелени- леко ги попарвам с вряла вода, после ги пържа на висока Т. Идеална гарнитура за меса.
Виж целия пост
# 4
Трюфели не съм помирисвала.

Аспержи приготвям често. Крехки, зелени- леко ги попарвам с вряла вода, после ги пържа на висока Т. Идеална гарнитура за меса.
Мдам папкаме аспержи,макар че мъжо се опъва  Mr. Green Мани ги тия трюфели 1000лв килото #Crazy  #Crazy  #Crazy
Аз съм фен на аспержите и на артишиока Party
Виж целия пост
# 5
Аспержите се използват много тук. Peace
Ето една традиционна и лесна рецептичка.  Wink

Спагети-един пакет,450г аспержи (нарязани на 2,5см-ви парченца),2 суп лъжици зехтин, 3 скилидки чесън, глава лук (нарязан на дребно),босилек
 
Начин на приготвяне:

Аспержите се варят за около 5 мин. в отделна тенджера с подсолена вода.
Отцедете ги добре.
Загрейте мазнината в тиган и запържете  чесъна  и лука за около минута .
Прибавете аспержите и запържете заедно за около 2 минути.
 Отцежда се ,сварената в подсолена вода ,паста .
Прибавете топлите фетучини и разбъркайте добре.
Сервирайте ги горещи  ,поръсени с босилек.

 Peace
Виж целия пост
# 6
е кво кат са 1000 лева килото-то ти трябват за порция по 5 грама. обаче са божествени Mr. Greenстава и с бръснарско ножче да се нарежат тъни4ки като цигарена хартия. трюфела отдава аромата си наи добре ако е затоплен в маслена баня. вчера папкахме при нашият талянец карпачо телешко с черни трюфели и пармезан-мняммням-голяма благост  chef

иначе за аспержите-леко се сваряват режат се на пар4енца около 1,5 см. всима се салатка, нарязва се, отгоре се драпират аспержите, и варени яйца на четвъртинки, филетирани на ситно нарязани домати. поръсва се с пиниеви ядки, леко затоплени в сух тиган, да порозовеят. дресинг от зехтин, малко олио от магарешки бодили или орехово, бял балсамов оцет, половин варен жълтък, разни зелени мерудиики.........адски ефектно и вкуснуст голяма  chefможе и авокадо да се добави ма мъж ми не го яде. той кво ли яде де Sickобида е за кулинарният ми талант, ма това е друга тема Joy
ааааааааааа, и суши правя със зелени аспержи

впрочем водата в която се варят аспержите е много полезна. естествен диуретик е. най добре да се варят във вода с малко сол, една щипка захар и една лъжичка масло.
Виж целия пост
# 7
В Стара Загора - кеф ти трюфели, кеф ти аспержи! Изобилие  Laughing

По темата: ям, но не готвя. Ям ги приготвени, по заведения, не в родния ми град. Тук се консумират свински уши на скара предимно.
Виж целия пост
# 8
ммммммммммм-до стара загора има едно село-хрищани маи се казваше-там един приятел най редовно открива забравена ракия в мазето си. интересното е че за мезе обаче няма свински уши на скара, а шкембе Twisted Evilи туршийка. а иначе в старозагорското метро има доколкото знам за празници и трюфели и аспержи, просто трябва да си поръча човек.............метро по цяла европа има идентични артикули/това е политиката на концерна Mr. Green
Виж целия пост
# 9
В Метро по Коледа наистина бяха докарали един голям трюфел в бронирана кутия, струваше колкото няколко мои заплати. Laughing Аспержи не съм виждала там, дори и консервирани, а иначе често пазарувам от този магазин.

В интерес на истината, в БГ има разлика в зареждането на Метро магазините в страната - установявала съм го, като сравнявам софийския и пловдивския с нашия тук.

А шкембето няма какво да го споменавам - то е по-популярно от киселото мляко. Wink
Виж целия пост
# 10
 На един курс по английски преподавателката ни казваше/а тя обикаляше много света/, че в Италия умеели да приготвят аспержи по превъзходен начин. В Мюнхен съм виждала да се продават на много места, в Испания пък съм опитвала на салати, до добра рецепта с аспержи до сега не съм опитвала.
"Мерси" за рецептата от Италия. Ако знаете други подобни италиански рецептички с аспержи моля споделете

  bouquet
Виж целия пост
# 11
е кво кат са 1000 лева килото-то ти трябват за порция по 5 грама. обаче са божествени
Ами да ида да си купя 2-3 трюфела тогава Joy
Знам че се слага по малко, но на мен ми приличаха на барабонки hahaha викам си аде сега нема нужда да давам пари за барабонки Joy
По темата ако някои се интересува има зехтин и оцет с аромат на бял трюфел на Борхес Thinking Мисля в най-скоро време да ги пробвам Whistling
Виж целия пост
# 12
http://search.ebay.de/search/search.dll?ht=1&from=R4&sat … 682%26catref%3DC6

ей ги барабонките Crazy
Виж целия пост
# 13
Да оспамя, че ми стана драго Mr. Green
Не ти ли приличат на барабонки,а Mr. Green
Виж целия пост
# 14
Готвя свинско с аспержи, ама понякогя ги няцелвям едне дървени тякива, целулозни... То в Бъргария естествено няма да ни продадат най-доброто... Трюфели не съм готвила, яла съм по заведения и на коктейли манджи с трюфели... И като индианец в началото тайничко ровех да си извадя само трюфел, ама те явно слагат по една троха на чиния  Whistling
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия