За какво използвате оцет Балсамико?

  • 17 858
  • 42
# 15
Само за салати, страшно е вкусен.  Crazy
Виж целия пост
# 16
Предимно в салати, рядко в маринати.
Виж целия пост
# 17
Аз го ползвам за всякакви салати, щото по принцип не обичам кисело, а балсамикото има много по-мек вкус и е ароматен Peace Слагам го и в различни маринати, точно заради аромата, стават супер Party
Виж целия пост
# 18
Само за салати!
Виж целия пост
# 19
gioia, просто дадох алтернатива за тези, които не могат да си позволят, а и да намерят оригиналния балсамов оцет. Този българският е по препоръка на Иван Звездев.
Не виждам кое те притеснява!?

Просто ми стана странно, че Винпром Русе може ей така да си реши да произвежда менте на aceto balsamico, наречено "алтернатива". Честно казано предпочитам да ползвам обикновен оцет или лимон пред боклуци с неизвестно съдържание.
Нищо лично към теб, естествено.
Виж целия пост
# 20
Аз имам на "Oilitalia" Aceto balsamico di Modena купен от Била. Дали е истински?
Виж целия пост
# 21
Не съм си купувала от БГ такъв оцет,но в Италия често го ползвам...например за салати от най-различен вид или пък гарнирам плодове с него,понеже вкуса му е доста сладък Peace
Виж целия пост
# 22
На агнешко месо и на салати
Виж целия пост
# 23
какъв е този бял балсамик? няма такова нещо - покажете картинка, че ме заинтригувахте  Shocked
аз балсамико признавам само в района на Модена
другото си е обикновен оцет с оцветители - нема смисъл  Thinking

Ето снимка

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=114149

Снимала съм и белия и тъмния оцет Балсамико.
На етикета пише че е прозведен в Модена, Италия.
Смятам че не става въпрос за менте, все пак.
Определено вкуса на белия няма нищо общо с оцветен обикновен оцет.
Пробвай го. Мисля че ще ти хареса.
Както писах по-горе, аз ги харесвам и двата вида, и ги ползвам за различни видове салати.
Виж целия пост
# 24
значи, до колкото успях да видя на едното пише aceto balsamico di modena- без думичката tradizionale, няма особена стойност и само така написано не означава, че е произведено в Модена
на другото пише condimento balsamico, т.е. балсамова подправка или дресинг (както сега му викате), нямам идея какво означава и какво съдържа.
 
благодаря все пак за снимките
Виж целия пост
# 25
Аз намерих това:

Цитат
Много пикантен сос се получава,ако го редуцираш с малко мед.Т.е.,кипваш в съд част от оцета с 1-2 лъжички мед и когато течността изври на половина,охлаждаш и го прибираш в бурканче.Получава се гъст,пикантен сос,който допълнително можеш да овкусяваш счесън или подправки преди сервиране.Подходящ е за печени меса.


от тук
Виж целия пост
# 26
чесън и мед  Sick

разбира се всеки с вкуса си, но не разбирам тази нова мания на всичко да се пляка мед. На две гостита останах гладна- пилешки крилца мариновани с мед....печени картофи на фурна отново с мед...  Sick
Виж целия пост
# 27
Освен за марината,го използвам и като пържа свинско в тигана.Слагам много малко от него в комбинация със соев сос.Става крехко и сочно.
Виж целия пост
# 28
Пържни картофки, зеленчуци на скара, салати. Но ползвам един който е тъмен на цвят и много гъст и леко сладни, не знам как се казва.
Виж целия пост
# 29
И аз сефте чувам за бял балсамов оцет newsm78.
Както и да е, аз си го ползвам само за салати, много го уважавам и на печени на скара зеленчуци, както някой беше казал по-горе. Иначе тук след концентрация (става много гъст) го ползват за плодова салата и дори сладолед.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия