Зеленчуците само се пържат в уока (wok), не се варят предварително. За да нацелиш на-доброто време за всеки зеленчук - да не са съвсем сурови, но пък да не се и разкашкат, аз ги пържа по отделно, след което ги смесвам. Използвам тиквички, моркови, гъби, лук, чушки (по-рядко), кашу . Ако реша да прибавя някакви сосове(става като българското китаиско) вече смесените зеленчуци и месо ги връщам за малко на котлона и добавям сосовете, които са:
*соев сос + 2-3 суп. л. нишесте (corn starch)
*сладко-кисел сос - готов в буркан. Аз предпочитам Uncle Ben's или VH.
*чили като подправка + сладко-кисел сос - става много хубаво, пикантно.
Ние ориза за "канапе" отдолу го предпочитаме пържен Взимам винаги за тази цел бланширан (pre-boiled), сварявам го, изцеждам и оставам да изстине. Кокато бързам за гости го мушвам и в хладилника за малко След което в тенджера, (зашото има по-широко дъно и по-голяма площ се пържи и риска да залепне ориза е по-малък) слагам замразени зеленчуци. Обикновено Mixed vegetables на Green Giant. Обърквам ги докато се поотпуснат от скрежта, прибавям 1-2 сухи бульончета и ориза. Много е вкусен!
Ама че сте бързи, аз докато публикувам мойте рецепти....