Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Овлажнител за въздух

  • 252 842
  • 679
# 15
С Чико сме. Сега не го пускам, но зимата - да.
Заслужава си.
 Peace
Виж целия пост
# 16
здравейте!
Да избутам темата малко, че сега и на нас ни е актуална (отопляваме се с климатици предимно)!
Ние ползваме Чико (стар модел от 2005 г.) на воден изпарител и имаме същия проблем като посочилите  с Делонги - стича се вода по прозорците, прекалено влага, въпреки, че го слагаме на минимална пара. Пускаме го за няколко часа в стаята на малката (но ще трябва да си купим и и уред за измерване на влажността, за да преценим дали е достатъчно).
Сега искаме да си закупим още един за другата спалня, разбрах, че е по-добре да е ултразвуков (такъв знам има на Солак и Уфеса) - моля, който ползва такива да сподели дали има проблем с прекомерно овлажняване?
Видях, че продават и на Филипс http://www.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09023992 - с вграден индикатор за измерване на влажността ...  newsm78
Коя марка ще мипрепоръчате?
Виж целия пост
# 17
Имам ето такъв овлажнител на Lanaform с йонизатор.Ползвам го от скоро и все още нямам поражения, но и на мен ми стана интересно с този ултразвук, така че ще следя темата.
Виж целия пост
# 18
А някой ползвал ли е на чико овлажнителя с йонизатор?
Виж целия пост
# 19
Нашите климатици имат вграден йонизатор, затова не се интересуваме от него, ето какво намерих за йонизаторите (продават се и отделно), ако ви се чете:

Недостатъчното съдържание на аеройони във въздуха на големите градове и особено в затворените помещения води до възникване и развитие на хронични заболявания на централната нервна система, понижаване на имунитета, повишаване на умората. Йонизаторът "съживява" кислорода във въздуха, приближава го по качества до кристално чистия въздух в гористи и морски райони и така оказва благотворно профилактично и лечебно въздействие върху човека. Йонизаторът оказва ясно доказан ефект за пречистване на въздуха и предпазване от редица заболявания, както и от вредното действие на компютри и телевизори.

    * намалява токсичността на въздуха;
    * осигурява здравословна среда на живот;
    * премахва умората;
    * повишава работоспособността;
    * нормализира кръвното налягане;
    * забавя стареенето на организма с 40-45%;
    * преодолява стреса и дискомфорта;
    * активира имунната защита;
    * преодолява безсънието;
    * подобрява самочувствието;
    * има противоалергично действие;
    * предпазва от голяма група заболявания, свързани с централната нервна, сърдечно-съдовата, дихателната и кръвоносната ситеми.

и още:
Общоприето от специалистите е, че нормалното съотношение на отрицателните и положителните йони е 2:1, т.е. ако в едно работно или жилищно помещение броят на положителните йони е около 500 в куб. см., то количеството на отрицателните йони трябва да бъде около 1000 в куб. см.

Отрицателните йони, създавани от уреда, действат нормализиращо върху различни кръвни константи, повишават дихателния капацитет, стимулират функциите на сърдечно-съдовата и кръвоносната система, усилват биотоковете на мозъка, повишават съдържанието на кислород в кръвта, нормализират съдържанието на захар и фосфор, подобряват самочувствието и настроението, лекуват главоболие и преумора, ускоряват асимилацията на витамини, подобряват рефлексите и увеличават способността за концентриране на вниманието.

Отрицателните йони оказват своето терапевтично действие по няколко начина:

    * Наличието на по-голямо количество отрицателни йони в кръвта води до по-бързо окисляване на серотонина с последващите положителни ефекти върху централната нервна система;
    * Увеличават честотата на осцилациите на фините косъмчета в носа и по този начин предпазват от различни видове алергии, бактериални и вирусни атаки;
    * Увеличават капацитета на абсорбация и усвояване на кислорода, като ускоряват процеса на доставянето му до клетките и техните ядра.

Силно изразено е терапевтичното действие на отрицателните йони при хреми, синузити, бронхиални асмти, алергии, мигрени, родилни и постоперативни болки.

    * Повече информация за йоните в атмосферата и тяхното въздействие

От своя страна отрицателните йони не оказват отрицателно действие върху здравите хора.

От хигиенна гледна точка йонизацията на работните и жилищните помещения е от изключително значение, особено за големите градове, където замърсеността на въздуха е по-голяма.

Изкуствената йонизацията се препоръчва за всички помещения, където работят катодни тръби (кинескопи), монитори, компютърни зали и др.

При ползуването на битов климатик е задължително да се постави работещ йонизатор в близост да него.
Като заключение можем да кажем, че отрицателните йони стимулират всяка биологична активност, от тази на растенията до сексуалното поведение на човека.

http://www.geocities.com/botinov2001/ionizers.html
Виж целия пост
# 20
 а някой знае ли каква е нормалната влажност на въздуха за гледане на новородено ?Далисе продава влагомер някъде?
Виж целия пост
# 21
нормалната влажност на въздуха е 50 - 70 %. 
Влагомер можеш да намериш в ТСМ, часовникарски магазини и на др. места ... най-често са 3 в 1 - часовник, влагомер и барометър (или радио).
Над 85% относителна влажност в стая е среда, в която се образуват конденз, плесени, мухъл.
На Филипс овлажнителя е с вграден влагомер, примерно.
Ние си поръчахме вече Солак. Ще споделя впечатления като дойде.
Виж целия пост
# 22
балгодаря ти за информацията.А аз търся влагомер в аптеките и те ми се смеят.Ще пробвам в часовникарските магазини,зашото аз съм от малък град и нямаме ТСМ.Ако се сетиш другаде къде може да има пиши ще съм ти благодарна
Виж целия пост
# 23
Има на чико един като осмица -термометър и влагомер-нещо хидро беше Peace
Виж целия пост
# 24
А някой знае ли във Варна къде мога да намеря овлажнител с вграден йонизатор и с индикатор за влажността? Обиколих Техномаркет и технополис - нямат  Confused
Виж целия пост
# 25
А някой знае ли във Варна къде мога да намеря овлажнител с вграден йонизатор и с индикатор за влажността? Обиколих Техномаркет и технополис - нямат  Confused
Незнам за Варна ,но когато когато питах в Пловдив в Техномаркет Европа за овлажнител ми казаха,че са свършили и скоро няма да зареждат Thinking
Виж целия пост
# 26
Скъпи Мами и Татковци,

Във връзка с темата за овлажнителите и относно стичащите се капки по прозорците искам да ви уверя, че причина за това не е задължително да е прекалената влажност на въздуха.
Основна причина за влажните прозорци е това, че масово домовете са остъклени с евтини обикновени прозрачни стъкла. За да не бъда  разбран неправилно искам да поясня- не става дума за дограмата, а за самите стъкла. Огромната грешка , която почти всички хора правят е да пръснат луди пари за скъпа дограма и да "Спестят от стъклата" . За това вина имат и дограмаджиите, които масово не познават  и не предлагат качествените стъкла.
В този случай , по законите на физиката имате една топла стая, затоплени стени (примерно добре изолирани) и  добре прилепваща дограма,  но имате и обикновени  Студени стъкла и ето защо водата се залепя по студените стъкла, а като се натрупа - започва да се стича и вие си мислите , че в стаята е прекалено влажен въздуха.
А ето го и решението на проблема!
Сменяте си стъклопакетите. Знам че звучи налудничаво , но  ако си сложите качествени стъкла ще пестите по 30-70% от разходите си за отопление през зимата и климатизация през лятото и ще си избиете разходите за направената инвестиция за една календарна година, а освен всичко друго и влагата няма да отива по стъклата.

Успех с решаването на проблема с влажността на въздуха !
Виж целия пост
# 27
Ползваме понякога, когато не забравя да го пусна.
Тази година сме по-нередовни, иначе миналата и поминалата зима го ползвахме редовно.
Имаме един във формата на пингвин, ама нямам време да търся из нета каква марка беше Embarassed
Виж целия пост
# 28
И ние имаме пингвин на Солак, но не го препоръчвам. След първата година мухляса и му се развалиха уплътненията. Иначе добра работа върши, но поддръжката му е кофти.
Виж целия пост
# 29
А някой знае ли във Варна къде мога да намеря овлажнител с вграден йонизатор и с индикатор за влажността? Обиколих Техномаркет и технополис - нямат  Confused

Ако не държиш на вградения индикатор за влажността - при нас
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия