За тези, които са на "ти" с английския (имам нужда от помощ)

  • 1 789
  • 33
# 15
Ще я давам на една американка и на една жена на половина британка и на половина норвежка Laughing
Виж целия пост
# 16
DSS (Danimira)

 тази рецепта многоооооо скоро ще се пробва Peace
Виж целия пост
# 17
Пробвах я:)още вчера.Супер стана-хем лесно,хем бързо.Но и на мен тези две лужички сода ,ми дойдоха в повече.Иначе  bouquetза рецептата
Виж целия пост
# 18
А за колко време се опича и предварително ли е загрята фурната на 190 или не?   bouquet
Виж целия пост
# 19
А за колко време се опича и предварително ли е загрята фурната на 190 или не?   bouquet
Аз не засякох точно, но беше някъде към 20-25 мин., фурната беше предварително загрята, но по някоя време я намалих малко, защото ми се стори силна. На кафявите сладкиши това не им харесвам, че не си личи на пръв поглед дали са запечени или почти изгорели Wink Светлите по-лесно ги усещам кога температурата им е дошла в повече Simple Smile
Виж целия пост
# 20
Слагам го в загрята фурна, но не съм засичала за колко време се опича Embarassed
Виж целия пост
# 21
Аз сега видях, че рецептата е писана с bicarbonate of soda, тук се казва baking soda, а освен това suflower oil( явно печатна грешка)  не е същото като suNflower oil и може да се обърка със safflower oil, което пък няма нищо общо със слънчогледовото олио. Може да се използва и заместител vegetable oil  Peace

в англия е bicarbonate of soda, със сигурност!!! и да, печатна грешка е, то е ясно 4е за сладкиши се ползва suNflower oil или vegetable oil, както си писала ти.
Виж целия пост
# 22
Каква стана тя, от английски се подхвана сладкиша, а аз се  Shocked към е тоя Чери тук, защото половинката ми пише с такъв никнейм Crazy Whistling
Та в крайна сметка - колко сода?

какво искаш да кажеш ? не те разбирам? каква половинка?  newsm78
Виж целия пост
# 23
Каква стана тя, от английски се подхвана сладкиша, а аз се  Shocked към е тоя Чери тук, защото половинката ми пише с такъв никнейм Crazy Whistling
Та в крайна сметка - колко сода?

какво искаш да кажеш ? не те разбирам? каква половинка?  newsm78
Половинката е мъжът ми Mr. Green неговият никнейм също е чери, само дето той пише из компютърджийски и моторски форуми  Whistling пък и не знае български, но това не попречи да се опуля в първия момент, като видях познат ник Laughing Laughing Laughing
Виж целия пост
# 24
ха, ясно! сигурно имаме нещо общо, щом сме си избрали този ник!  Wink
Виж целия пост
# 25
Може би е очевидно, но... заливката за сладкиша вари ли се или 'сурова' се използва? Защото аз сега я разбърках и много течна ми изглежда, та не смея да залея какса с нея.  Embarassed Да я варя ли?
Виж целия пост
# 26
Течна е, да.Кекса става мокър.Не е сух!Слагаш го малко на котлона, колкото да се стопи маслото и да се разтопи захарта.През това време кекса е изкаран от фурната.Като стане готова заливката, го заливаш.Ама внимавай да не ти остане на топчета какото.Да е добре разтопено и то (всичко да е еднородна смес)
Ако имаш въпроси-питай. Peace
Виж целия пост
# 27
Звучи много сладко, но ми кажете тези чаши колко са в грамове, че иначе един куп кексове орезилих с дадени рецепти с чаши. Или поне с каква чаша да меря.
Виж целия пост
# 28
DSS, много благодаря за рецептата и поясненията. Аз следобяда я направих и стана страхотно. Синът ми много я хареса, чакам сега мъжа ми да се върне от командировка да опита и той кекса.
За заливката: аз мислех, че ще се получи повече като крем , за мазане, но като я разбърках и опитах, не се реших да залея кекса, че ми се видя много течна и със странен вкус Confused, затова и постнах питане тук. После реших да я сваря и се получи чудесно, та се престраших и го полях. Не стана на топчета, защото я разбърках с миксер. Разкошно стана, още веднъж : Hug  bouquet

Doret, аз мерих всичко с еднакви по размер чаши и така се получиха пропорциите. Обикновено една водна чаша е 250 мл, но за грамове - зависи все пак дали брашно се слага в нея или захар, например.
Виж целия пост
# 29
Звучи много сладко, но ми кажете тези чаши колко са в грамове, че иначе един куп кексове орезилих с дадени рецепти с чаши. Или поне с каква чаша да меря.
Дорет, не е важен грамажът на чаШите, важното е пропорциите да са правилни, т.е. като zапочнеШ да мериШ с една чаШа да иzкараШ до края на рецептата с нея...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия