Торта "Крем а ля крем"

  • 24 753
  • 37
# 15
Цитат на: DolceVita
Цитат на: Raya
Пудингът е прахообразна смес, която се разтваря с 2-3 с.л. захар и с 4 с.л. мляко. После се сипва във 500мл. врящо мляко. Вари се на слаб огън за около 1 мин. или до необходимата гъстота.
А аз разбрах, че не се вари в рецептата за тортата , а се разбива само... Rolling Eyes

Да, не се варят. Същите са като този, който Courage е показала. Това не са обикновените пудинги за варене, а някакви по-различни. Само се разтварят в мляко и се разбиват с миксер.  Знам, че в Билла ги има. Аз ги купих дори от едно малко магазинче в Карлово.
Не знам дали в България има други подобни марки. Аз знам само тези на Д-р Йоткер.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 16
Цитат на: petty
Цитат на: DolceVita
Цитат на: Raya
Пудингът е прахообразна смес, която се разтваря с 2-3 с.л. захар и с 4 с.л. мляко. После се сипва във 500мл. врящо мляко. Вари се на слаб огън за около 1 мин. или до необходимата гъстота.
А аз разбрах, че не се вари в рецептата за тортата , а се разбива само... Rolling Eyes

Да, не се варят. Същите са като този, който Courage е показала. Това не са обикновените пудинги за варене, а някакви по-различни. Само се разтварят в мляко и се разбиват с миксер.  Знам, че в Билла ги има. Аз ги купих дори от едно малко магазинче в Карлово.
Не знам дали в България има други подобни марки. Аз знам само тези на Д-р Йоткер.  Rolling Eyes
Е да де , но аз не съм в Бг, а тук гледах и търсих и има само за варене...за Франция става въпрос
Виж целия пост
# 17
Хм... щом в Бг има, съмнявам се във Франция да няма... виж в някой по-голям супермаркет.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 18
DolceVita, както petty вече е казала, не може да няма "Instant puddind" във Франция..
ще ти копна още 1-2 снимки на популярни кремеове без варене..дано да ти помогне..Тортата наистина е много хубава и се приготвя по възможно най -фасулския начин,аз лично ползвах този крем:
предполагам ,че Di5 говори за нещо подобно .

Сега докато се рових съсвсем случайно попаднах на нещо..и понеже френският ми не никак добър ... Laughing  предоставям на теб информацията..дали търсения продукт не е Crème instantanée
виж тук!
Виж целия пост
# 19
Цитат на: Courage
DolceVita, както petty вече е казала, не може да няма "Instant puddind" във Франция..
ще ти копна още 1-2 снимки на популярни кремеове без варене..дано да ти помогне..Тортата наистина е много хубава и се приготвя по възможно най -фасулския начин,аз лично ползвах този крем:
предполагам ,че Di5 говори за нещо подобно .

Сега докато се рових съсвсем случайно попаднах на нещо..и понеже френският ми не никак добър ... Laughing  предоставям на теб информацията..дали търсения продукт не е Crème instantanée
виж тук!
Stuck Out Tongue  Stuck Out Tongue  Stuck Out Tongue Мерси много, мила, но това са еднни хранителни заместители за отслабване. Но явно ще има и нормални!
Благодаря пак!
Виж целия пост
# 20
oops  #Silly Извинявай..исках само да ти помогна.. Rolling Eyes ,а не да те въвъличам в покупки на прахчета за отслабване.. #Splat
Виж целия пост
# 21
Днес я направих, супер е! Настъргах школада отгоре, вместо  глазура. И аз не можах да изчакам до утре Embarassed
Виж целия пост
# 22
Цитат на: Eli===
Моля тези, които са правили ве4е тази торта да ми кажат, какъв
стана блата след пе4ене.Моят прили4а на крем отвътре(нали пък си има крем), а отгоре и отдолу има по една малка кори4ка.
Къде съм сбъркала?????? Cry  Confused  Rolling Eyes

Май ти е останал недопечен Confused Получава се нормален шоколадов блат, като пандишпан. Ако си ползвала крема на Др. Йоткер - той е 65г, а не 80, както е в рецептата. Аз по тая причина използвах 5 яйца и 5 с.л. захар вместо по 6.
Виж целия пост
# 23
Цитат на: anomalia
Цитат на: Eli===
Моля тези, които са правили ве4е тази торта да ми кажат, какъв
стана блата след пе4ене.Моят прили4а на крем отвътре(нали пък си има крем), а отгоре и отдолу има по една малка кори4ка.
Къде съм сбъркала?????? Cry  Confused  Rolling Eyes

Май ти е останал недопечен Confused Получава се нормален шоколадов блат, като пандишпан. Ако си ползвала крема на Др. Йоткер - той е 65г, а не 80, както е в рецептата. Аз по тая причина използвах 5 яйца и 5 с.л. захар вместо по 6.

Да, по-скоро като пандишпанен става, и тънък.  И аз го правих с 5 яйца. Но след някой друг ден седене в хладилника моят започна да става по-клисав, може би се напоява. Confused
Виж целия пост
# 24
Аз сложих 6 яица и 6 л. захар и пак си се опече.
Виж целия пост
# 25
Цитат на: petty
Цитат на: anomalia
Цитат на: Eli===
Моля тези, които са правили ве4е тази торта да ми кажат, какъв
стана блата след пе4ене.Моят прили4а на крем отвътре(нали пък си има крем), а отгоре и отдолу има по една малка кори4ка.
Къде съм сбъркала?????? Cry  Confused  Rolling Eyes

Май ти е останал недопечен Confused Получава се нормален шоколадов блат, като пандишпан. Ако си ползвала крема на Др. Йоткер - той е 65г, а не 80, както е в рецептата. Аз по тая причина използвах 5 яйца и 5 с.л. захар вместо по 6.

Да, по-скоро като пандишпанен става, и тънък.  И аз го правих с 5 яйца. Но след някой друг ден седене в хладилника моят започна да става по-клисав, може би се напоява. Confused

И аз го забелязах това. Предполагам, че поема от крема. И някакси се отделя блата от крема след като попрестои. Но е много вкусна
Виж целия пост
# 26
Цитат на: Eli===
запазих си крема и глазурата  и изхвърлих блата( той много лесно се отделя от крема). На мястото му сложих  пандишпанов блат и отгоре в/у крема от ваниливия пудинг и глазурата залях със сметана .Стана супер.
Никакви такива "блатове"от пудинг с яйца ве4е няма да правя Shocked

Браво! И аз си мислех за подобен вариант, ама аз съвсем айляшката го ударих - мислех си за смлени бисквити,залети с масло - като за чийзкейк  Laughing Абе то варианти 100, ама тортичката ве4е ще е друга Thinking
Виж целия пост
# 27
НЕ МИ ХАРЕСА!!! Imp Правя много по-вкусни и красиви на външен вид торти. Съжалявам, че изхабих продукти, за да приготвя тези "прехвалени гъби".
Виж целия пост
# 28
Ами, съжалявам тогава... В дир-ския форум всички бяха във възторг. Но да си призная и аз, след като опитах тортата на bibi, тази вече не ми прави впечатление.  Rolling Eyes Е, всеки с вкуса си.  Neutral Face
Виж целия пост
# 29
Е, хора, недейте така! Ще ме накарате да съжаля, че съм я написала.  Sad Не е толкова лоша рецептата. Може би на вас не ви се е получила както трябва...  Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия