а стафиди?

  • 831
  • 10
Имайки предвид, че може да се направи пюре от сушени сини сливи, дали може на същия принцип да се направи нещичко от стафиди?Защото гроздето по пазарите и без това е станало на стафиди/поне българското, аз от другото не смея да купувам/.Или не става?Ако някой е пробвал, да разкаже моля!
Виж целия пост
# 1
Можеш накиснати и впоследствие нарязани (най-малкото на четвъртинки) да добавяш в пюрето/кашата.
Виж целия пост
# 2
Това за стафидите е страхотна идея.Още утре ще добавя в следобедната закуска.
Виж целия пост
# 3
Може!  Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Аз по-скоро си представях нещо като варене/докато набъбнат грозденцата/ и пасиране, както при сливите, но като се замислих  - то сигурно ще стане ужааасно сладко и Ники надали ще го яде...пък и едва ли е много здравословно с всичката тая захар Rolling Eyes Така, както казвам, някой правил ли го е?Или само добавка към кашата, както казва Буу?
Виж целия пост
# 5
Аз също слагам стафидите във овесената каша илив крема. За накисване и пасиране си права че ще стане много сладко може да пробваш така с кайсии те не са толкова сладки.
Виж целия пост
# 6
Цитат на: belinda
Аз по-скоро си представях нещо като варене/докато набъбнат грозденцата/ и пасиране, както при сливите, но като се замислих  - то сигурно ще стане ужааасно сладко и Ники надали ще го яде...пък и едва ли е много здравословно с всичката тая захар Rolling Eyes Така, както казвам, някой правил ли го е?Или само добавка към кашата, както казва Буу?

Ама захарта в стафидите е естествена плодова захар/фруктоза/. Не виждам какво те притеснява.
Виж целия пост
# 7
Ние сме горе долу колкото вас големи, но не се бях сетила да прабвам да му дам стафиди в нещо. Но пък защо не. Мисля си, че могат пак да се накиснат, но малко количество и после да се прибавят към плодово пюре, пък защо не и към попарата и да се пасират с пюрето. Аз например в попарата слагам ябълки.
Виж целия пост
# 8
Цитат на: cheta
Цитат на: belinda
Аз по-скоро си представях нещо като варене/докато набъбнат грозденцата/ и пасиране, както при сливите, но като се замислих  - то сигурно ще стане ужааасно сладко и Ники надали ще го яде...пък и едва ли е много здравословно с всичката тая захар Rolling Eyes Така, както казвам, някой правил ли го е?Или само добавка към кашата, както казва Буу?

Ама захарта в стафидите е естествена плодова захар/фруктоза/. Не виждам какво те притеснява.

До колкото имам спомен след като исъхнат гроздовите зърна се потапят в захарен сироп. Затова са толкова сладки
Виж целия пост
# 9
Мисля, че гроздовите зърна не се потапят в захарен сироп (за разлика от фурмите и кайсиите). Гроздето си е доста сладко само по себе си. Обаче съдържа и захароза (гроздова захар),  освен фруктозата. Но, макар още да не съм се сещала да давам стафиди, все пак са си натурален продукт, не би трябвало да има проблеми.
Виж целия пост
# 10
За бебето, а и за вас, купувайте от тъмните стафиди. Една добронамерена продавачка в магазинче за сушени плодове и ядки ми показа кашон от светли стафиди с почти две шепи захар на дъното. В кашона от тъмните стафиди нямаше захар. Говоря за насипните стафиди.

Стафиди давам от 11-12 месеца. когато реших, че надали ще се задави с тях. Под наблюдение, разбира се. Това беше начина да го накарам да яде с пръсти - да хване стафидата и да си я сложи в устата. Не съм ги варила, пасирала, рязала. Боби много ги харесва и изяжда десетина, преди да започне да черпи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия