Натриев Глутамат, Маргарин, Подсладители и други вредни съставки в храните - 2

  • 22 707
  • 306
# 30
Моля някой да систематизира - какво масло, хляб, бисквити и пр. да си купуваме... Моля! Hug
Виж целия пост
# 31
Киселото мляко на Роса май наистина става, поне на вкус го докарва. Ще потърся и маслото.
За "Бонус" мога да кажа, че най-вероятно го оцветяват. Няма вкус на истински ръжен хляб.
У дома купуваме "Слънце и луна" на Класанови, но преди имаше друг вкус. Странно защо...  newsm78
Виж целия пост
# 32
Киселото мляко на Роса май наистина става, поне на вкус го докарва. Ще потърся и маслото.
За "Бонус" мога да кажа, че най-вероятно го оцветяват. Няма вкус на истински ръжен хляб.
У дома купуваме "Слънце и луна" на Класанови, но преди имаше друг вкус. Странно защо...  newsm78

И аз купувах на Класанови, но все по- често започнах да попадам на мухлясали семки вътре и се отказах ...заради микотоксините .... онези дето ги откриха във фъстъците .... по същата причина спрях да готвя и елда, защото изхвърлих 3 пакета , миришещи на мухъл ..... просото и то е мухлясало ...като започне да има някакъв контрол върху тези храни отново ще започна да купувам ...много харесвам елда и просо ...пък киноа са спрели да внасят  #Cussing out ...
Виж целия пост
# 33
аз вече купувам обикновен бял заводски хляб, защото след онези разкрития за добавките в хляба се отчаях, че няма никакъв контрол и морал и спрях да взимам черен .... а ръчния не ми се получава...или брашното не е добро ...или в мен е вината, но странното е, че в началото правех страхотно вкусен хляб .... а напоследък става толкова гаден, че никой не го яде ...хляб в найлон не взимам  Sick
може да е прекено прясно брашното
трябва да е  отлежало поне 30-60-90 дена от  меленето му в мелницата
и затова да ти се скашква
Виж целия пост
# 34
аз вече купувам обикновен бял заводски хляб, защото след онези разкрития за добавките в хляба се отчаях, че няма никакъв контрол и морал и спрях да взимам черен .... а ръчния не ми се получава...или брашното не е добро ...или в мен е вината, но странното е, че в началото правех страхотно вкусен хляб .... а напоследък става толкова гаден, че никой не го яде ...хляб в найлон не взимам  Sick
може да е прекено прясно брашното
трябва да е  отлежало поне 30-60-90 дена от  меленето му в мелницата
и затова да ти се скашква


Ми не е така ...аз си купувам огромни разфасовки и те си стоят в шкафа .... така че  Rolling Eyes

Взимам на Техра "Грахам "
Виж целия пост
# 35
Моля някой да систематизира - какво масло, хляб, бисквити и пр. да си купуваме... Моля! Hug

Препоръчвам - бисквити чисти и неопетнени, само дето не са точно бисквити .... ами сплескани зърна. Не знам защо, но Зори ги обожава

в момента имам само Съдържание на смесените -последната картинка (тях най-уважаваме): Пшеница 60%, ориз 25%, царевица 5%, овес 5%, ръж 5%, сол 0,75%

Един единствен път успях да намеря и сухари на същата фирма но беше във Видин ... а някой да е виждал други техни продукти http://www.racio.cz/CZ/s_bio_ryze.htm
Виж целия пост
# 36
А тя елдата в Бг не идва ли от Украйна?Поне така ми казаха в един магазин.Има и сол от там.Тъй 4е осторожно!
Виж целия пост
# 37
аз вече купувам обикновен бял заводски хляб, защото след онези разкрития за добавките в хляба се отчаях, че няма никакъв контрол и морал и спрях да взимам черен .... а ръчния не ми се получава...или брашното не е добро ...или в мен е вината, но странното е, че в началото правех страхотно вкусен хляб .... а напоследък става толкова гаден, че никой не го яде ...хляб в найлон не взимам  Sick
може да е прекено прясно брашното
трябва да е  отлежало поне 30-60-90 дена от  меленето му в мелницата
и затова да ти се скашква


Ми не е така ...аз си купувам огромни разфасовки и те си стоят в шкафа .... така че  Rolling Eyes

Взимам на Техра "Грахам "
оо черните брашна по принцип са по лепкави  и по трудуемки
 а хляба става леко сбит
а докато го месиш е едно жилаво и лепкаво
Виж целия пост
# 38
Взимам на Техра "Грахам "

А какво ще кажете за смесите - Многозърнест хляб и Селски хляб.....
Виж целия пост
# 39
Какво ще кажете за това масло, само такова купувам:

Оня ден си купих елда от Пикадили, пише, че е сурова и може да кълне, но още не съм пробвала.
На Техра не купувам брашна, от скромния ми опит хляба още на следващия ден става на камък. Купувам си типово брашно от мелница, също и бяло, но скоро разбрах, че на бялото още там слагали подобрители! Какви-не знам, ще питам другия път като имам път нататък!
Какво ще кажете за типовото брашно?
А от позната ситничарка знам, че наистина в бялото брашно слагат избелители, защото не е качествена пшеницата и така му докарват белия цвят! Лично тя като работеше с това брашно започваше да киха, да й текат сълзи и да я "стяга" гърлото!
Виж целия пост
# 40
Взимам на Техра "Грахам "

А какво ще кажете за смесите - Многозърнест хляб и Селски хляб.....


ами ..има разни добавки в брашната .... без добавки е само ръженото брашно ...или поне не пише да има такива .... В Грахама има ензим алфа- амилаза, за бухване на брашното- естествена добавка, поне така ми каза технолога им .... според аналитика, онзи сайт с добавките , в хлебопроизводството вече се слагали естествени добавки .... не си спомням какво пишеше на етикета на другите брашна, но не ги взимам  ....аз меся грахам и типово ....от темата с хлебопекарните ми казаха, че може да не ми става хляба заради маята .... ще пробвам с друга мая и ще ви кажа ...става горчиво - кисел на вкус и много смачкан, макар че го оставям да превтаса
Виж целия пост
# 41
Миналата седмица (май съм споменавала вече) като купувах брашно внимателно четох етикетите - на 80% от брашната има подобрители или Е450, намерих едно тип 500, на чиито етикет не пишеше добавки. Дано Peace
Виж целия пост
# 42
Slavi, Алекс яде само от тези блокчета - в нашето СВА има първите 2 вида, днес ще разгледам дали няма и други техни продукти Peace
ISOLDE, и ние сме на това масло след като изчетох това за маслата
Виж целия пост
# 43
Сикрет, какво й е на елдата, че май съм пропуснала? Иначе в нашите СБА има 2 марки, незнам къде живееш, но тук явно има внос (или пък в града има само няколко елдоядци  Mr. Green)
И към Christian имам въпрос: как се разбира дали стафидите са с добавена захар? А пържени изобщо не съм виждала сякаш.... А сушените смокини и те ли са със захар?
Виж целия пост
# 44
Ми....нали се оказа, че сме яли 7 години отровни фъстъци ....същите гъбички, които отделят микотоксини се завъждат и в елдата ...те са вид мухълчета.... може да ги има без да се виждат ...а аз няколко пъти киупувам елда, която ми мирише на мухъл, просо също ...отказвам вече да си правя експерименти с детето ...когато има истински контрол над храните и на пакета пише какво е нивото на микотоксини в храната , тогава ще купувам .... Елдата от Украйна и сухото мляко също .... е и там живеят хора ....пък и ей я къде е Украйна .... тук също още растат радиоактивни зеленчуци
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия