Важно - машина за хляб - 2 част !

  • 71 775
  • 835
# 810
pepika, нямам такива формички  Rolling Eyes
Може да използваш кутиики от детски пастет,или малки силиконови формички или в Кауфланд форми от фолио или едновремешните форми за кошнички от неръждавейка.Формата за мъфини постоянно я използвам и съм много доволна.
Виж целия пост
# 811
Привет! Много сте писали, едва го изчетох!  Laughing
Cathie, моят Clatronic пече хляба във вертикално положение - представи си го изправен на тясната страна.
Хляба изглежда като тухличка, коричката, която набухва и се пуква е тясната, откъм която се режат филийките.
Това е, което ми се стори странно първоначално, но вече свикнах Peace

Правих хляб на нормалната програма и стана просто супер! Бухна добре, изпече се, изяде се за нула време! Определено няма да използвам късата програма вече.
Утре ще пробвам готовата смес на Техра за Ръжено-пшеничен хляб, дано стане добре!

Това е! Вече купешки хляб вкъщи не се купува! Hug
Виж целия пост
# 812
Ни съ пулучи нешту Sad, май редичко си остана, сплеска се навътре, не се надигна хубаво.Чупнах 1 коричка-вкусна, ма вътре ми се чини клисаво Sick. Отивам да спя, утре (днес) ще има 2-ри дубъл.Лека Heart Eyes
Виж целия пост
# 813
Ни съ пулучи нешту Sad, май редичко си остана, сплеска се навътре, не се надигна хубаво.Чупнах 1 коричка-вкусна, ма вътре ми се чини клисаво Sick. Отивам да спя, утре (днес) ще има 2-ри дубъл.Лека Heart Eyes

Нямам идея защо се е получило така. Колко мая сложи и на коя програма пече? Звучи малко като на превтасало. Маята да не е повече от 1 1/2 - 2 ч.л. Ако е почти 2 ч.л., наблюдавай процеса на втасване, за да не превтаса. Изобщо превтасването е най-неприятният проблем, който се появява.
И пак не мога да се начудя как така тестото ще ти е каша при тези пропорции  Hug
Какво брашно използва?

Съвети за днес:
1. Слагай брашно до хубава топка.
2. Внимавай с избора на програма и с количеството мая.
3. Ако видиш, че се е надигнало достатъчно - не прекалено - да е удвоило обема си поне 2 пъти, прекъсни програмата и пусни да пече. За да не превтасва!
4. Готовият хляб извади на скаричка. Можеш да увиеш с кърпа, ако искаш по-меки корички.
5. Не го чупи и режи, докато е още горещ. Имай търпение да поизстине!
Успехът е гарантиран при спазване на тези условия.

ПП: pepika, къде продават такива форми?
Виж целия пост
# 814
Мама Цоцоланка,поздравления за Градинския хляб,отдавна съм му хвърлила окото на това брашно. Peace
Кажи за хляба на д-р Емилова дали ти хареса или този е по-хубав,че се чудя от кой да почня? newsm78
Виж целия пост
# 815
Ни съ пулучи нешту Sad, май редичко си остана, сплеска се навътре, не се надигна хубаво.Чупнах 1 коричка-вкусна, ма вътре ми се чини клисаво Sick. Отивам да спя, утре (днес) ще има 2-ри дубъл.Лека Heart Eyes

Нямам идея защо се е получило така. Колко мая сложи и на коя програма пече? Звучи малко като на превтасало. Маята да не е повече от 1 1/2 - 2 ч.л. Ако е почти 2 ч.л., наблюдавай процеса на втасване, за да не превтаса. Изобщо превтасването е най-неприятният проблем, който се появява.
И пак не мога да се начудя как така тестото ще ти е каша при тези пропорции  Hug
Какво брашно използва?

Съвети за днес:
1. Слагай брашно до хубава топка.
2. Внимавай с избора на програма и с количеството мая.
3. Ако видиш, че се е надигнало достатъчно - не прекалено - да е удвоило обема си поне 2 пъти, прекъсни програмата и пусни да пече. За да не превтасва!
4. Готовият хляб извади на скаричка. Можеш да увиеш с кърпа, ако искаш по-меки корички.
5. Не го чупи и режи, докато е още горещ. Имай търпение да поизстине!
Успехът е гарантиран при спазване на тези условия.

ПП: pepika, къде продават такива форми?

сложих обикновено брашно тип 500, но въобще топка не получих, не видях да се отделя добре от стените.Пекох на първата програма за обикн.бял хляб.Нямам теглилка и уж сложих половината пакет, че и повече, ама пак остана рядко. Как мога с чаши да си отмеря количеството брашно? Мая сложих от кубче- 10 гр. Сега се настройвам за 2-ри опит.Взех си и брашна на ТЕХРА, ама май няма да ги пробвам още, искам поне 1 сполучлив опит с обикн.брашно.Благодаря за подкрепата.  bouquet
Виж целия пост
# 816
Пираня, машината ти е бялата Клатроник нали? (да не ходя да ровя сега). Акое такава - 5 мерителни чашки равни (от машината) са точно 500 гр. брашно. Аз слагам и 300 - 320 мл. вода и става много хубава топка. Но първите няколко пъти беше 290 мл. и пак беше добре.

П.С. Видях че си ми съгражданка, от къде купи брашно на Техра?
Виж целия пост
# 817
Пираня, точно с Техра ще получиш прекрасен резултат. Брашната са с подобрители и гаранцията е 100%, че хлябовете винаги стават.
Виж целия пост
# 818
Пираня, машината ти е бялата Клатроник нали? (да не ходя да ровя сега). Акое такава - 5 мерителни чашки равни (от машината) са точно 500 гр. брашно. Аз слагам и 300 - 320 мл. вода и става много хубава топка. Но първите няколко пъти беше 290 мл. и пак беше добре.

П.С. Видях че си ми съгражданка, от къде купи брашно на Техра?

От Билла, има много видове, мерси, много ме улесни с мярката Heart Eyes

cathie-ми нави ме, ще пробвам с някое от тях.Става ли пак като за бялото брашно рецептата да ползвам?Айде после пак ще се отчитам!
Виж целия пост
# 819
cathie-ми нави ме, ще пробвам с някое от тях.Става ли пак като за бялото брашно рецептата да ползвам?Айде после пак ще се отчитам!

Мисля, че става, но на пакетите Техра си има рецепта, спазвай нея.
Няма да съжаляваш  Wink
Виж целия пост
# 820
cathie-ми нави ме, ще пробвам с някое от тях.Става ли пак като за бялото брашно рецептата да ползвам?Айде после пак ще се отчитам!

Мисля, че става, но на пакетите Техра си има рецепта, спазвай нея.
Няма да съжаляваш  Wink

какво ще ме посъветваш-суха или жива мая
Виж целия пост
# 821
Ползвам предимно суха, но ми е ставало и с жива.
Защо предпочитам сухата - няма нужда от предварително разтваряне, по-непретенциозна е. Няма нужда и от загряване на продуктите, особено в жегите - самата машинка си подгрява достатъчно.
Досега провали с нея съм нямала. Освен ако не я предозирам.
А и рецептите на Техра са само със суха  Wink
Давай смело, пък каквото сабя покаже.
Виж целия пост
# 822
Момичета, не съм чела всичко назад, но откъде си купувате сухата мая? В магазина пред нас има само от живата, на кубчета. Правих 2 черни хляба- горе долу се получиха. Но с белия вчера претърпях пълен крах. Мисля си че може би е от маята. Но и идея си нямам откъде да я намеря тая пресована мая....
Виж целия пост
# 823
Рокси, в по-големите магазини има - аз например си купувам на д-р Йоткер от CBA.
Виж целия пост
# 824
Мама Цоцоланка,поздравления за Градинския хляб,отдавна съм му хвърлила окото на това брашно. Peace
Кажи за хляба на д-р Емилова дали ти хареса или този е по-хубав,че се чудя от кой да почня? newsm78

Да, хареса ми на Емилова хляба...Той ми излезе сполучлив, точни са пропорциите на опаковката, в къщи мъж ми е голям фен на пълнозърнестия хляб(а и аз покрай него)и на нас ни харесва. Защото са човек,свикнал с белия хляб - пълнозърнестия ще му се стори блудкав.

А от брашната на Техра най-много харесвам сместта Селси хляб Peace! Тя ми е фаворит! Но не я намирам вече повече от 1година. Децата също много я харесват....Мирише прекрасно, ароматно...Аз дори,когато накрая по-рядко намирах Селски хляб, го смесвах с бяло брашно, за да имам повече от него да правя...Но него намирам. По принцип в диетичните магазини се намират интересни брашна.....Техра ги правя с жива мая....

Успех на всички хлебарки!Определено с жива мая хляба е по-вкусен! Общо взето на 500гр- 20гр. мая - т.е. половината кубче. Снощи ми се получи и белия хляб,който направих с по-малко мая(домързя ме да отида до магазина за повече), сложих подправки и стана ароматен, изядохме го на едно сядане и мъж ми каза бял хляб повече да не правя...Много сме ядяли от него,а  пълнозърнестия го ядем 2 пъти......
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия