Тайната на дългата и гъста коса-10

  • 78 406
  • 491
# 210
Мисля да продължа с тривитаминола,но този път няма да смагам жълтък Naughty...,но ми се струва че остротата на косъма идва от него newsm78.

Според мен остротата е от хумата,не от жълтъка.Поне при мен е така  Peace
Виж целия пост
# 211
Искам да напиша набързо за моята тайна на дългата ми и красива коса. По прнцип имам тъничка коса. Когато за пръв пъ прочетох за тривитаминола реших, че това ще ми помогне направих си маски няколко път с почивки. Въпреки почивките косата ви взе да мазнее все повече и повече. Един голям минус беше отвратителната миризма на вет аптека. Осъзна, че това няма да помогне, защото косата колкото и да става лъзкава не бях сигурна че мазния разтвор я омазнява. Освен това ме беше  страх и от ефекта ако наистина започен да расте твърде бързо дали няма да стана плешива прекомерно рано(всеки фоликул "ражда" около 20 косъма през живота ни). Тогава започнах да чета и безспоно навсякъде бе потвърдено че омега 3, омега -6 и омега 9 правят чудеса с косата. Купих с ленено семе, което естествено съдържа тези мазнини. Всеки ден ям по 7 гр.-15 максимум. И след около 2 месеца косата ми и не само тя. кожата и ноктите ми са много по-красиви и здрави. Редовно пия и зелен чай, който също подобрява вида на косата.
Виж целия пост
# 212
lavv, това е чудесно, но малко ми приличаш на жълтата точка с малко знаменце в червения сектор (eurocard/mastercard). Laughing
Виж целия пост
# 213
даи пове4е информация 4е и при мен няма ефект от този тривитминол
какво е това омега семето ли го съдържа колко струва и къде се продава абе вси4ко в подробности то маи само това не съм опитвала
Виж целия пост
# 214
Здравей lavv аз пък си купих и ленено семе, а и ленено олио, защото семето за да има ефект трябва да го счуквам в хаванче , а иначе аз го пия заради това, че е невероятно полезно за много неща.. Моята коса е редичка и тъничка, отгоре на всичко и бързо става мазна, но от маската съм доволна, може да не ми е станала грива, но поне като за 3 пъти правене косата ми изглежда лъскава и здрава …
Виж целия пост
# 215
Цитат
даи пове4е информация 4е и при мен няма ефект от този тривитминол
какво е това омега семето ли го съдържа колко струва и къде се продава абе вси4ко в подробности то маи само това не съм опитвала
mira_87 Има го по Аптеките семето и струва стотинки...

Кухнята - ковачницата на здравето
Ние специално поместваме таблица със съдържанието на омега-киселините в хранителните продукти.
Съдържание на полиненаситени мастни киселини (грамове в 100 гр. продукт)

                      омега-3 омега-6
Ленено олио- (56)        (15)
Тиквено олио - 15          45
Кедрово олио- 14           39
Соево олио- 11               42
Рапично олио- 8             26
Слънчогледово олио- 8  66
Царевично олио-8          59
Зехтин                -8          12
Палмово олио     -8          9
Тиквейнол (БАД) -6         15
Скумрия (сурова)- 5.0      -
Херинга (сурова)- 3         -
Палтус                 -1          -
Пъстърва             - 1,6     -   
Треска                 - 0,3      -
Ленени сем.(сурови) - 23  7
Орехи                          -3   -
Слънчогледови сем. (сурови)-3   1,6


Сега ще я коментираме. На кардиолозите отдавна е известно, че жителите на средиземноморските страни в по-малка степен страдат от сърдечно-съдови заболявания. По мнението на учените за това те трябва да са благодарни на своята диета. А на мен ми се струва, че главното се крие в друго. Зехтиновото олио, с което те готвят, не се страхува от нагряване, тъй като в него най-малко има "незаменими". Напротив, маслата, които ние използваме в кухнята, в никакъв случай не са годни за нагряване и фритюрници. Пламъкът убивайки мега-киселините ражда неестествени "уроди", които бавно, но коварно, разрушават нашия организъм. Лененото, соевото и рапичното олио, толкова нужни за нас, можем да използваме ИЗКЛЮЧИТЕЛНО за приготвянето на салати. За котлона, както вече споменах, - зехтин и палмово олио. Любимите на всички слънчогледово и царевично олио, отчитайки техния състав, аз бих махнал по-далече от котлона. За съжаление "когато гърма удари", няма на кого да се кръстиш.
Мазната риба - това е още едно природно съкровище на омега-3 киселини. Но трябва да помним: рибата трябва да е прясно замразена и да е уловена най-много преди два месеца.
Недопустимо е размразяване и повторно замразяване. Ако отчетем, че само в прясната риба можем да намерим интересуващите ни мазнини, то нека се потрудим и сами да си приготвим в къщи слабо осолена морска риба (3-5 % солен р-р). Ежедневно късче от такъв деликатес ще ви осигури необходимата "доза" омега-3 мастни киселини. Повярвайте вашият организъм ще ви бъде благодарен за грижата.
Съвременният човек трябва кардинално да промени своята кухня. Да прегледа "старите" рецепти съобразявайки ги с последните препоръки на учените. Това трябва да направите незабавно! Трудно е да се повярва, но преди повече от век С. П. Боткин е определял инфаркта на миокарда като рядка патология. Има данни, че от 1921 г. до 1928 г. в огромната централна болница на Масачузец не е бил регистриран нито един пациент(!) с такава диагноза - невероятен факт за съвременните лекари. Мнозина считат, че ние жънем плодовете на цивилизацията. А аз мисля, че това е и неразумно отношение към рекламата и модата, които за много хора заменят собственото им мнение. Модата понякога убива разума! В това лесно можем да се убедим, като разлистим историческите книги... от медицинска гледна точка. Човечеството обича да обобщава и да дава гръмки названия на преживените отрязъци от времето. Нали помните - "железния век", "атомния век"... Да си спомним също - "епохата на великите открития" и т.н. А на мен ми дойде на ум, че си заслужава да възкресим най-близкия приятел на човека, дори по-близък от кучето - "Хилядолетието на Негово Величество Лена "!
Малкото народи, населяващи земята в миналото не са знаели за него. Самото название "лен" има келтски корен (lin- връв). За него са писали и на клинопис, и с йероглифи, на много световни езици, преди 4-5000 г. пр.н.е.!!! За него са знаели в Месопотамия, широко са го използвали в древна Асирия. От латински например, неговото име се превежда като "много полезен". Той е хранил, обличал, лекувал, отоплявал, нашите далечни прадеди, от Северните ширини до Африканските пустини. Египетските мумии са "доживели" до нашето време основно, благодарение на лена и са се представили пред погледа на нашия съвременник в дрехи от ... лен! Той е бил основна храна на всички слоеве от населението - и бедни и богати - в продължение на столетия.
Лененият "ренесанс"
В началото на миналия век започнали да забравят него. Причините са много, но като основна аз считам, че е модата. Ленените тъкани започнали да заменят с памучни. А с развитието на знанията се появи химията. Аз още си спомням времето, когато от найлон правеха всички дрехи. Имаше умопомрачителни опашки за найлонови ризи и шлифери. На хранителния пазар стремително навлезе слънчогледа. Лененото масло остана само като безир. Лененото масло, заради наличието на огромни количества на "незаменимите" (до 60 %) е много деликатен продукт, изискващ специални условия за получаване и има малък срок на годност - 35 дни. В САЩ и Европа обърнаха внимание на важността му и в момента преживява "ренесанс".
Вълшебната семка
Както често се случва - майката природа отново се е погрижила за нас. Няма масло - можем да използваме лененото семе. То съдържа до 45% масло, в което частта на омега-3 достига 55-60 %, омега-6 до 15%, омега-9 - 10% и само 10% на наситените мазнини. Помните ли, че ви казах, че природата обикновено се стреми да защити от окисляването на кислорода мастните киселини необходими за зародиша, добавяйки в семето антиоксиданти (вит. А, Е, С). В 100 гр. ленено семе се съдържа 120 мг.(!) витамин Е. Налага се впечатлението, че основната роля на този витамин в живите организми е защитата на "незаменимите". Семената са много богати на белтъчини - до 23%(!).
В месото има само 17-18 %. При това белтъчините съдържат 18 от 22-те човешки аминокиселини. И което е особено, но извънредно важно- всичките 9 "незаменими" (!), т.е. тези, които не могат да синтезират клетките на човека! Въглеводорода е само до 13 %!
Направо идеален продукт за отслабване. Освен указания по-горе витамин Е в ленените семена могат да се намерят витамините - А, В1, В3, В6. И цял букет от микроелементи - цинк, мед, манган, магнезий, хром, желязо, бор и др. Лененото семе се продава в аптеките и отдавна се използва в медицината, но за съжаление само част от неговите достойнства.
Предлагам преди употреба механически да се разруши обвивката на семето, например с помощта на кафемелачка. И ако след това го добавите към мляко - вие ще получите не скъп, но буквално скъпоценен за вашия организъм продукт.
Обяд "според науката"
Най-интересно е, че преглеждайки научната литература се натъкнах на много статии, в които се описва лечебния ефект на счуканите ленени семена. При това някои от тях са написани в края на миналия век! Така че по ефективност при лечението на атеросклерозата той е съпоставим с официалния фармацевтичен препарат - Mevacor.(!), но без странични ефекти и противопоказания!
Великият Авицена е използвал ленени семена при "слузеста кашлица" и затруднено дишане. А в края на 20 век счукани ленени семена са предписвали като отхрачващо противокашлично средство при пневмонии, остър и хроничен бронхит, плеврити. Всъщност, при всички състояния свързани с дефицит на омега-3 киселини (проблеми при умственото развитие, депресия, алкохолизъм, наркомания, диабет, алергии, артрити) те заедно с традиционните медикаментозни лечения дават превъзходни резултати. От няколко години лененото семе влиза в задължителното меню на американските ученици! В много страни са започнали да го добавят в хляба, а учените са открили, че то намаля увеличаването на нивото на глюкозата в кръвта след хранене до 30%. Ако заболяванията на храносмилателната система (гастрити с повишена киселинност, язви на стомаха и дванадесетопръстника) отдавна са лекували с отвара на ленени семена, използвайки свойствата на лугата (получена от отварата), която сама по себе си има леко слабително, противовъзпалително и обезболяващо действие, то счуканото семе с успех се прилага още и при цистити, пиелити и камъни в бъбреците.
Осигурява нормално, здраво състояние на кожата и косата. Скъпи жени, корените на косата не се "подхранват" отвън с шампоани, както обещава рекламата, това все пак не е леха. Имайте в предвид - организма е длъжен да осигури хранене на луковиците на косъма отвътре! И тук семената с омега-киселини, повярвайте ми, действително са незаменими!
Още една "козметична тайна" за дамите: цвета на лицето е "огледалото" на стомаха (някои модели, затова се измъчват с прочистващи клизми). Защо така? Счуканото семе е винаги на вашите услуги! Осигурявайки на организма белтъчини, някои витамини и особено омега-3 и омега-6 мастни киселини, счуканото ленено семе способства за изгарянето на наситените мазнини, което заедно с повишената чувствителност на клетките към инсулина може ще помогне да намалите вашите нежелани мастни отлагания. Нещо природата е скрила и за мъжете. Редовният прием на счукано ленено семе увеличава производството на тестостерон (мъжкия полов хормон), стимулира сперматогенезата, увеличава ерекцията. Както се казва "нашият лен и там е силен"!
И съвършено нова страница в медицинските препарати - лигнини (lignane). През 1990 г. в САЩ стартира програма за детайлното изучаване на лигнините като средство за предпазване от рак. В нея особено внимание се отрежда на ленените семена, съдържащи 100 пъти повече лигнини от който и да е друг растителен продукт. Техният биологически спектър в действителност се оказа много широк. Те притежават и антибактериално, и антивирусно, и противогъбично действие.
А.Наумов к. м. н.

Виж целия пост
# 216
zizi top, не разбрах точно какво имаш предвид.
А за лененото семе има го на диетичния щанд на повечето магазини. За косата цялостния начин на хранене е от значение.

Освен всичко това има и един шампоан, който действа чрез ексфолация на скалпа , като по този начин "освобождава" малките косички. Ако можете може да си го поръчате от ибей.-http://www.smallflower.com/product/24997

Виж целия пост
# 217
lavv, информацията е много интересна и мисля да си взема и аз, но ако има желаещи за още разискване, най - добре е да се пусне нова тема Peace
А това за точките...няма значение, изгуби се ефекта Mr. Green
Виж целия пост
# 218
lavv в4е си взех ленено семе н о я кажи ти как го пие6ш то на опаковката са дадени някакви робяснения ама все пак
Виж целия пост
# 219
И на мен, ми стана интересно ,за лененото семе .Ще си взема и аз,да пробвам.
Виж целия пост
# 220
вярно ли е, че задължително лененото семе трябва да се смели?  newsm78
чувала съм, че иначе не може да се усвои.
Виж целия пост
# 221
вярно ли е, че задължително лененото семе трябва да се смели?  newsm78
чувала съм, че иначе не може да се усвои.
Хайде, вече е време за тема за лененото семе, не й е тук мястото, тъй като е хранителна добавка - не маска Peace
Ето и линк към новата тема:
Ленено семе - здраве отвътре
Виж целия пост
# 222
За мен най-хубавата маска за коса е тази с киселото мляко.Аз имам много дълга коса и така я поддържам.Един път в месеца се намазвам с кисело мляко ,завивам с найлонова торбичка и след това хавлия.Стоя така около час и после измивам косата с шампоан и накрая слагам на връхчетата балсам.Ефекта е поразителен
Виж целия пост
# 223
Здравейте, мами! Да се запиша и аз в хубавата темичка. Следя ви непрекъснато от известно време, прочела съм всички теми до сега. Правя си маската от 1 месец, като цяло съм доволна косата ми е доста жива, но много ми се омазнява, пробвам различни варианти, но търпя де ходя вързана.
Всъщност имам въпрос към вас, виалитона който съм си купила трябва да се съхранява при 8-15 градуса, нямам къде да го държа при тези условия и е в хладилника. Но днес ми се стори, че му се е променил малко мириса и се притеснявам.
Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете и ме посъветвате къде да го съхранявам. Мерси предварително! Кураж на всички да правят с постоянство маската!
Виж целия пост
# 224
Някой беше споменал за ветеринарна аптека до центъра по хигиена,ама не мога да го намеря това..кажете пак къде точно се намира...благодарна ще съм Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия