Колко време се пече агне ?

  • 17 471
  • 30
# 15
Тук съм момичета, четях всичко, но нямам време да пиша, завих го плътно с фолио, но започна да изтича плънка от дупето, докато я вкарам обратно, докато се сетя да цепна малко отгоре да излезе въздуха - печката не прилича на нищо, важното е, ч(е обърнахме агнето и сега се пече от другата страна - вече 3ч и 20м., сега е без фолио на 180г. като през 10мин. обливам със соса, добре се държи за сега, но аз вече съм страшно уморена.
Няма да мога да се оправдая, защото в момента на Банки седят и взимат аперитив 18 човека в очакване на основното ядене - това продупчено отзад агънце Crazy, аз с целия си акъл и опашката отрязах Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Тичам към кухнята пак, ще го снимам непременно и ще ви покажа снимки, егати агнето - това ми е най - трудното печене и пълнене от 10 години насам, иначе соса е.............. Heart Eyesстаршен, изтеклата плънка току що я хапнахме така за мезенце, докато чакаме Blush - страхотна е и тя, остава агнето да се изпече, стискайте палци Hug  bouquet
Виж целия пост
# 16
Забравих да ви благодаря  Embarassed bouquet, наистина не знам какво бих правила без вас Hug
Виж целия пост
# 17
За догодина да знаеш - намираш предварително фурна, където пекат по поръчка, носиш агнето от предната вечер и на другия ден, в уречения час го взимаш готово опечено.  Wink  Laughing
Виж целия пост
# 18
Аз за първи май пякох яре-15 кг. Не ме питай как го събрах в тавата.  4 часа го пекох завито във фолио, а след това още 30 мин без фолио. Стана супер.
Виж целия пост
# 19
Дано да се е опекло, нямаше начин - обадиха ми се да го носим, това излезе от него, плънката е страшна, но дали се е опекло.... Rolling Eyes
http://www.bgphoto.net/photos/2503/o633140573452500000.JPG
Благодаря на всички, отзивите за вкуса и дали се е опекло след около 3 часа Hug  bouquet
Виж целия пост
# 20
Като гледам съвсем си е готово. Браво на теб, само че трябваше да помислиш, че тези снимки ги гледат и бременни жени Wink.
Весело изкарване!
Виж целия пост
# 21
Браво, супер изглежда с тази зачервена коричка   Сигурно си тръгнала вече, но поздравления за успешната мисия   bouquet
Виж целия пост
# 22
Буболина, ама то разкошно бе!  Peace
Поздравления!   bouquet
Виж целия пост
# 23
Ехе, няма начин да не се е опекло. И няма начин да остане след обяда  Mr. Green
Виж целия пост
# 24
Ех, момичета, стана разкошно Blush, изпечено, стигна за всички, даже остана Hug
Извинявам се на бременните,  bouquet, харесаха го всички, дори стария именник ( 78год) каза, че такова агне не е ял никога Blush, толкова вкусно му беше на човека - да е жив и здрав!
Благодаря ви още веднъж! Hug  bouquet
Виж целия пост
# 25
Ех, момичета, стана разкошно Blush, изпечено, стигна за всички, даже остана Hug
Ама като остана, прати насам де......  Embarassed
Виж целия пост
# 26
Моят начин за печене на пълнено агне /пуйка или прасенце / е следният:
Напълненото животно се поставя в тава с предпочитаната мазнина и малко вода - сложете толкова, колкото искате да остане за консумация, тъй като при печенето водата не извира.
Отгоре се завива с домакинско фолио за печене - 2 пласта.
Поставя се във фурната, включва се на най-високите градуси и когато сместта заври - чува се по къкренето - фурната се намаля на 50 градуса /ако нямате градуси на 1 отгоре и 1 отдолу/. Пече се 6 - 7 часа. Аз го поставям в 0 часа и го вадя сутринта в 7.
След изваждането - фолиото се маха и се запича на максимум само отгоре докато хване кора.

ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Виж целия пост
# 27
Агънцето е малко, затова се е опекло бързо. Радвам се, че си обрала овациите!
Виж целия пост
# 28
Нашето агънце(10кг) го изпекохме за около 6ч на 150-200градуса, покрито с фолио, след което около 40мин без фолио на 200градуса! Стана безумно вкусно!
Виж целия пост
# 29
Лелеее,Буболина.....аз агнешко уж не обичам,ама тази снимка простооо..... Crazy ooooh!Чак ми се ще да ида да си купя агне и да почвам Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия