Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 6

  • 72 582
  • 351
# 75
Мишенце, повечето мами май работим  с  марципан "Варна " за чаршаф и за фигурките. Рецептата я има на първата страничка, но тестото не става бяло, а леко с телесен цвят. Иначе за боичките,  кой има сладкарски ползва тях, а който няма като мен си ползва за яйца ама дето стават и за сладки. Боичките се слагат непосредствено преди работа с тестото. Изваждаш си необходимото количество от хладилника слагаш няколко капки боичка, ако не е течна размеси малко от цветния прах с 2-3 капки вода, защото така ще стане по-еднороден цвят на тестото. Като сложиш боята тестото може да почне да лепне затова ръсни съвсем  малко пудра захар . Ами май е това.  Peace
newsm10  newsm51
Виж целия пост
# 76
момичета от Варна --кьде мога да си купя формички за торта за украса
намерих в мамбо едни за 3 лв ,но аз искам за цветя
и листа или кьде мога да си порьчам
гледам в руските форуми какво разнообразие има
а аз не сьм виждала по магазините
Виж целия пост
# 77
Мацки,хвърлете ми хубава рецепта за блатове и крем,искам са стъкмя една торта за  РД на щерка ми,моля да вземете под внимание,че съм върла аматьорка Mr. GreenАаа и да вметна,че  съм намислила тортата да бъде с трансферна картинка,мисля,че ще се справя,ако има някакви тънкости при трансфера,моля да споделите със старата маймуна Laughing
Вземи готови блатове и крем за торти на д-р Йоткер.Един пакет крем,обаче няма да ти стигне,вземи 2 Peace.Не се вари,на мен ми харесват,а и на семейството.Може да направиш и млечен крем ак,ако ти се занимава.
Сиропирай леко блатовете.С компот от кайсии става най-добре.
Ако имаш време,чети рецепти и действай. Hug
За трансфера не мога да помогна.
Виж целия пост
# 78
Корнишонче, бялата дъска с прозрачното отгоре я ползвам, за да точа върху нея. Ако имам нужда от много тънко листче, слагам сместа между двата листа - прозрачното и бялото и така разточвам. Другото нещо, ако правилно се сещам, е преса за листа - като притиснеш върху него изрязаното листенце, се отпечатват жилките.
Виж целия пост
# 79
момичета от Варна --кьде мога да си купя формички за торта за украса
намерих в мамбо едни за 3 лв ,но аз искам за цветя
и листа или кьде мога да си порьчам
гледам в руските форуми какво разнообразие има
а аз не сьм виждала по магазините


Раче, аз не съм открила някакво кой знае какво разнообразие тук. Можеш да поглледнеш в магазина на Солинген.Но не възлагай огромни надежди. Ако имаш познати в странство може да се сдобиеш със разнообразни неща на прилична сума. Погледни тук. Има и други фирми разбира се. Това е само пример.
Виж целия пост
# 80
Десита, спасуе болшибо Mr. GreenЗначи викаш кремчето става хубаво,ще го пробвам,ако някой пък се сети за друг хубав крем мога да ометеша няколко рецепти на камара LaughingИ да питам за декорация с шприц маслен крем става ли,щото само сметана много тежка за ядене става тортата,искам някое вкусно кремче,дето няма да се разтече и да не е много,мазно,тежко такова...ма да се е.. в обяснението де,абе вие сте схванати момичета,схванахте за какво приказвам  chef  bouquet
Виж целия пост
# 81
ох,очи пьлни  рьце празни
в странство нямам познати ,
а  в нашите магазини  споделете мами какви фигурки сте виждали ,и какви ползвате

е това да имаш пари и да не можеш да си купиш и да вьздишаш по разни сайтове
Виж целия пост
# 82
Здравейте! Аз от доста време шпионирам тази темичка и само си мечтая да правя разни торти Crazy, та вчера най-накрая се захванах.
Първо да попитам как се прави тази глазура с кондензирано мляко и сладкарски бои? Купих си такова мляко, но очаквах да е по-гъстичко, в крайна сметка направих ледената глазура, но с мляко, не с вода. 2 пандишпанени блата си изпекох (нещо не ми се надигнаха за пръв път), в средата мазах с ягодов крем без варене, разбъркан със сметана. Нямах търпение да си направя фигурки от захарния фондан и нямах търпение да съхнат после Crazy
Не съм снимала тортата, защото ме е срамммм, голяма цигания стана Laughing - докато мазах отгоре с глазурата, блата ми се разкашка и смеси с нея, явно много бях сиропирала, цветята от фондана ги сложих веднага след това и позатънаха в глазурата, а цветовете бяха върхът на кича hahaha Много бледички станаха всичките, ползвах тези боички, явно бяха недостатъчни Confused
Обаче детето цяла сутрин възклицаваше по тортата и обираше с пръст крема, а вечерта 3 пъти пренареди цветята, които пък се счупиха и видът на тортата вече е съвсем плачевен Laughing На вкус обаче става.

А какво е това покритие, което слагат на тортите по сайтовете с хубави БЕЛИ торти?? Остава ли си меко или при рязане на тортата се напуква?
Виж целия пост
# 83
Вчера сестра ми имаше двоен празник-рожден и имен ден.Направих и тези две торти
Виж целия пост
# 84
Да взема и аз да споделя моите неуспехи  Wink.
Опитах да направя лека торта със сметана и кисело мляко + желатин, но нещо обърках и тортата се получи, обаче ТЕЧНА  Cry.
Кусахме си я с лъжици, но на вкус никак не беше лоша. Не знам къде сбърках, но ще се пробвам пак. Ако пак е течна - ще взема да се откажа.
Първият ми опит с тортите беше с трансфер и се получи добре, но след това всеки опит беше все по-лош и по-лош  Embarassed.

А само как се впечатлявам от прекрасните ви творения и искам и аз да направя нещо хубаво, но действителността е съвсем различна  Crossing Arms - резултатите са ужасни. Дали тази черна серия ще свърши  newsm78 - много се надявам да е така, та и аз да мога да се похваля с нещо Thinking
Виж целия пост
# 85
Bambinkamalinka тортите са ти супер.  С какво прави трансфера - с крем или шоколад?
Tbekiarova в началото следвай рецептата без отклонения, после ще свикнеш кое с какво може да се замества и ще правиш експерименти  Heart Eyes
Аз вчепра за именния си ден направих едно тирамису, без украса - но докато се сетя да снимам остана само толкова
http://images17.snimka.bg/002924781-big.jpg
Виж целия пост
# 86
Благодаря ти wel .С шоколад са.
Виж целия пост
# 87
Bambinkamalinka, аз май съм голям почитател на творчеството ти!

Затова и се уча от теб и твоите прекрасни идеи! Peace  bouquet

Всеки път са ти страхотни тортите, а последните две са с много изящен трансфер.

Аз няколко дни нямах нет и използвах времето по желирани торти и в учене на трансфери!

Ето и резултатите: http://images17.snimka.bg/002929459.jpg На тази желирана торта, за първи път лош номер ми изигра желатина, в резултат на което, плодовете ми отгоре плуваха в нещастен сироп, който нямаше никакво намерение да стегне. Наложи се да ги отстраня и да се заема с трансферите:
http://images17.snimka.bg/002929461.jpg Картинката
http://images17.snimka.bg/002929462.jpg Контурите от шоколад
http://images17.snimka.bg/002929463.jpg Запълване с оцветен шоколад
http://images17.snimka.bg/002929464.jpg Готов Мечо Пух 1
http://images17.snimka.bg/002929465.jpg Готов Мечо пух 2

Проблемите! Скъсах си поша и после се наложи да си правя хартиени! Голямо мазало. Първоначално шоколада ми беше много топъл и течен и контурите станаха по-дебели (Мечо Пух 1), направих втори, който обаче също не ми хареса.
При запълването с цветовете (друго голямо мазало), след като вече бяха стегнали ми изплува нещо бяло, което ясно си личи при обръщането върху контурите от шоколад! Нямам обяснение, вероятно проблема е в боите или в белия шоколад, който съм купила от сладкарската фирма в която работи майка ми.

Преди два дена направих и трети Мечо пух, който е същия като на Bambinkamalinka, но още не съм го снимала. Проблемите при него ми бяха същите.

Подробна съм в помощ на ПАПИТУУУ и всички, които се тормозят с трансферите.

Понеже моя хлапак ще прохожда скоро, си играх да правя и обувчици, които обаче съхнат и не съм украсила още. Има какво да се желае и от тях. Но съм толкова щастлива от новите си умения, че ще пренебрегна фалшовете и това, че не са чак такива красоти!

Благодаря на всички ви за вдъхновението!
Виж целия пост
# 88
Емси - страхотен Мечо Пух!Браво.  bouquet
Виж целия пост
# 89
Днес трябваше да направя торта за племенницата ,изобщо не ми вървеше с блатовете пандишпана спадна и правех друг ,а на фигурата й стърчат краката  #Crazy ,но ето резултата   
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия