Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вадене на мъдрец...

  • 946 656
  • 3 388
# 30
Вzимайте енzими.
Виж целия пост
# 31

Моля Shocked?
Виж целия пост
# 32
Преди няколко месеца и на мен ми вадиха мъдрец - горен. Уж лесен - прави корени, лекарката каза - за 5 мин. работа.  Ама излезе голям инат  ooooh! . Хирургът ми каза ,че такъв инат зъб не е виждал. Първия път ми го вади 2 часа и половина. Какво ли не използва - никога не съм мислила, че зъболекарите имат такова бойно снаряжение. Ходих втори път - уж за операция, но реши да се пробва пак и го извади за 1 час . Аз му подхвърлих да ми извади и другия, ама той каза, че скоро не иска да ме вижда. После устата ми беше поддута и леко разцепена, с рана. Иначе мястото на зъба не ме боля, само коста от многото нотискане с длетата.
Сега и аз се подготвям психически за другия горен.
Всичко си зависи до зъба, от корените му. Моят много се ронеше и за това не можеше да го захване да го дръпне.
Иначе операция са ми правили от гранолом над няколко зъба след "перфектно" излекуван зъб и поставена коронка. Правиха ми я един час. Резаха ми коста, беше голямо чистене ...  #Crazy Ама после не боли чак толкова много, но бях на сладоледена диета  Laughing.
Виж целия пост
# 33
привет момичета
наистина е важно при какъв хирург попадаш,той да има опит и да знае къде да сложи упоиката
по - неприятно се вадят долните мъдреци , упойката се слага на по спец .място и половината глава изтръпва,след ваденето има болка,по- гадно зараства рана от долен мъдрец
горните са по- лесни, е то лесни е меко казано защото от мъдрец до мъдрец има разлика,но упойката е по- щадяща и по - лесно зараства
в моя град за мъдрец взимат- 25,00 а за вадене на ретиниран мъдрец с операция и шевове  максимум  50,00лв.
Виж целия пост
# 34
Енzимите са каталиzатори при инфекция и помагат винаги.Има в аптеката в БГ .Меzим Форте например.
Виж целия пост
# 35
И 100лв да е ще се дават, само да е качествено свършено всичко. Аз в 7-ма поликлиника ще ходя сега в 13 часа,нали има  стом.център там. За вадене предпочитам мъж,дано ми го извади от раз да няма  много шевове и кройки... Crazy
Виж целия пост
# 36
Момичета ,да докладвам Hug-отървах се от мъдреца-злобар Mr. Green за 96лв..Оперативно беше,имам 2 шева, упойките ми бяха френски, всичко приключи за има-няма 15-тина минути. Друг вариант нямаше,моят беше ретинирал гаден мъдрец без йота местенце за наместване в устата ми.
И да си кажа-при друг хирург отивах, отпуска бил.Така ,че  другият-Първанов свърши повече от  добра работа. Peace
Виж целия пост
# 37
Зависи дали ще минаваш през касата. 1 път годишно се полага вадене на зъб Wink и плащаш само упойката.
Не плащаш упойката ,а по касата ,като дейност се доплаща 4,00 лв.+1,80 за преглед.
Виж целия пост
# 38
Aко оперативно се вади мъдреца касата не плаща май... ThinkingСумата е около 100-тина лв.
Виж целия пост
# 39
Момичета,а на някого вадили ли са повече от един мъдрец наведнъж?
Моят зъболекар има такива планове,но аз се дърпам все още...И без друго при подобни процедури губя доста кръв и се притеснявам да извадя 2 или 3 на един път.Той настоява,защото упойката, макар и по-силна и на различни места,се слагала само веднъж...Предполагам,че в България няма такава практика,но да попитам все пак...
Виж целия пост
# 40
От ляво и от дясно не се вади zьб едновременно.Има опасност да се  наруШи гьлтателната и дихателната способност с упойката и е опасно.
Но само от едната страна се практикува,макар и нежелателно.Травмата е прекалено голяма.Нужно ли е да се травмирате така?
Да спестите едно,да си докарате друго...
Виж целия пост
# 41
Благодаря,Christian!Радвам се,че ми отговори...
И за мен беше странно.Причините да се колебая са съвсем други...Сега имам аргумент в повече...  bouquet
Виж целия пост
# 42
Възрастните имат право на 3 услуги по здравната каса, които са с намаление.
 Тези услуги включват- Вадене на зъб или кариес. Лечението на нерва (Пулпит), при възрастни не се поема от здравната каса.
Виж целия пост
# 43
Здравейте!
Предстои ми вадене на мъдрец, но може би ще се наложи всичките да ми извадят, тъй като  казаха, че челюстта ми е много малка и няма къде да израстнат. Проблемът е в това, че все още нито един не е тръгнал да расте, нямам болки и т.н. Но ме предупредиха, че трябва да започна да ги махам преди да започнат да правят проблем.
Моля, ако някои има такъв опит или информация да ми каже - дали наистина да бързам или да изчакам, много ли е сложна операцията и страшничко ли е? Какви рискове има?

Благодаря предварително Simple Smile
Виж целия пост
# 44
Лилито, консултирай се с   орален хирург, той ще ти обясни всичко. Не е сложна операция,само името й е такова Wink.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия