Арабска кухня-изпитани рецепти

  • 265 147
  • 726
# 135
искам да кажа на варненки,че в Пикадили на щанда за салати има табуле с кус кус.Още преди няколко дни - седмица го видях,но днес взех да опитам.
ако има такива,като мене,дето не бяха опитвали Peace
Виж целия пост
# 136
искам да кажа на варненки,че в Пикадили на щанда за салати има табуле с кус кус.Още преди няколко дни - седмица го видях,но днес взех да опитам.
ако има такива,като мене,дето не бяха опитвали Peace
еееееее.......изобщо не е истинското таббуле!
Виж целия пост
# 137
искам да кажа на варненки,че в Пикадили на щанда за салати има табуле с кус кус.Още преди няколко дни - седмица го видях,но днес взех да опитам.
ако има такива,като мене,дето не бяха опитвали Peace
еееееее.......изобщо не е истинското таббуле!
сигурно,то и не прилича (съдя само от снимки от нета,не съм яла) ,ама поне опитах що е то кускус,че идея си нямах.Хареса ми,ако се абстрахирам от лекото киселеене,което се дължеше на не особената преснота на продукта.
Сега съм нарязала вече зеленчука и след малко мятам кускуса по рецепта на marsy!Ако има с какво,ще се похваля по-късно.
Виж целия пост
# 138
но онова мисля, че е с булгур, а не с кускус. Аз един път взех и го хвърлих- булгурът твърд, магданоз почти нямаше

сготви си го по рецептата на марси- да видиш какъв разкош е.
Виж целия пост
# 139
Много бързах,не можах да го наредя красиво,забравих да добавя пържената пиперка,която бях приготвила,но въпреки всичко стана вкусно и съм мнооого доволна! Hug

Виж целия пост
# 140
Много бързах,не можах да го наредя красиво,забравих да добавя пържената пиперка,която бях приготвила,но въпреки всичко стана вкусно и съм мнооого доволна! Hug
Страхотно! Разнос по домовете правите ли? Wink
Виж целия пост
# 141
Незная какъв беше точно булгура monda, но явно не е бил от хубавия.При нас в Добрич не съм виждала голямо изобилие. Embarassed newsm12   Но стана много вкусно.
Виж целия пост
# 142
Сега ви намерих  hahahaпак със закъснение

Абе какво и това табуле Аз от 10 години съм в Мароко и такова нещо не съм виждала
Я ме открихнете с малко снимки
Виж целия пост
# 143
От дадения линк към Гответе с мен, си харесах  Крем-супата от червена леща.

Манел, много вкусно изглеждат лозовите сармички.
Намам лозов лист, иначе ще приготвя веднага за обяд.
Само да те коригирам - не е  бургул, а булгур.  Hug
Виж целия пост
# 144
Само да те коригирам - не е  бургул, а булгур.  Hug
на арабски е бУргхуль, заова така го е написала.
Виж целия пост
# 145
svear, ето от нета ги вадя

Виж целия пост
# 146
светле, то е за другата арабия, при нас няма, просто някои арабски ресторанти предлагат не само местна  и друга кухня и затова монда е срещала по алжирски, хехе! но определено не от нашия регион!
Виж целия пост
# 147
светле, то е за другата арабия, при нас няма, просто някои арабски ресторанти предлагат не само местна  и друга кухня и затова монда е срещала по алжирски, хехе! но определено не от нашия регион!
Ей, мислете му, ако излезе от Магхреба и се окаже, че не го знаете...отиде ви реномето на домакини, че и не знам.... може и мъжете ви  дърра да ви докарат, дето да знае как се прави алжирско таббуле/май така беше вторта съпруга, нали?/. Joy
Виж целия пост
# 148
Ама наистина го няма   Embarassed
И по шлуюх питах   също няма newsm78

Има нещо друго което го готвят вместо кус куса или се вари  като каша и като е готово се добавя кисело мляко който е повече като руския кефир по течно от киселото мляко казва се лбен Казва се тази каша  чиша 
Тя винаги присъства у берберите Аз го приготвям като кус кус когато е по студено При приготвянето се изисква малко по дълга  обработка т е   4 пъти над парата
Представлява нещо като кус куса но се приготвя от ръж като в мелницата когато я смилат от брашното като се пресява се получава брашно сиво на цвят ,от което е ръжения хляб и като добавка средна и голяма билбула  По големина като грухана пшеница
Следната се овалва хляба преди да се пече а голямата а и също и средната се приготвя за кус кус  или чиша
Довечера ще потърся снимки сега нищо не намерих Жалко че нямам фотоапарат да ви го снимам
Ако някой знае повече да помага   chef
А това за меленето е точно така защото мъжа ми всяка година ни носи от нашата реколта и сами си чистим пшеницата и после я мелим   а на мараконски ръжта и казват  зра  ,тя е в люспи големи и жълти  и бодепри чистенето hahaha  и откъдето се получава билбуля
Виж целия пост
# 149
Пържено къббе.


FALAFEL


HUMMUS


TABOULE


FOUL


FATOUSH


BABA GANOUSH


Qataieyf

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия