Палачинки!!!

  • 20 460
  • 45
# 30
Ясно как се правят!!!  А как ги поднасяте -  ние ги обичаме с нутела течен шоколад и счукани орехи или с ъс сладко от вишни - навити на рулце !!!                                                                                                                   
Виж целия пост
# 31
много внимавай с яйцата да не прекалиш че става като омлет
по-малко, по-добре
Виж целия пост
# 32
Не зная от къде, но съм чувала, че не се слага само прясно мляко, а и вода, тоест вода и мляко, не от икономичност, а защото така стават по-меки, но като чета повечето от вас само с мляко ги правят, така че може и да греша. А най-ги обичаме с плънка от кашкавал, шунка и майонеза, а сладките - със сладко, което аз съм приготвила, а аз приготвям само от малини, къпини и вишни. eat
Виж целия пост
# 33
До преди година, както дойде така ги правех,на око.Къде се получат,къде не.Случайно попаднах на рецепта за палачинкова торта,та от там си взех рецептата за сместа за палачинки,много съм доволна,стават чудесни.
4 яйца
2 чч прясно мляко
2 чч брашно
Излизат около 15-17 средно големи палачинки.
Виж целия пост
# 34
ядах палачинки, правени от французойка, бяха страхотни... тънки, ароматни.
поисках й рецептата и тя така ми обясни:

за всеки човек по 1 яйце, т.е. за 2 порции се слагат 2 яйца
добавя се брашно да стане гъсто тесто
после се разрежда с мляко до нужната гъстота.

елементарно, но стават страхотни палачинки Peace

т.е. слагаш брашното в разбитите яйца? и после наливаш мляко? не става ли на бучки?

моята рецепта е:
2 яйца
1ч.ч. прясно мляко
брашно до гъстотата на крем
разрежда се с вода до рядка боза, малко олио
пържа в еднократно намазан тиган
като изпържа палачинката я мажа с масло или маргарин /бела, другите са кофти/
дозата е за около 8 палачинки
Виж целия пост
# 35
Ето и моята рецепта:

4 яйца
1 чаша мляко
1 чаша вода
1,5-2 чаши брашно
1/2 ч.л. сол

rolela Аз слагам вода и мляко, а не само мляко, защото иначе ми стават много тежки палачинките  Grinning

Първо разбърквам яйцата, после течностите, после добавям малко по малко брашното и солта. Сместта трябва да е като боза.
Пърженето - в тиган с малко масло преди всяка палачинка. После върху готовата палачинка слагам мъничко парченце масло отново.
  chef  chef  chef
Виж целия пост
# 36
Аз снощи правих палачинки и станаха супер.
1 или 2 яйца
500 гр айран/повече на вода/
брашно до получаване на не много гъста боза
3-4 лъжици захар
1 ванилия
щипка сода
Виж целия пост
# 37
Аз слагам на око около 3-4 яйца, ние пък ги йаресваме с повечко яйчица, рядко прясно мляко, най-много една чашка, вода и брашно колкото да се олучи нужната гъстота, като бозица.
От скоро слагам и малко кис. мляко, по-хубави стават така.
За плънката всеки си слага каквото му се яде, най-често руска салата и отгоре настъргвам кашкавал, след което го разтопявам за малко в микровълновата.
Виж целия пост
# 38
Колко кисело мляко се слага?
Виж целия пост
# 39
Моята рецепта е тази:
1 яйце, 1/2 кофичка кисело мляко, щипка сол, 1/2 с. л  сода, 1/2 ч. ч вода, 1 с.л. олио, брашно
Всичко се смесва, като брашното слагам на около, докато се получи гъстотата на боза.
Виж целия пост
# 40
да, в палачинките не е добре да се слага сода
Виж целия пост
# 41
да, в палачинките не е добре да се слага сода

И аз така знам, иначе се получва нещо като катми. Те са по-различни от палачинките - по-дебели и на дупки.
Инак съм правила палачинки и с кисело мляко вместо прясно, стават някак по-пухкави и леки. Правя ги на око - 2 яйца, бучка разтопено масло, мляко и брашно до полуаването на тесто с гъстота на боза.
Виж целия пост
# 42
да, в палачинките не е добре да се слага сода

И аз така знам, иначе се получва нещо като катми. Те са по-различни от палачинките - по-дебели и на дупки.
Инак съм правила палачинки и с кисело мляко вместо прясно, стават някак по-пухкави и леки. Правя ги на око - 2 яйца, бучка разтопено масло, мляко и брашно до полуаването на тесто с гъстота на боза.

Аз пък винаги слагам щипка сода, но никога палачинките не са ми ставали като катми (които се правят с мая, доколкото знам), още по-малко като мекици. Резулатът винаги е тънки и много мекички палачинки.  Wink Ето: цък и цък.
Виж целия пост
# 43
Винаги слагам малко содичка. Катмите се правят с мая-те са си друго.
И мойте стават тънки, имам си един боен тиган-не си го давам за нищо. Аз ги правя с прясно мляко, но слагам и вода 1:1. Ще пробвам с кис. мляко, както тук споделяте.
Виж целия пост
# 44
Правя палчинките както с прясно мляко,така и с кисело....С кисело мляко винаги слагам 1-2 щипки сода в него.Стават мекички,содата не се усеща.
С прясното мляко,винаги слагам и малко вода,за да не стават жилави.
Винаги са ставали вкусни и не съм имала гаф....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия