Палачинки!!!

  • 20 462
  • 45
момичета сигурно не мога да се ориентирам,но моля да ме извините!
някоя от вас  би ли ми дала рецепта за хубави палачинки!! Grinning
предварит.благодаря!!!
Виж целия пост
# 1
Аз слагам 3 яйца,половин литър прясно мляко (направо сурово) и щипка сол.Бъркам с миксер и прибавям брашно по малко,докато стане гъсто като боза.После мятам в горещ тиган на Тефал (намазан с няколко капки олио) - специално за палачинки и стават разкошни! CrazyДоядоха ми се,утре ще взема да направя! Grinning
Виж целия пост
# 2
Пусни търсачката излизат 8 страници, а и в готварската книга има.
Виж целия пост
# 3
Аз слагам 3 яйца,половин литър прясно мляко (направо сурово) и щипка сол.Бъркам с миксер и прибавям брашно по малко,докато стане гъсто като боза.После мятам в горещ тиган на Тефал (намазан с няколко капки олио) - специално за палачинки и стават разкошни! CrazyДоядоха ми се,утре ще взема да направя! Grinning
И аз така ги правя , даже когато нямам мляко ги правя с вода и пак стават хубави  Peace
Виж целия пост
# 4
 А аз правя палачинки  с 5 яйца,1 л.вода и брашно ,колкото за рядка боза.Бъркаш яйцата,слагаш водата и после брашното - с миксера естествено Laughing
Винаги стават и са много вкусни.
Излизат около 20 броя
Виж целия пост
# 5
Само да добавя - към основната рецепта (която и да си избереш от всички), можеш да прибавиш 2 с.л. портокалов сок.
Виж целия пост
# 6
А моите палачинки правя ето така:
4 яйца
2 чч прясно мляко
2 чч брашно
сол на вкус
Излизат около 15 средно големи палачинки.
Виж целия пост
# 7
newsm64
Постни палачинки  (стават по-мекички и по-крехки от тези с яйца)

брашно
газирана вода
сол

Консистенцията - малко по-гъста от боза. В нагорещения тиган се пуска парченце масло (маргарин - по време на пости). Готовите също се мажат с масло/маргарин.
Виж целия пост
# 8
А моите палачинки правя ето така:
4 яйца
2 чч прясно мляко
2 чч брашно
сол на вкус
Излизат около 15 средно големи палачинки.

И аз така, но слагам 3 яйца и щипка сода. Мъжът ми ги прави само с едно яйце, не обичал да му миришат на пържени яйца.
Виж целия пост
# 9
2-3 яица
около 500мл. прясно мляко
брашно,сода,една ванилийка и сол.
на една вилица набождам 1/2 бучка краве масло с което мажа тигана(тефал) и палачинките след като са готови. Crazy
Виж целия пост
# 10
2-3 яица
около 500мл. прясно мляко
брашно,сода,една ванилийка и сол.
на една вилица набождам 1/2 бучка краве масло с което мажа тигана(тефал) и палачинките след като са готови. Crazy
  И аз така ги правя , но веднъж като нямах прясно мляко сложих  300 гр. лимонада . Станаха страхотни / и жълти Simple Smile/
Виж целия пост
# 11
Аз ги правя на око-
яйца,брашно,кисело мляко със загасена сода,брашно,малко олио Peace
Виж целия пост
# 12
Ако искаш виж и тук, това е моята рецепта:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1017.30  Peace
Виж целия пост
# 13
Никога не правя сместта за палачинки с миксер-най-обикновенна телена разбивалка.

Ако се спазва правилото на добавяне на сухата част към мократа, а не обратното, никога няма да станат бучки. Освен ако не ги правите със сухо мляко. Тогава важи обратния ред на забъркване.

Всъщност, не съм яла невкусни палачинки, така че малко не схващам смисъла на въпроса. newsm78
Виж целия пост
# 14
Абе хора,дето слагате сода в палачинките,никога не съм правила така и не съм яла такива!Не става ли като мекица?? newsm78
Виж целия пост
# 15
Моята рецепта съм е записвала тук от форума. Не помня авторката за което се извинявам, но палачинките стават много вкусни.
4 яйца
3 щипки сол
1 щипка захар
1 с.л. маргарин
500мл. прясно мляко
2ч.ч. брашно
Виж целия пост
# 16
Абе хора,дето слагате сода в палачинките,никога не съм правила така и не съм яла такива!Не става ли като мекица?? newsm78

Стават на дупки по-скоро, но ако не се погаси содата може да имат соден привкус.
Виж целия пост
# 17
Съветът ми е сода в палачинките да не слагаш.И тъй като момичетата са ти дали много и то все хубави рецепти за тестото,аз ще ти дам за пълнежа.След като пригогвиш палачинките и ги намажеш с повечко масълце,намазваш всяка една от тях с течен шоколад и поръсваш откоре малко натрошено синьо сирене.Увиваш и поднасяш топли.Вкусът е божествен.
Виж целия пост
# 18
Абе хора,дето слагате сода в палачинките,никога не съм правила така и не съм яла такива!Не става ли като мекица?? newsm78

Стават на дупки по-скоро, но ако не се погаси содата може да имат соден привкус.

Предполагам ако сложиш една лъжица сода, може и така да станат Simple Smile Аз слагам съвсем малко на голяма купа ( за 30 палачинки) смес. Надуват се прекрасно и нямат нито дупки, нито са като мекица Simple Smile ( а и мекиците все пак с мая се правят Simple Smile )
Виж целия пост
# 19
Аз слагам 3 яйца,половин литър прясно мляко (направо сурово) и щипка сол.Бъркам с миксер и прибавям брашно по малко,докато стане гъсто като боза.После мятам в горещ тиган на Тефал (намазан с няколко капки олио) - специално за палачинки и стават разкошни! CrazyДоядоха ми се,утре ще взема да направя! Grinning
И аз ги правя така, но слагам олиото в сместа, а не в тигана.  Peace
Виж целия пост
# 20
Аз слагам 2 яйца,1 ч.ч. мляко,1 ч.ч. вода,малко сол и брашно на око.Само че първо разбивам само белтъците на сняг,отделно смесвам всичко останало и ги прибавям.Стават по-пухкави.Но това е когато не ме мързи.Иначе вси4ко заедно и в тигана.  Hug
Виж целия пост
# 21
От режимът с купони, та до днес правя палачинките с едно яйце:)

Просто така си свикнах, прясно мляко ( ако нямам  - вода) на око - околo 2 чаени чаши, брашно колкото сместа да стане гъста като боза, малко олио, сол, щипка захар. Разбъркани с бъркалка.

Намазвам тигана само първият път с малко мазнина.

След това всяка палачинка се намазва с масло също.

А пълнежа според вкуса на тези , които ги ядат. От мармалад с майонеза и сирене ( мъжът ми ), ....до сладолед с орехи  ( за мен) и т.н.

Можеш да ги напълниш с всичко , което обичаш.

Simple Smile
Виж целия пост
# 22
Абе хора,дето слагате сода в палачинките,никога не съм правила така и не съм яла такива!Не става ли като мекица?? newsm78
Не, не са като мекици.Аз слагам малко в 1 коф.кисело мляко.На нас много ни харесват така. Grinning
Виж целия пост
# 23
1л.прясно мляко
5 яйца
1 с.л. олио, оцет и захар
1 щипка сол
брашно да стане малко по-рядко от боза
разбъркват се яйцата, олиото, захарта, оцета и солта.
след това се прибавя по малко брашното и млякото
Виж целия пост
# 24
Аз ги пправя със следните продукти, като брашното и млякото са на око.  Mr. Green
3-4 яйца
малко сода
ванилия
щипка сол
щипка захар
олио 3-4 с.л.
брашно
прясно мляко.
Виж целия пост
# 25
пробвайте и моята рецепта  - вместо само мляко слагам шоколадово или мляко с какао (хубаво разтворено) - стават страхотни шоколадови палачинки
Виж целия пост
# 26
пробвайте и моята рецепта  - вместо само мляко слагам шоколадово или мляко с какао (хубаво разтворено) - стават страхотни шоколадови палачинки
Аз си правя пък розови (с доматен сок) и зелени (с лапад/спанак). Но вървят повече на солена плънка май. По-интересни са, особено за предястие Wink
Мляко не слагам, предпочитаме ги с вода, понеже стават по-леки някак. Вода, брашно, яйца (2, 3 или 4, зависи колко имам), щипка сол и щипка захар, 1 с.л. зехтин. Това ми е базовата рецепта.
Виж целия пост
# 27
Аз ги правя с вода вместо с мляко и слагам 1 яйце.  chef
Виж целия пост
# 28
Точна рецепта не мога да дам  Crazy ooooh!
Винаги стават вкусни  Wink.
Пробвайте и с бира /не много/ Peace
Виж целия пост
# 29
ядах палачинки, правени от французойка, бяха страхотни... тънки, ароматни.
поисках й рецептата и тя така ми обясни:

за всеки човек по 1 яйце, т.е. за 2 порции се слагат 2 яйца
добавя се брашно да стане гъсто тесто
после се разрежда с мляко до нужната гъстота.

елементарно, но стават страхотни палачинки Peace
Виж целия пост
# 30
Ясно как се правят!!!  А как ги поднасяте -  ние ги обичаме с нутела течен шоколад и счукани орехи или с ъс сладко от вишни - навити на рулце !!!                                                                                                                   
Виж целия пост
# 31
много внимавай с яйцата да не прекалиш че става като омлет
по-малко, по-добре
Виж целия пост
# 32
Не зная от къде, но съм чувала, че не се слага само прясно мляко, а и вода, тоест вода и мляко, не от икономичност, а защото така стават по-меки, но като чета повечето от вас само с мляко ги правят, така че може и да греша. А най-ги обичаме с плънка от кашкавал, шунка и майонеза, а сладките - със сладко, което аз съм приготвила, а аз приготвям само от малини, къпини и вишни. eat
Виж целия пост
# 33
До преди година, както дойде така ги правех,на око.Къде се получат,къде не.Случайно попаднах на рецепта за палачинкова торта,та от там си взех рецептата за сместа за палачинки,много съм доволна,стават чудесни.
4 яйца
2 чч прясно мляко
2 чч брашно
Излизат около 15-17 средно големи палачинки.
Виж целия пост
# 34
ядах палачинки, правени от французойка, бяха страхотни... тънки, ароматни.
поисках й рецептата и тя така ми обясни:

за всеки човек по 1 яйце, т.е. за 2 порции се слагат 2 яйца
добавя се брашно да стане гъсто тесто
после се разрежда с мляко до нужната гъстота.

елементарно, но стават страхотни палачинки Peace

т.е. слагаш брашното в разбитите яйца? и после наливаш мляко? не става ли на бучки?

моята рецепта е:
2 яйца
1ч.ч. прясно мляко
брашно до гъстотата на крем
разрежда се с вода до рядка боза, малко олио
пържа в еднократно намазан тиган
като изпържа палачинката я мажа с масло или маргарин /бела, другите са кофти/
дозата е за около 8 палачинки
Виж целия пост
# 35
Ето и моята рецепта:

4 яйца
1 чаша мляко
1 чаша вода
1,5-2 чаши брашно
1/2 ч.л. сол

rolela Аз слагам вода и мляко, а не само мляко, защото иначе ми стават много тежки палачинките  Grinning

Първо разбърквам яйцата, после течностите, после добавям малко по малко брашното и солта. Сместта трябва да е като боза.
Пърженето - в тиган с малко масло преди всяка палачинка. После върху готовата палачинка слагам мъничко парченце масло отново.
  chef  chef  chef
Виж целия пост
# 36
Аз снощи правих палачинки и станаха супер.
1 или 2 яйца
500 гр айран/повече на вода/
брашно до получаване на не много гъста боза
3-4 лъжици захар
1 ванилия
щипка сода
Виж целия пост
# 37
Аз слагам на око около 3-4 яйца, ние пък ги йаресваме с повечко яйчица, рядко прясно мляко, най-много една чашка, вода и брашно колкото да се олучи нужната гъстота, като бозица.
От скоро слагам и малко кис. мляко, по-хубави стават така.
За плънката всеки си слага каквото му се яде, най-често руска салата и отгоре настъргвам кашкавал, след което го разтопявам за малко в микровълновата.
Виж целия пост
# 38
Колко кисело мляко се слага?
Виж целия пост
# 39
Моята рецепта е тази:
1 яйце, 1/2 кофичка кисело мляко, щипка сол, 1/2 с. л  сода, 1/2 ч. ч вода, 1 с.л. олио, брашно
Всичко се смесва, като брашното слагам на около, докато се получи гъстотата на боза.
Виж целия пост
# 40
да, в палачинките не е добре да се слага сода
Виж целия пост
# 41
да, в палачинките не е добре да се слага сода

И аз така знам, иначе се получва нещо като катми. Те са по-различни от палачинките - по-дебели и на дупки.
Инак съм правила палачинки и с кисело мляко вместо прясно, стават някак по-пухкави и леки. Правя ги на око - 2 яйца, бучка разтопено масло, мляко и брашно до полуаването на тесто с гъстота на боза.
Виж целия пост
# 42
да, в палачинките не е добре да се слага сода

И аз така знам, иначе се получва нещо като катми. Те са по-различни от палачинките - по-дебели и на дупки.
Инак съм правила палачинки и с кисело мляко вместо прясно, стават някак по-пухкави и леки. Правя ги на око - 2 яйца, бучка разтопено масло, мляко и брашно до полуаването на тесто с гъстота на боза.

Аз пък винаги слагам щипка сода, но никога палачинките не са ми ставали като катми (които се правят с мая, доколкото знам), още по-малко като мекици. Резулатът винаги е тънки и много мекички палачинки.  Wink Ето: цък и цък.
Виж целия пост
# 43
Винаги слагам малко содичка. Катмите се правят с мая-те са си друго.
И мойте стават тънки, имам си един боен тиган-не си го давам за нищо. Аз ги правя с прясно мляко, но слагам и вода 1:1. Ще пробвам с кис. мляко, както тук споделяте.
Виж целия пост
# 44
Правя палчинките както с прясно мляко,така и с кисело....С кисело мляко винаги слагам 1-2 щипки сода в него.Стават мекички,содата не се усеща.
С прясното мляко,винаги слагам и малко вода,за да не стават жилави.
Винаги са ставали вкусни и не съм имала гаф....
Виж целия пост
# 45
Тази рецепта имам от сестра ми стават безпогрешно даже се е случвало децата  сами да си ги правят .
4 яйца
1ч.л. захар
1ч.л сол
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л хлябна сода
1 кофичка вода
брашно
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия