Най - хрупкавите тиквички!

  • 56 013
  • 94
# 45
А кое е различното от досега приготвяните от вас тиквички?
   В смисъл - аз винаги ги правя така, пък олиото почернява. Аз ли не вдявам някоя тънкост?  newsm78

На мен олиото не ми почерня като ги направих - сигурно защото по рецепта като се потопят във вода и се овалят в брашно се оставят да престоят 30 мин.
Виж целия пост
# 46
След страхотните картофи на Буболина, ще пробвам и тиквичките   bouquet
Виж целия пост
# 47
След страхотните картофи на Буболина, ще пробвам и тиквичките   bouquet

Какви са тези картофи? Дайте линк!  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 48
Заповядай Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=185536.0
Виж целия пост
# 49
Днес и аз ги направих .Станаха страхотни. Peace
Виж целия пост
# 50
ох, аз пък нямам нерви да ги пържа една по една и да ги овалвам в брашно (иначе много обичам  Blush) и ги пека в тавичка или ги пържа във фритюрника  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 51
А кое е различното от досега приготвяните от вас тиквички?
   В смисъл - аз винаги ги правя така, пък олиото почернява. Аз ли не вдявам някоя тънкост?  newsm78

На мен олиото не ми почерня като ги направих - сигурно защото по рецепта като се потопят във вода и се овалят в брашно се оставят да престоят 30 мин.
Именно и аз така смятам
Аз ги наредих в гевгир - метална купа с дупки, тук така й казваме Grinning.Нямах дълга дъска като на Буболина, за да ги сложа една до  друга без да се застъпват.За 30мин. сокът им е изтекъл през дупките и при пържене не пръскат толкова.Тъй като се овалват в брашно  и предстояват, а не при овалване директно в тигана, се образува нещо като коричка и така стават хрупкави.Брашното не се разпада и не почернява олиото.
Ух, че го обясних Simple Smile
Виж целия пост
# 52
Направих ги по този начин наистина стават невероятни! Peace
Виж целия пост
# 53
Тъй като  съм подготвила два кг. тиквички, ще ги пържа така, та искам да питам - задължително ли е при 30минутният престой /докато са оваляни/, да НЕ се застъпват?
Защото просто не знам къде ще разположа два кг. тиквички без да се застъпят.
Буболина - помагай Praynig
Виж целия пост
# 54
Тъй като  съм подготвила два кг. тиквички, ще ги пържа така, та искам да питам - задължително ли е при 30минутният престой /докато са оваляни/, да НЕ се застъпват?
Защото просто не знам къде ще разположа два кг. тиквички без да се застъпят.
Буболина - помагай Praynig

При мен останаха тези ! Още три по-големи дървени подставки вече  изпържих, а колко излапах междувременно/не дъски! Grinning/ - няма да си признавам. Разкошни хрупкави тиквички. Ами събрах де що имаше дървена дъска из къщи да си подредя брашнените тиквички.
Аз ги оставих да престоят около половин час и така се образува тази тестяна мокра обвивка. А ако ги застъпиш, може би ще залепнат? newsm78
Виж целия пост
# 55
Не пречи според мен. Майка ми така ги прави, тя даже ги нарежда една върху друга. Е, малко слепват, но не е болка за умиране.
Аз днес ги направих така и ги оставих на мъжото да ги пържи. Наредих ги в тавата на печката, като ги застъпвах по малко. Предполагам, че нищо им няма.
Виж целия пост
# 56
Ето и едно уточнение на Валя:

Същият ефект се постига, ако тиквичките, след като се отцедят, се потапят не в брашно, а в кашичка от брашно и вода; друг вариант - тиквичките се отцеждат, потапят се в брашно и се оставят да престоят с брашното поне 1 час и тогава се пържат. Целта е да няма сухо брашно по тях, защото точно то пада в тигана и загаря.
Виж целия пост
# 57
Вивиан , късно се включвам май Embarassed
Не съм пробвала незастъпени, точно за да не залепне сместа върху тях, предполагам имаш табла за сервиране или голямо плато - там ги нареди, все ще се съберат  bouquet
Виж целия пост
# 58
Докладвам, няма им нищо на тиквичките. Мъж ми имал работа и не опържил нищо. Сега аз ги пържа. Не са залепнали, много лесно се отделят една от друга.
Виж целия пост
# 59
Станаха страхотни,най-вкусните които съм яла!Хрупкави,абеее....прекрасни
Буболина,  bouquet Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия