Най - хрупкавите тиквички!

  • 55 986
  • 94
Много обичам пържени тиквички на тиган, но винаги ми е било много трудно, защото от брашното мазнината след втория тиган ставаше черна, хвърлях я, миех и отново и отново....
Реших да ви споделя това, което една бабка от входа ме посъветва и наистина стават разкошни, хрупкави, 2 килограма пържа с едни тиган мазнина и не почернява.
Ако ги обичате така - пробвайте Hug
Тиквички на по  - дебели кръгчета или на дълго ( както аз ги режа), топите в студена вода и овалвате в брашно със сол, изтръсквате от излишната сол и редите така, че да не се застъпват ( аз го правя на голяма дъска), изчаквате 30 минути, през това време те ще поемат брашното и ще се образува нещо като кашичка върху тях.
Взимате и пържите, папкате както харесвате - със сос или без, божествени са! Hug  bouquet

Виж целия пост
# 1
Пробвай да ги изпечеш в тефлонов тиган или на скара, стават обийствени, без мазнина, без брашна и леко хрупкави и ухаещи на гъбки.
Виж целия пост
# 2
Ще пробвам, благодаря Hug
Много мразя тиквички във фритюрник, стават мазни, меки, кашкави и винаги съм ги предпочитала на тиган Peace
Виж целия пост
# 3
Буболина, страшни тиквички Hug
.Изглеждат страхотно.Мммм приядоха ми сееее Blush Blush Blush

Утре ще си направя Grinning
Виж целия пост
# 4
и аз онзи ден се сблъсках със черното олио направо пожари в къщи.ако не го хвърлиш на време то са едни миризми.и аз съм чувала че като попие брашното не почернява олиото.ще го пробвам макар че само аз да си ги ям тивките. Wink
Виж целия пост
# 5
Изглеждат много апетитни. За съжаление много мразя да пържа.
Обичам ги иначе.
Режа ги на колелца, малко сол, олио, разбърквам и във фурната. Разбърквам от време на време.
Виж целия пост
# 6
Ами това са всичките тиквички изпържени в един тиган олио ( но така да е повече олиото, около пръст и половина ), нито една не е почерняла,  нито олиото е почерняло. Peace
Ще пробвам във фурната, дано станат хрупкави Hug
Виж целия пост
# 7
Във фурната не стават хрупкави.
Аз май ще ги пробвам по начина на Буболина. Доядоха ми се хрупкави  Grinning
Виж целия пост
# 8
Буболина, страшни тиквички Hug
.Изглеждат страхотно.Мммм приядоха ми сееее Blush Blush Blush

Утре ще си направя Grinning

Буболина,
Тиквичките, направени по тази технология ми харесаха, жалко, че не прочетох по-рано - днес вече изпържих.  Mr. Green Обичам и на скара/ тефлон.

А има ли снимка  newsm78
Виж целия пост
# 9
И моите все ставаха воднисти и мека когато ги пържех във фритюрника. На мен ми казаха точно същата рецепта и ги приготвиха пред мен пак във фритюрник, станаха хрупкави и дори не бяха мазни. Явно брашното и солта си бяха свършили работата.
Виж целия пост
# 10
Сщият ефект се постига, ако тиквичките, след като се отцедят, се потапят не в брашно, а в кашичка от брашно и вода; друг вариант - тиквичките се отцеждат, потапят се в брашно и се оставят да престоят с брашното поне 1 час и тогава се пържат. Целта е да няма сухо брашно по тях, защото точно то пада в тигана и загаря.
Виж целия пост
# 11
Леле, слюноотделям  smile3527 На диета съм, ей, трябва да забранят готварския  Twisted Evil
Виж целия пост
# 12
И аз ги обичам хрупкави.
Задължително ще пробвам рецептата  Party
Виж целия пост
# 13
Благодаря и аз за рецептата!

Като знам с какво количество тиквички ме затрупват през лятото, ще ми е от голяма полза. Аз по принцип ги пържа без брашно, защото после ги влагам в млечна салата - с кисело мляко, майонеза, чесън и копър.

А дали като са с брашно стават за тази салата?? newsm78
Виж целия пост
# 14
Дид-ка , току що ги направих със соса , точно такъв - станаха жестоки Peace
ddoychinova , снимката е след поста ми, не знам дали се вижда Rolling Eyes
Валя,Тоничка  , ще пробвам и така Hug
Виж целия пост
# 15
Ще се пробва в най-скоро време. Ама, Буболина, тамън бях се разтърсила за рецептата за картофките ти, сега пък тиквички... Мммммммммммммм  bouquet
Виж целия пост
# 16
Ако нямате време да ги чакате  може да направите като мен - отупвам парченцата в брашно, потапям ги в купичка със студена вода и пускам в горещото олио . След изпържване ги подреждам в чиния с няколко салфетки - чудно хрупкави и не много мазни.
Виж целия пост
# 17
Буболина, ама те супер бе!   bouquet
Виж целия пост
# 18
Страхотни са!!!!
Виж целия пост
# 19
Днес ще ги пробвам и аз  Wink
Виж целия пост
# 20
Аз ще пробвам утре,ама вече нямам търпение.
Виж целия пост
# 21
Още довечера ще ги пробваме.Изглеждат страхотно!Към тях ще поднеса следния сос:Счуквам 3 скилидки чесън,наситнявам половин връзка копър и смесвам с 1 кафена чашка зехтин или олио.Слагам и малко сол.С това заливам тиквичките.
Виж целия пост
# 22
аз не ги топя предварително във вода. Овалвам ги в брашното и ги редя върху хартия да поседят малко.
Виж целия пост
# 23
Буболина, благодаря!Тази вечер ги направих и станаха страхотни.
Виж целия пост
# 24
Е, браво, радвам се  bouquet
Виж целия пост
# 25
Ако нямате време да ги чакате  може да направите като мен - отупвам парченцата в брашно, потапям ги в купичка със студена вода и пускам в горещото олио . След изпържване ги подреждам в чиния с няколко салфетки - чудно хрупкави и не много мазни.
Точно!Задължително в чинията в която ги вадите сложете салфетки.
А аз като ги вадя подреждам тиквичките прави една до друга(по стената на съда),така тиквичките от най-долния ред не поемат мазнината на тези които вадите в последствие.
Виж целия пост
# 26
 Peace, много добра идея, не съм се сетила - благодаря Hug
Виж целия пост
# 27
Буболина, Буболина ставам ти фен на кухнята.  Особено след картофките и тази рецепта  Laughing
Виж целия пост
# 28
Ммм обожавам тиквички.Нямам търпение да ги направя! Simple Smile
Виж целия пост
# 29
ще пробвам веднага, пържените тиквички са ми едно от най любимите неща за ядене, с кисело мляко, чесън и копър Mr. Green
Виж целия пост
# 30
Всички в къщи много обичаме тиквички, така че с удоволствие ще ги направя по твоя начин. Благодаря ти Буболина  Hug
Виж целия пост
# 31
Буболина, Буболина ставам ти фен на кухнята.  Особено след картофките и тази рецепта  Laughing
И аз, и аз  smile3521
Довечера ще се пробва , ще докладвам за резултата  Mr. Green
Виж целия пост
# 32
Току що си ги изпържих, направих сос с кисело мляко,копър и чесън, но без майонеза, за да не е тежък...
Страхотни са, толкова са вкусни, хрупкави,мм...
Благодаря Буболина, за невероятната рецепта.  bouquet

П.С. Утре ще изпробвам и картофките ти Heart Eyes
Виж целия пост
# 33
Изглеждат много апетитни. За съжаление много мразя да пържа.
Обичам ги иначе.
Режа ги на колелца, малко сол, олио, разбърквам и във фурната. Разбърквам от време на време.

И аз така ги приготвям, но ще пробвам и рецептата на Буболина. Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 34
скоро в едно заведение ядохме тиквички и патладжан,пържени с царевично брашно.направих ги и станаха вкусни и интересни.режат се малко по-тънко,за да станат хрупкави
Виж целия пост
# 35
Онзи ден правих такива тиквички по препоръка на моя приятелка. Пържих ги във фритюрника, а маслото ми изобщо не почерня  Peace
А полети с кисело мляко с чесън стават още по- божествени   chef
Виж целия пост
# 36
Пробвай да ги изпечеш в тефлонов тиган или на скара, стават обийствени, без мазнина, без брашна и леко хрупкави и ухаещи на гъбки.
И аз така ще пробвам Peace
Виж целия пост
# 37
Благодаря на Буболина за страхотната рецепта.Утре ще направя тиквичките по този начин.Само като видях снимката и...направо трябва да си вържа лигавник.
  bouquet
Виж целия пост
# 38
Пробвай да ги изпечеш в тефлонов тиган или на скара, стават обийствени, без мазнина, без брашна и леко хрупкави и ухаещи на гъбки.
И аз така ще пробвам Peace
Да, аз ги изпържих в тефлонов тиган и станаха разкошни.Единственото кофти е, че при ваденето на тиквичките с вилица, съм надрала тигана Whistling
Виж целия пост
# 39
О, задължитено ще пробвам. Simple Smile Вкъщи много обичаме пържени тиквички.
Благодаря за съвета.  bouquet
Виж целия пост
# 40
Днес ги направих. Наистина олиото не почерня.
Виж целия пост
# 41
Направих ги и наистина станаха хрупкави.Буболина   bouquet
Виж целия пост
# 42
Да отбележа и аз,че станаха страхотни-отвън хрупкави,а вътре мекички и сочни.Досега такъв ефект не бях постигала.А толкова ги обичам...Благодаря пак на Буболина,че ни открехна на тая малка хитрина  bouquet
Виж целия пост
# 43
Още една идея към тези вкусни тиквички Peace. Можете да добавите към брашното  И малко червен пипер - така стават с още по-вкусна, хрупкава и златиста коричка.
Да Ви е сладко  chef!!!
Виж целия пост
# 44
А кое е различното от досега приготвяните от вас тиквички?
   В смисъл - аз винаги ги правя така, пък олиото почернява. Аз ли не вдявам някоя тънкост?  newsm78
Виж целия пост
# 45
А кое е различното от досега приготвяните от вас тиквички?
   В смисъл - аз винаги ги правя така, пък олиото почернява. Аз ли не вдявам някоя тънкост?  newsm78

На мен олиото не ми почерня като ги направих - сигурно защото по рецепта като се потопят във вода и се овалят в брашно се оставят да престоят 30 мин.
Виж целия пост
# 46
След страхотните картофи на Буболина, ще пробвам и тиквичките   bouquet
Виж целия пост
# 47
След страхотните картофи на Буболина, ще пробвам и тиквичките   bouquet

Какви са тези картофи? Дайте линк!  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 48
Заповядай Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=185536.0
Виж целия пост
# 49
Днес и аз ги направих .Станаха страхотни. Peace
Виж целия пост
# 50
ох, аз пък нямам нерви да ги пържа една по една и да ги овалвам в брашно (иначе много обичам  Blush) и ги пека в тавичка или ги пържа във фритюрника  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 51
А кое е различното от досега приготвяните от вас тиквички?
   В смисъл - аз винаги ги правя така, пък олиото почернява. Аз ли не вдявам някоя тънкост?  newsm78

На мен олиото не ми почерня като ги направих - сигурно защото по рецепта като се потопят във вода и се овалят в брашно се оставят да престоят 30 мин.
Именно и аз така смятам
Аз ги наредих в гевгир - метална купа с дупки, тук така й казваме Grinning.Нямах дълга дъска като на Буболина, за да ги сложа една до  друга без да се застъпват.За 30мин. сокът им е изтекъл през дупките и при пържене не пръскат толкова.Тъй като се овалват в брашно  и предстояват, а не при овалване директно в тигана, се образува нещо като коричка и така стават хрупкави.Брашното не се разпада и не почернява олиото.
Ух, че го обясних Simple Smile
Виж целия пост
# 52
Направих ги по този начин наистина стават невероятни! Peace
Виж целия пост
# 53
Тъй като  съм подготвила два кг. тиквички, ще ги пържа така, та искам да питам - задължително ли е при 30минутният престой /докато са оваляни/, да НЕ се застъпват?
Защото просто не знам къде ще разположа два кг. тиквички без да се застъпят.
Буболина - помагай Praynig
Виж целия пост
# 54
Тъй като  съм подготвила два кг. тиквички, ще ги пържа така, та искам да питам - задължително ли е при 30минутният престой /докато са оваляни/, да НЕ се застъпват?
Защото просто не знам къде ще разположа два кг. тиквички без да се застъпят.
Буболина - помагай Praynig

При мен останаха тези ! Още три по-големи дървени подставки вече  изпържих, а колко излапах междувременно/не дъски! Grinning/ - няма да си признавам. Разкошни хрупкави тиквички. Ами събрах де що имаше дървена дъска из къщи да си подредя брашнените тиквички.
Аз ги оставих да престоят около половин час и така се образува тази тестяна мокра обвивка. А ако ги застъпиш, може би ще залепнат? newsm78
Виж целия пост
# 55
Не пречи според мен. Майка ми така ги прави, тя даже ги нарежда една върху друга. Е, малко слепват, но не е болка за умиране.
Аз днес ги направих така и ги оставих на мъжото да ги пържи. Наредих ги в тавата на печката, като ги застъпвах по малко. Предполагам, че нищо им няма.
Виж целия пост
# 56
Ето и едно уточнение на Валя:

Същият ефект се постига, ако тиквичките, след като се отцедят, се потапят не в брашно, а в кашичка от брашно и вода; друг вариант - тиквичките се отцеждат, потапят се в брашно и се оставят да престоят с брашното поне 1 час и тогава се пържат. Целта е да няма сухо брашно по тях, защото точно то пада в тигана и загаря.
Виж целия пост
# 57
Вивиан , късно се включвам май Embarassed
Не съм пробвала незастъпени, точно за да не залепне сместа върху тях, предполагам имаш табла за сервиране или голямо плато - там ги нареди, все ще се съберат  bouquet
Виж целия пост
# 58
Докладвам, няма им нищо на тиквичките. Мъж ми имал работа и не опържил нищо. Сега аз ги пържа. Не са залепнали, много лесно се отделят една от друга.
Виж целия пост
# 59
Станаха страхотни,най-вкусните които съм яла!Хрупкави,абеее....прекрасни
Буболина,  bouquet Hug
Виж целия пост
# 60
Буболина, страхотна рецепта! Както и тази с картофките.  bouquet  bouquet  bouquet Само дето нарязах тиквичките на кръгчета, а не по дължина, и пържих по-дълго време, но резултатът си заслужаваше.

Ами пусни още някоя такава рецепта, не може само две да имаш. Embarassed
Виж целия пост
# 61
Ех, много хубаво изглеждат - браво! Hug
Радвам се, че ви харесват, имам доста такива рецепти, но искам да ги публикувам със снимка, тогава ще ги пусна  bouquet
Виж целия пост
# 62
благодарности за рецептата и от мен!
За пръв път правя хубави тиквички.Много съм горда bowuu
Виж целия пост
# 63
Буболина, специални поздрави от мъжа ми за рецептата.   bouquet  bouquet  bouquet
Станаха супер.
Виж целия пост
# 64
КИСА и КРЪЦКЕ, мерси за обяснението.    bouquet Явно това е чалъма .
Виж целия пост
# 65
 Embarassed, балгодаря, радвам се, че са ви харесали  bouquet
Виж целия пост
# 66
Вчера ги направих! Стават чудни! Буболина, много благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 67
Да, разкошни! Буболина страхотен чалъм  bouquet

Следващият път ще ги нарежа натънко и ще пробвам дали ще станат като чипс, за мезенце Mr. Green
Виж целия пост
# 68
И аз ги направих по този начин - наистина са много вкусни, и освен че не загаря олиото, не поемат почти никаква мазнина, за разлика от другите начини на пържене.
Виж целия пост
# 69
Всичко, което се пържи оваляно в брашно, го правя така. Използвам найлонова торбичка, в която слагам брашното, на няколко пъти (според зависи от количеството) слагам от това за пържене - тиквички, патладжани, риба, разтръсквам, за да се обрашнят хубаво и нареждам на табла. Изчаквам докато брашното "попие", т.е. да не белее по повърхността, и тогава пържа. Вярно става много бързо и олиото не почернява.
Виж целия пост
# 70
Точно същия чалъм ми каза и мъжа ми вчера - ама от къде го е чул не ще да казва... а пък то ...форумчето Joy...
/мъжът ми е готвач, но точно това не го е знаел преди това, призна си/
Виж целия пост
# 71
Това е откраднато от Звездев, за тези които не искат да чакат 30 мин. Тиквичките се нарязват и се поставят в студена, солена вода. Мокрите тиквички се овалват в брашно и след това се потапят oтново във студена вода (  отделна купа от тази с нарязаните) и след това се пържат.
Виж целия пост
# 72
Ами не е от Звездичко госте, от една баба е Twisted Evil
Ти пък се регистрира специално ли? Thinking
Виж целия пост
# 73
Буболина,не се пали!
Госта е написал постинга си леко неграмотно.Не иска да те напада.Има впредвид,че рецептата,която той/тя предлага е копната от Звездев,не твоята!
Виж целия пост
# 74
Вчера пържих тиквички за първи път във фритюрника и бях хваната в измама от мъжа ми.  Grinning Сега виждам тези и мисля да му се реванширам като ги направя. Изглеждат страхотно, а и като чета какви отзиви има....
Виж целия пост
# 75
Аз пък чух следната рецепта за тиквички, пак е същото само че брашното се смесва директно с водата, да стане като каша и така се топват тиквичките и се пържат. Обаче на мен никога не ми е ставало черно олиото, а досега съм ги пържила само с брашно без да чакам да попие.
И ще пробвам, защото обожавам тиквички!
Виж целия пост
# 76
Всичко, което се пържи оваляно в брашно, го правя така. Използвам найлонова торбичка, в която слагам брашното, на няколко пъти (според зависи от количеството) слагам от това за пържене - тиквички, патладжани, риба, разтръсквам, за да се обрашнят хубаво и нареждам на табла. Изчаквам докато брашното "попие", т.е. да не белее по повърхността, и тогава пържа. Вярно става много бързо и олиото не почернява.

И аз правя така от години и си ги пържа във фритюрника. Никой не познава , че са пържени така. Стават си хрупкави и не са мазни !
Виж целия пост
# 77
Снощи приложих технолгията ,но ги пържих във фритюрника.Станаха също много хубави,и доста по бързо.Освен това като сложих повече количество не залепнаха една за друга при пърженето. Реших да ползвам същата техника и за патладжани,но по идея от тук направих брашнена каша с вода - е,не ми харесаха...Станах по мазни от тиквичките,залепиха се един за друг вътре във фритюрника.
Пак казвам - радвам се че открих тази идея на Буболина Peace
Виж целия пост
# 78
Буболина,  Hug
Виж целия пост
# 79
Тиквички и панладжан са ми любими през лятото.....Ще пробвам и по този начин.
Виж целия пост
# 80
и аз ги пробвах  Grinning не забелязах разлика във вкуса, но определено олиото не почернява. ен се губи и кой зане колко повече време, а само за първата партида. после докато се пържи тя, втората и третата партида отлежават  Grinning
Виж целия пост
# 81
Аз също ги пробвах и мисля, че определено има разлика във вкуса...ометоха се за отрицателно време Peace
А това, че не хвърлях олио ми беше най-голямото улеснение,Буболина благодаря, че сподели Hug
Виж целия пост
# 82
Буболина,
както бях обещала - направих ги и така вече няколко пъти.
Това са поредните пържени тиквички с чеснов сос
Благодаря за идеята  bouquet
Виж целия пост
# 83
и аз ги пробвах  Grinning не забелязах разлика във вкуса, но определено олиото не почернява. ен се губи и кой зане колко повече време, а само за първата партида. после докато се пържи тя, втората и третата партида отлежават  Grinning
и аз днес ги правих и споделям мнението ти.
аз си ги предпочитам тънко нарязани следващия път ще си ги нарежа на тънко, не мисля че ще е проблем
Виж целия пост
# 84
и аз ги пробвах  Grinning не забелязах разлика във вкуса, но определено олиото не почернява. ен се губи и кой зане колко повече време, а само за първата партида. после докато се пържи тя, втората и третата партида отлежават  Grinning
и аз днес ги правих и споделям мнението ти.
аз си ги предпочитам тънко нарязани следващия път ще си ги нарежа на тънко, не мисля че ще е проблем
аз ги рязах както обикновено - на тънко  Peace
Виж целия пост
# 85
Вчера правих тиквички уж по описаният начин, ама нещо...не станаха хрупкави...Защо ли така? Къде може да ми е грешката????
Виж целия пост
# 86
Изчака ли да поемат брашното? newsm78
Виж целия пост
# 87
Изчака ли да поемат брашното? newsm78

25-30 мин...Но пак ще пробвам......Няма да се откажа.......По принцип нали казват,че всяко ядене трябва да се прави и с любов......Може нещо да не съм била в настроение вчера и да съм претупала тиквичките.......

Виж целия пост
# 88
 Wink, пробвай пак, няма начин да не станат, със студена вода първо топиш, после в брашно и чакаш 30 мин., пържиш в повече олио Peace
Виж целия пост
# 89
Вчера правих тиквички уж по описаният начин, ама нещо...не станаха хрупкави...Защо ли така? Къде може да ми е грешката????
Като вадиш изпържените вече тиквички не ги слагай всичките в една чиния защото като се натрупват една върху друга и омекват може заради това да не са станали.
Виж целия пост
# 90
Вчера правих тиквички уж по описаният начин, ама нещо...не станаха хрупкави...Защо ли така? Къде може да ми е грешката????
Като вадиш изпържените вече тиквички не ги слагай всичките в една чиния защото като се натрупват една върху друга и омекват може заради това да не са станали.

 newsm78 newsm78 newsm78може и тук да е истината.....  bouquet
Виж целия пост
# 91
............овалвате в брашно със сол, изтръсквате от излишната сол ..............

Брашното смесва ли се със солта или първо се потапя в едното, после - в другото ?
Виж целия пост
# 92
брашното го размесваш със сол Peace
Виж целия пост
# 93
Тиквичките са СТРАХОТНИ!Благодаря за рецептата   bouquet .
След като ги овалях с брашното, ги сложих върху хартия.Хич ме няма в кухнята  Embarassed,но с това се справих отлично.Само мъжо искаше да са по-тънки.Няма как другия път ще са по-тънки,че нали знаете откъде "минава" любовта на мъжете  newsm53
Виж целия пост
# 94
Като вляза в тази тема и ми текват лигите...ма как да пържа в тази жега бе хорааааа?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия