Пържите ли тиквички във фритюрник?

  • 17 647
  • 64

Лично аз ,когато имам голямо количество тиквички  - ползвам,макар че вкусът им не е като на стандартно изпържените.
Виж целия пост
# 1
в повечето случай пържа във фритюрник.предварително ги нарязвам нарязва  осолявам и ги поръсвам с брашно, така ги оставям да престоят известно време и после ги пържат. стават по хрупкави
Виж целия пост
# 2
Мдааа почти винаги ги правя във фритюрника  Peace по бързо стават
Виж целия пост
# 3
Аз пък ги пържа в тигана - стават по вкусни  Wink
Виж целия пост
# 4
а има ли разлика между тези на тиган и тези във фритюрник, когато се вадят от фризера? основно за зимнина на тиквички искам да си взема някакъв мини фритюрник, но се чудя дали ще ги ядем после  newsm78
Виж целия пост
# 5
ами да- аз точно за това ползвам фритюрника
след като ги изпържа чакам да изстинат и слагам в кутийки- после във фризера
може и в торбички
После в МВ- и готово
вкуса им е    като на  прясно изпържени
Виж целия пост
# 6
Вкъщи ги предпочитаме предимно на тиган, по-вкусни са... Не е приятно пърженето в тази жега, но пък после... ММММММ Laughing Laughing Laughing
Виж целия пост
# 7
Само на тиган. Наистина отнема време, но резултата си струва.
Виж целия пост
# 8
Ами обелвате ли ги преди пържене?Щото ние не ги белим.Иначе ги пържим в тиган - даже нямаме фритюрник.
Виж целия пост
# 9
не, аз не беля тиквичките... Shocked
Виж целия пост
# 10
не ги беля, режа ги на кубчета, оставям ги да се отцедят и във фритюрника
Виж целия пост
# 11
не беля, режа на кръгчета. не оставям да се оцеждат, просто ги нарязвам повечко в една купа.
Виж целия пост
# 12
Мисля, че тайната на хрупкавите тиквички е в начина на пържене. След като ги сложа в тигана ги обръщам след около 15 секунди. Това ги запечатва и отвътре не изсъхват, а отвън хващат хрупкава коричка.
Виж целия пост
# 13
нещо не разбрах... обръщаш на всеки 15 секунди ли...
За 15 секунди не могат да се изпържат тиквички...  Wink
Виж целия пост
# 14
Не могат разбира се  Wink само в началото.  Слагат се в олиото, чака се 15 сек и се обръщат. По този начин се бланшират и това не позволява на сърцевината да изсъхне и да се спаружат. След това вече следващото обръщане е когато от едната страна са готови.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия