Кой какво сервира вчера, кой какво ще готви днес?

  • 14 271
  • 305
# 270
за днеска имам разноцветна  зеленчукова супа с много зеленчуци,за обяд сме навън,защото работим,за вечеря зелен фасул,полят препържено масло и наденички на скара,за десерт диня от вчерашната..това е варианта за днес,освен ако не излезем на бира и цацка Peace
Виж целия пост
# 271
Телешко месо със зеленчуци, таратор

(Ше ги задуша в тефлоновата тенджера, досега не съм правила на котлона, а все на йената във фурната. Реших да сменя и ще видя какво ще се получи, като първо ще сложа месото и след 30-40 мин. ще сложа зенечуците от фризера, подправчици също)
Виж целия пост
# 272
Вчера на пълнени чушки.
Днес мисля да правя коктейл от раци и паниран хек.
Виж целия пост
# 273
вчера--кюфтета с дом.сос
днес-пържени филиики,за обяд-постен зелен фасул
за вечеря-- newsm78
Виж целия пост
# 274
Вчера не съм готвила. Вечерята я готви пицарията. Днес още не съм измислила.
Виж целия пост
# 275
Вчера - пилешка яхния с картофи, за десерт в петъчната вечер мелбичка с тути-фрути  Wink. Днес: закуска - сандвичи на тостера с чашка айран; обяд - таратор, салатка, запечени кренвирши с кашкавал, студена диня; вечеря - не съм  решила още  newsm78
Виж целия пост
# 276
 днес- скумрия с лук и доматен сос
Виж целия пост
# 277
Днес

Сирене по шопски , мешана салата.
За децата  направих и супа топчета
Виж целия пост
# 278
и кекс с пъпеш и орехово-карамелена заливка.
http://images18.snimka.bg/003369159.jpg
я сега казвай рецептата за кекса и мусаката,че като видях тия снимкии
 Shocked

На бременна булка как да откажа.  Grinning

Мусака с прясно зеле


Продукти:
1 кг.зеле
1/2 кг. кайма (телешка или смес)
1 глава лук
1 к.ч. ориз
1 пюряно бурканче дом.пюре (или 2 по-едри пресни домата - пасирани)
магданоз
щипка чубрица
сол олио

За заливката:
1 яйце
1/2 коф. кис.мляко
1/2 с.л. брашно
наст. кашкавал

Приготовление:
Зелето се нарязва на ситно и се задушава до омекване в 1 каф.ч. олио (или по-малко, ако каймата е по-мазна). Отделно се запържва ситно нарязаният лук. След около 1 мин. се прибавя ситно нарязаният лук и оризът. Слагат се доматите и се посолява. Когато течността се изпари, се прибавят каймата, магданозът и чубрицата (само щипка).
Всичко се смесва и се изсипва в тава. Пече се на 180 градуса.
След около 20 минути се залива, поръсва се с настъргания кашкавал и се допича.

Опитайте! Много е вкусно.

Кекс с пъпеш и орехово-карамелена заливка

Продукти:

3 яйца
2/3 ч.ч. олио
2 ч.ч. захар
1 ч.л. ванилия
2 ч.ч. пюриран пъпеш
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. хлебна сода
3/4 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. смлян джинджифил (аз не слагам)

За заливката:

100 г. маргарин
1 2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. смлени орехи

Приготовление:
Разбиват се захарта, яйцата, олиото, ванилията и пъпеша. В друга купа се пресява брашното и към него се прибавят солта, содата, бакпулвера, канелата и джинджифилът. Разбъркват се сухите съставките и се прибавят към мокрите. Сместа се сипва в намаслена форма за кекс и се пече в предварително загрята фурна на 165 градуса около 1 час.

Заливка:
Маргаринът и захарта се слагат в МВ за около 3 минути, да се разтопят и захарта да се карамелизира. На всяка минута сместа се разбърква. След това се прибавят орехите. Заливката се нанася върху кекса докато е още топъл (не горещ) и се оставя поне 1 час да се охлади, преди да се разреже и поднесе.

Да ви е сладко!

2 ч.ч. пюриран пъпеш
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. хлебна сода
3/4 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. смлян джинджифил (аз не слагам)

За заливката:

100 г. маргарин
1 2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. смлени орехи

Приготовление:
Разбиват се захарта, яйцата, олиото, ванилията и пъпеша. В друга купа се пресява брашното и към него се прибавят солта, содата, бакпулвера, канелата и джинджифилът. Разбъркват се сухите съставките и се прибавят към мокрите. Сместа се сипва в намаслена форма за кекс и се пече в предварително загрята фурна на 165 градуса около 1 час.

Заливка:
Маргаринът и захарта се слагат в МВ за около 3 минути, да се разтопят и захарта да се карамелизира. На всяка минута сместа се разбърква. След това се прибавят орехите. Заливката се нанася върху кекса докато е още топъл (не горещ) и се оставя поне 1 час да се охлади, преди да се разреже и поднесе.

Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 279
vesi-127,благодаря ти! HugМисля още утре да изпробвам рецептите! PeaceСамо дето хич ме няма в крамелизирането на захар.. Embarassed,може ли някой да се включи с малко по-подробно инфо как става тая работа в МВ?
Виж целия пост
# 280
вечерята навън отпада, така че ще правя пиле с картофии мляко на фурна.


ще даде ли някой рецептата за бирена салата?
Виж целия пост
# 281
ще даде ли някой рецептата за бирена салата?
на предишната страница е
Виж целия пост
# 282
и кекс с пъпеш и орехово-карамелена заливка.
http://images18.snimka.bg/003369159.jpg
я сега казвай рецептата за кекса и мусаката,че като видях тия снимкии
 Shocked

На бременна булка как да откажа.  Grinning

Мусака с прясно зеле


Продукти:
1 кг.зеле
1/2 кг. кайма (телешка или смес)
1 глава лук
1 к.ч. ориз
1 пюряно бурканче дом.пюре (или 2 по-едри пресни домата - пасирани)
магданоз
щипка чубрица
сол олио

За заливката:
1 яйце
1/2 коф. кис.мляко
1/2 с.л. брашно
наст. кашкавал

Приготовление:
Зелето се нарязва на ситно и се задушава до омекване в 1 каф.ч. олио (или по-малко, ако каймата е по-мазна). Отделно се запържва ситно нарязаният лук. След около 1 мин. се прибавя ситно нарязаният лук и оризът. Слагат се доматите и се посолява. Когато течността се изпари, се прибавят каймата, магданозът и чубрицата (само щипка).
Всичко се смесва и се изсипва в тава. Пече се на 180 градуса.
След около 20 минути се залива, поръсва се с настъргания кашкавал и се допича.

Опитайте! Много е вкусно.

Кекс с пъпеш и орехово-карамелена заливка

Продукти:

3 яйца
2/3 ч.ч. олио
2 ч.ч. захар
1 ч.л. ванилия
2 ч.ч. пюриран пъпеш
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. хлебна сода
3/4 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. смлян джинджифил (аз не слагам)

За заливката:

100 г. маргарин
1 2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. смлени орехи

Приготовление:
Разбиват се захарта, яйцата, олиото, ванилията и пъпеша. В друга купа се пресява брашното и към него се прибавят солта, содата, бакпулвера, канелата и джинджифилът. Разбъркват се сухите съставките и се прибавят към мокрите. Сместа се сипва в намаслена форма за кекс и се пече в предварително загрята фурна на 165 градуса около 1 час.

Заливка:
Маргаринът и захарта се слагат в МВ за около 3 минути, да се разтопят и захарта да се карамелизира. На всяка минута сместа се разбърква. След това се прибавят орехите. Заливката се нанася върху кекса докато е още топъл (не горещ) и се оставя поне 1 час да се охлади, преди да се разреже и поднесе.

Да ви е сладко!

2 ч.ч. пюриран пъпеш
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. хлебна сода
3/4 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. смлян джинджифил (аз не слагам)

За заливката:

100 г. маргарин
1 2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. смлени орехи

Приготовление:
Разбиват се захарта, яйцата, олиото, ванилията и пъпеша. В друга купа се пресява брашното и към него се прибавят солта, содата, бакпулвера, канелата и джинджифилът. Разбъркват се сухите съставките и се прибавят към мокрите. Сместа се сипва в намаслена форма за кекс и се пече в предварително загрята фурна на 165 градуса около 1 час.

Заливка:
Маргаринът и захарта се слагат в МВ за около 3 минути, да се разтопят и захарта да се карамелизира. На всяка минута сместа се разбърква. След това се прибавят орехите. Заливката се нанася върху кекса докато е още топъл (не горещ) и се оставя поне 1 час да се охлади, преди да се разреже и поднесе.

Да ви е сладко!



Най сетне Това ще да е менюто за утре   bouquet
Виж целия пост
# 283
Днес:
салата тип кръчмарска , барбекю
Dесерт сладолед френска нуга –  вариант без яйца
Виж целия пост
# 284
След три дни ядене на макароните на фурна  ooooh! днес ще разнообразим с пържолки, картофено пюре и зелена салатка  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия