В кухнята на педагогически захранващите

  • 28 896
  • 328
# 75
Благодаря за отговорите! Grinning
Виж целия пост
# 76
 Аз давах яйца,но само жълтъци(и застройвам с жълтъци).От 11 месеца почнах и малко цели яйца да давам.Използвам яйца от кокошките на баба ми,които са доказано пресни.Сега баба е далеч и купувах от една съседка,носкоро купих и от Пикадили,бяха добри.Познават се по това,че като ги счупеш,жълтъка не се разпуква и белтика не е като водичка.
 По-добре е да свикнете да готвите без запръжки от сега,докато са микродозите,защото те няма да са дълго.Нали знаеш.че при запръжването се отделят канцерогенни вещества.Аз задушавам в малко водичка и малко мазнина.
Виж целия пост
# 77
1. Спокойно давай зрънца ориз.
2. Давала съм яйце в застройка, миш-маш и т.н. (в микродози).
3. Задушавай с мазнината и мъничко вода, вместо да запържваш само с мазнина.
4. Наистина няма защо да се втелясваш Simple Smile Единственото, от което не съм се осмелила да дам микродоза досега, са гъбите, но просто защото не ги ядем вкъщи.
Виж целия пост
# 78
Ей, благодаря за страхотните рецепти! Записах си ги всичките и ще експериментирам, та да видим детенце какво ще му хареса. Ние сме още на варени картофки, морковчета и плодове, ама нали по-нататък ще трябва да се разнообразяваме.
Най-доволен от нашето педагогическо захранване май е таткото, откога се опитва да намери начин да ме откаже от големите количества сол Simple Smile
Виж целия пост
# 79
Записвам се и аз да следя и да ви попитам какви плодове и зеленчуци купувате? Ползвате ли органични храни и от къде?
Виж целия пост
# 80
   От село  Simple Smile
   Иначе съм чела за някъде в София че продават уж био-продукти но не си спомням къде...
   Допълнителната полза от ПЗ е че почнах просто да говя по-здравословни нещица и за нес. Варени, печени с по-малко сол и мазнини.
   Малките се оказа че обичат например много риба - пастърва. Картофи под всякаква форма и задушени зеленчуци. Пилешка супа и телешко варено. Скоро хапнаха дори свинско печено с праз  Simple Smile Но ние вече сме големи. В началото предлагах по ограничен асортимент.
Виж целия пост
# 81
Органична храна може да се поръча и от интернет с доставка до дома.Аз още не съм пробвала.
Иначе-от баба на село,макар че и тя пръска с някакви инсектициди Rolling EyesЗа следващата реколта ще я предупредя изрично Mr. Green

Още не сме започнали захранване,засега сме на етап дребния да е с анс на масата.Интересно му е , но като му дадох оризче,на лицето му се изписа такова изражение,сякаш отрова му бутнах.Така че му е рано...
Виж целия пост
# 82
...Интересно му е , но като му дадох оризче,на лицето му се изписа такова изражение,сякаш отрова му бутнах.Така че му е рано...

хахах, и аз пробвах с оризче и малката си го залепи на носа  Joy
Виж целия пост
# 83
Много полезна тема!  bouquet
Ще приложа някои от рецептите.
Виж целия пост
# 84
Органична храна може да се поръча и от интернет с доставка до дома.Аз още не съм пробвала.

Има само един сайт (доколкото аз знам) и исках да поръчам миналата седмица, но понеже бил краят на сезона имало само зеле, чушки и праз.
Виж целия пост
# 85
desiteam  , в друга тема видях, че пишеш, че правиш петмез и кексове без набухватели. Може ли да споделиш малко рецепти  bouquet
Виж целия пост
# 86
Ами петмез-а го знам от баба ми...Не знам дали е здравословен, ама на село всички го ядат, пък няма един дебел...Рецептата е много лесна-запича се брашно(може и пълнозърнесто, ръжено) на тиган с краве масло, след което се залива с разреден с топла вода тръстиков мед, или разредено желе от дюли или диня например(в нашия край го правят туй нещо-с. Въбел:) ). И после се вари до получаване на гъста каша. Сервира се в купички, може да се поръси с ядки например. Количеството на продуктите-на око  Wink
Пък кексовете-измислям си ги всеки път:) Например онзи ден купих овесено и ръжено брашно, забърках го на сухо с една захар на Демерара-кафява, специално за кексове, сложих останалите из къщи в пакетите ядки микс-ръжени, пшенични, цели овесени ядки, малко орехи, дето ги бях начупила за таратор, пък артисаха, пченичен зародиш ми беше останал някакъв...(сухата смес стана около 3-4 чаени чаши). После добавих 3/4 кафеена чашка зехтин, почти цяла кофичка БИО кисело мляко, дето не успях да го пробутам на дребния, 2 яйца, и една кафяна лъжичка сода бикарбонат(само туй ми е набухвателя). Разбърках го, сложих го във фурната в голяма тава(че не обичам дебели блатове), не знам колко време се пече-проверявах с клечка...И се получи вкусно Simple Smile Сори, че не мога да споделя точна рецепта, ама наистина винаги готвя на око...Пък и с мерките хич ме няма...

А тия дни, ако успея де, обещавам да ви споделя най-най-най- хубавата рецепта за най-най-най-вкусната торта...от хляб БОНУС  Mr. Green Сервират я в много известна верига италиански ресторанти, но там е с алкохол, който успешно може да бъде елиминиран от рецептата.
Виж целия пост
# 87
  Ох аз тъкмо си мечтая тези дни за кекс, но каквота съм готвачка, око се опитам да направя така нещо на око, после и кучето пред блока няма да иска да го яде  Simple Smile
Виж целия пост
# 88
И мен никак ме няма в готвенето.Само аз си харесвам буламачите.Та затова ми е леко трепетно как Ясен ще приеме моите гозби.Май в крайна сметка тати ще ни готви,горкият Blush
Виж целия пост
# 89
  Накупих продукти, отивам да правя кекс  Wink, стискайте палци да стане нещо  Simple Smile Утре ще докладвам, също дали  и на малките им е харесало.
  Скоро ядоха и им хареса прясно зеле с пуешко  Simple Smile Вчера за пръв път им дадох и да опитат миш-маш. По принцип пържено освен картофки да пробват досега не им бях давала. Е гледах основно чушките да предлагам, че с тези яйца и сирене малко ме беше страх за Ники, но засега няма реакция  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия