Защо не трябва да ядем от Mc Donalds

  • 16 859
  • 125
# 75
Не минаваме без седмичната играчка в МакДоналдс  newsm56
Да сега 4увам ще им се забранява Хепи менюто и въобще рекламата насо4ена към деца под 12, незнам дали ще е само за тук оба4е
Виж целия пост
# 76
...незнам дали ще е само за тук оба4е..
                  Ами дано да не е  Peace.
Виж целия пост
# 77
Ето ви link-
http://flukybard.livejournal.com/4046.html
няма нужда да се мъчите с експерименти, човека се е мъчил 2. 5 години докато ги докара до това състояние- но това говори само че имат много консерванти, ( при млякото е УХТ- пак вид консервант) а за комерсиалните картифки- праскат ги със глюкожен разтвор, може би и огромните количества мазнина, запечатват от О2 и влага, както и да е ако искате повече инфо гледайте Supersize me- клипа е от там, а по-добре зарежете това и вижте какво става като залееш свинско с кола

УХТ не е ли ултра хай температур - много висока температура? УХТ не е консервант,а името на дадения метод на консервиране. Като пастьоризация например.
Виж целия пост
# 78
Ето ви link-
http://flukybard.livejournal.com/4046.html
няма нужда да се мъчите с експерименти, човека се е мъчил 2. 5 години докато ги докара до това състояние- но това говори само че имат много консерванти, ( при млякото е УХТ- пак вид консервант) а за комерсиалните картифки- праскат ги със глюкожен разтвор, може би и огромните количества мазнина, запечатват от О2 и влага, както и да е ако искате повече инфо гледайте Supersize me- клипа е от там, а по-добре зарежете това и вижте какво става като залееш свинско с кола

УХТ не е ли ултра хай температур - много висока температура? УХТ не е консервант,а името на дадения метод на консервиране. Като пастьоризация например.
о'к да, поправих се ве4е, и си взех бележка мерси все пак, имах в предвид, то и глюкозата не е консервант, но ролята е да се запазят продуктите..... Peace
Виж целия пост
# 79
Скоро не съм хапвала там,но не е от съображения,а от липса на време. Не смятам да спирам с тяхната храна,харесва ми,като гледам и на формите не ми се е отразила  Mr. Green
Виж целия пост
# 80
Аз също обожавам Мак Доналдс. amiiii
Виж целия пост
# 81
Нали ви бях обещала да сложа картофки от макдоналдс и обикновени от кварталната кръчма? Е, снощи сложих, да качвам ли клипа и отчета всяка седмица или всичко накуп след месец?
Виж целия пост
# 82
Давай снимки седмично Peace ако процесите не са по-бързи...
Виж целия пост
# 83
И аз съм за всяка седмица да даваш снимки!

Ще очаквам резултата с интерес! Simple Smile
Виж целия пост
# 84
Нали ви бях обещала да сложа картофки от макдоналдс и обикновени от кварталната кръчма? Е, снощи сложих, да качвам ли клипа и отчета всяка седмица или всичко накуп след месец?
А какъв е смисъла от това ?  newsm78
Какво ще покажеш/докажеш по този начин ?
Как разбираш кои са по здравословни, или това е въпрос на усет и коментари?
Ако сравниш така обикновени и отровни фъстъци например, какъв би бил резултата ?
Какъв ще е резултата при сравнение на отровни и гъби които стават за ядене, без да са подложени на някаква обработка ?
Добре, че в лабораториите не определят по този начин качествата на храните.
Виж целия пост
# 85
О, гледала съм куп подобни неща. Нито се впечатлявам, нито се интересувам. Хапваме си всички с кеф, когато ни се прииска  Grinning

И ние, и ние
Виж целия пост
# 86
Всеки има право да избира с какво да храни децата си и себе си .
След , като изгледах Super Size Mе , просто ми е невъзможно да хапна нещо от Макдоналдс .
Някак си спомена за това как здрав и прав човек след един месец консумация на техни храни бе със скапан черен дроб и още един куп здравословни проблеми ме възпират .
Виж целия пост
# 87
Не е от най-здравословните храни, но пак ще си хапвам като ми се прияде  Peace  (доста рядко ми се дояждат)

А като гледам тия мухлясали сандвичи се чудя, ако сложим ябълка мисля, че същия ефект ще се получи след 10 седмици ... все пак това са си 2 месеца и половина  Shocked
Виж целия пост
# 88
2003г. бях на студентска бригада в САЩ.Ха познайте къде работих в продължение на почти 5 мес?В Макдонаааааалдс!Сега ще споделя малко новини от кухнята.Не сте ли се замисляли защо картофките винаги са абсолютно еднакви по дължина и ширина?Нали все пак ако се режат картофите,ще има по-малки парченца от края и по-големи от средата на картофа?Картофите на Макдоналдс се правят от смес,в която вероятно има и процент картофи,но останалото е незнайно какво.Оформят се под формата на рязани картофи и се замразяват.Другите заведения,които предлагат истински пържени картофи,умишлено оставят кората,като доказателство,че картофът е истински.В шейковете и сладоледа няма и капка мляко,всичко е соя.Зелениите,които се слагат в салатите са в опаковани пликове,когато ги отвориш,миришат ужасно на загнило.После като се сложат в купите и се гарнират със сирена и други неща,ароматът се замаскира,а когато клиентът излее и дресинга отгоре,неможе да усети нищо.Съветваха ни на всяка цена да слагаме найлонови ръкавици докато пипаме суровите замразени пържоли,защото били предимно от болни животни.Когато се готвят на висока температура,бактериите се унищожавали,но ако ги пипаш сурови не се знаело дали няма да пипнеш нещо.Опечените кюфтета за хамбургерите,престояли 2-3 часа на открито,придобиваха такава невероятна миризма,на която може да мирише всичко друго,но не и чисто месо.
Предстоеше някаква инспекция и смениха всичкото олио от фритюрниците.Старите работници споделиха,че това се правело само веднъж годишно,преди въпросната инспекция.
Спомням си,имаше един сандвич с ребра,месото беше смляно и оформено под същата форма като месо изрязано от ребрата.Дори резките от ребрата по него си личаха.Иначе само по себе си беше някакво кюфте.
За хигиената-неведнъж съм виждала на линията на която се правят сандвичите как се изпуска някой на земята,но ако имаш много поръчки и се наложи да направиш отново изпуснатия сандвич,ти се разваля ритъмът на работа и поръчките се натрупват много.Какво се прави тогава...Просто се навеждат и вземат изтървания сандвич,опаковат го и така...Това в САЩ,пък тук в България незнам...
Портокаловият сок е концентриран в найлонови торби,слага се в машината и тя там си го "донаправя"до вида му за продажба.Аз такива киселини както от този сок не съм имала от никой друг портокалов сок,който съм пила!
Сигурно има и още,обаче мина време и спомените ми са поизбледнели.
Изводът за мен е,че аз може и да се прежаля да ям от Макдоналдс някога,но детето ми-не!
Виж целия пост
# 89
Не трябва да ядем в МсДоналдс,
защото храната е евтина, не е
добро обслужването, мръсно е,
не е за нашето ниво или класа.
Това е заведение за пубери, дето
нямат пукнат лев и не могат да си
позволят сервитьор. И не е вкусно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия