Много бърз сладкиш с грис

  • 37 263
  • 89
Ще ви кажа един много лесен,но много хубав сладкиш:

Бананов сладкиш  chef


1 ч.ч.брашно

1 ч.ч.захар

1 ч.ч.грис

3/4 ч.ч.олио

1 кофичка кисело мляко

1 ч.л.сода

2 банана-за отгоре


Всичко се смесва.Отгоре слагаме кръгчета от банани.Печем в намазнена и набрашнена тава. 


Виж целия пост
# 1
мммм Laughingвкусно изглежда.Правила съм нещо подобно преди време,но твоят със сигурност ще опитам. Hug
Виж целия пост
# 2
Ще пробвам. Благодаря   bouquet.
Виж целия пост
# 3
Благодаря,ще го пробвам задължително!  bouquet
Виж целия пост
# 4
Знам го този сладкиш наистина мното хубав става
Виж целия пост
# 5
Може ли банана да се замени с друг плод?
Виж целия пост
# 6
Rumya аз не съм го правила с зруг плод, не мога да ти помогна в случая, за съжаление.  newsm78 Значи аз тази рецепта я бях научила от леля си приготвяше я за малкият ми братовчед- и според мен слагаше банан защото е мек, можеш да пробваш с някои по мещк плод ако желаеш. Аз пак казвам че само с банани съм си го правила.
Виж целия пост
# 7
Koфичката кисело мляко от колко грама е?
Виж целия пост
# 8
Ами аз слагам обикновенно кисело мляко. И мисля че всички кисели млека са един грамаж поне тук са така
Виж целия пост
# 9
Тук има и по-малки, горе долу колко са като грамаж?
Виж целия пост
# 10
Ами не съм сигурна но мисля че е 500 в момента нямам и затова незнам
Виж целия пост
# 11
Киселото мляко обикновено е 400 г.
Като виден любител на гриса обезателно ще пробвам рецептата, благодаря на p_baeva19771977
Виж целия пост
# 12
ще пробвам мерси за рецептата Hug  chef Hug
Виж целия пост
# 13
Точно днес видях, че кутията ми с грис е пълна, а никой не иска да го яде  Tired Утре ще се пробвам, че сега нямам кисело мляко.
Виж целия пост
# 14
Направих двойна доза,половината изпекох,намазах отгоре с конфитюр от ягоди. Веднага изсипах другата половина отгоре и изпекох. Стана чудно.
Виж целия пост
# 15


Това е едната част от сладкиша ми. Направих два и ги слепих със сладко и сметана. Отгоре поръсих обилно с кокосови стърготини. Невероятно добре се получи  bowuu
Виж целия пост
# 16
Ще пробвам. Благодаря   bouquet.
Виж целия пост
# 17
И аз ще го пробвам
Виж целия пост
# 18
Наистина много добре ти се е получичло. Поздрамления   bouquet
Виж целия пост
# 19
Ще пробвам и аз
Виж целия пост
# 20
Оххх не трябваше да качвате снимка- сега страшно много ми се прияде и ще правя довечера- няма как... Simple Smile  Тарталета твоя наистина е станал страхотен
Виж целия пост
# 21
Не ми се снима крайният вариант, че вече е наполовина  Mr. Green
Виж целия пост
# 22
Не ми се снима крайният вариант, че вече е наполовина  Mr. Green
Какво пък като е наполовина, тъкмо разрез ще видим  Simple Smile. Давай, да ни изтекът лигите съвсем   Mr. Green Crazy.
Виж целия пост
# 23
Дъщеря ми много обича грис, непременно ще го направя.
Виж целия пост
# 24
Дъщеря ми много обича грис, непременно ще го направя.
Вече го направих, ето и снимки:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=26003&AlbumId=101028
Виж целия пост
# 25
моя стана страхотен...но нямам снимки
Виж целия пост
# 26
Цитат
Може ли банана да се замени с друг плод?

Според мене може , защо не узрели круши примерно  thumbsup
Виж целия пост
# 27
Тази сутрин го направих. Направих доза и 1/2, но нещо много сладък ми се струва.
Не мога сега да го снимам, а до обяд, докато дойде фотото, не знам дали ще е останал, сега е половин вече.
Виж целия пост
# 28
А дали ще стане с подсладител?
Щом се смесва всичко и няма яйца (за да бухнат със захарта)
трябва да стане.
Ще опитам !!!
Виж целия пост
# 29
Вместо банани сложих праскови, стана много хубав.
Виж целия пост
# 30
звучи твърде лесно - а бананите като се изпекат  newsm78
Виж целия пост
# 31
Тази вечер го направих. Добре стана, само не признавам, че в него има грис, че мойто диване няма и да го опита тогава. Не, че няма кой да го изяде  Mr. Green, детето и то обича грис.

Обаче моите банани потънаха почти до дъното. Що тъй?  Thinking
Съмнява ме, че млякото дойде малко повече, защото моето е в буркан  и слагах на око. Но и така е добре.
Виж целия пост
# 32
А дали ще стане с подсладител?
Щом се смесва всичко и няма яйца (за да бухнат със захарта)
трябва да стане.
Ще опитам !!!
С фруктоза няма как да не стане, с течен  newsm78 - може да се поразводни. Пиши как се е получило.

*    *     *


Днес направих една мини доза с леки корекции на грамажа, понеже използвах фруктоза и овче мляко:
1/4 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. грис
3 с.л. олио
3 с.л. фруктоза /но другия път и с по-малко ще опитам/
1/4 ч.л. сода
100 гр. овче кисело мляко + 1 с.л. вода/защото млякото е доста по-гъсто/
1 банан

Получи се чудесно!
Мисля, че ще е добре и с други плодове особено не толкова сладки, напр. със сварена тиква.

  bouquet за рецептата!

Виж целия пост
# 33
Вчера правих сладкиша,чуден е.Реших да опитам и солен вариант по рецептата,като замених захарта със сирене.Страхотна закуска.Синът ми много обича грис и веднага се нахвърли върху закуската.
Благодаря за рецептата.  bouquet
Виж целия пост
# 34
Вчера правих сладкиша,чуден е.Реших да опитам и солен вариант по рецептата,като замених захарта със сирене.Страхотна закуска.Синът ми много обича грис и веднага се нахвърли върху закуската.
Благодаря за рецептата.  bouquet
Непременно ще пробвам със сирене! Браво за идеята!

А снощи го правих с настъргана ябълка - добре изглежда, днес ще се пробва!
Виж целия пост
# 35
Харесвам грис и тези дни ще спретна сладкиша.
Благодаря за рецептата на авторката  bouquet
Виж целия пост
# 36
Ммммм, идеален десерт за моите момчета!
И лесен за мен.
Виж целия пост
# 37
Досега не съм готвила нищо с грис,  ще се опита непременно!  bouquet
Виж целия пост
# 38
Пробвахте ли с други плодове освен банани и праскови ?
Иначе изглежда страшно вкусно  Blush Embarassed
Виж целия пост
# 39
sisin4e , вече гласувах за теб  Peace.

А вкусен ли става сладкиша?
Виж целия пост
# 40
Вече гласувах за теб  Peace  [sisin4e /b]
Виж целия пост
# 41
Пробвахте ли с други плодове освен банани и праскови ?
Иначе изглежда страшно вкусно  Blush Embarassed
Правих с ябълки. Изяде се веднага  Laughing, но успях да го щракна
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=103350&photo=2
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=103350&photo=3
Виж целия пост
# 42
Пробвах го с кайсии от компот и стана перфектен. Следващия път смятам да направя плънка от ябълки и канели и да опитам такъв вариант. Ако някой си пада по калоричните бомби, майка ми има рецепта за турско реване, която е точно като този сладкиш, само че с 2 чаши грис.
Виж целия пост
# 43
Вчера правих този сладкиш.От мен добавих 1 ванилия и 2 шепи меден корнфлейкс.Супер стана!Благодаря за рецептата!  bouquet
Виж целия пост
# 44
Ако някой си пада по калоричните бомби, майка ми има рецепта за турско реване, която е точно като този сладкиш, само че с 2 чаши грис.

Я дай рецептичката, аз имам място да пълнея  Joy.
Виж целия пост
# 45
Вера приготвих десерта.Много е лек и приятен Heart EyesСледващият път ще прибавя и сметана  chef
Виж целия пост
# 46
Ето и моят десерт с грис. Чудех се откъде ми е позната тая рецепта, а то се оказа, че прилича на руските "манники", които много харесвам. Само че в тях се слагат и яйца, но може и без. Сложих в него ванилия, орехи, а отгоре сини сливи. Вкусен е!

      
Виж целия пост
# 47
Направих го, но много не сполучих в печенето  Thinking- не се наддигна.Споделете как го печете, моля  Praynig!  Въпреки това е вкусен  Peace. Със сини сливи и аз го направих.

Виж целия пост
# 48
Направих го, но много не сполучих в печенето  Thinking- не се наддигна.Споделете как го печете, моля  Praynig!  Въпреки това е вкусен  Peace. Със сини сливи и аз го направих......
Aз го правих с праскови и пекох на 180 градуса.В темата никъде не пише на колко градуса се пече.
Виж целия пост
# 49
Направих го, но много не сполучих в печенето  Thinking- не се наддигна.Споделете как го печете, моля  Praynig!  Въпреки това е вкусен  Peace. Със сини сливи и аз го направих.

Аз включих фурната, преди да излея сместта във формата. Нагрявала се е ,докато редях парченцата сливи отгоре. Пекох на 150 град, но това е за моята фурна, около 30 мин. На тая температура пека питки, кексове - т.е. умерена фурна. Започна да се надига още първите минути.

Прегледах набързо руските рецепти за подобен сладкиш - във всичките ми пише - пече се на 200 град около 30 мин. Значи моите 150 град отговарят явно на тези 200. Иначе при 200 град в моята фурна нещата бързо прегарят. Така че приблизително около 200 град., но все пак според фурната.
Виж целия пост
# 50
Аз пекох на 300 и стана чудесен. После правих още три пъти за закуска, но със различни плодове.
Виж целия пост
# 51
Току що го направих,ама ми се видя малко сухичък та го сиропирах.
Виж целия пост
# 52
Ще го пробвам!  Peace
Виж целия пост
# 53
Запланувам го за утре. Благодаря за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 54
Момичета, а в колко голям съд го печете? Дали ще стане във формата за кекс?
Виж целия пост
# 55
Много приятен сладкиш.Направих го с праскови и добавих ванилия.Следващият път ще има и снимки.Браво за рецептата. newsm10
Виж целия пост
# 56
Вчера пак опекох сладкиша.Разрез:
t_ilieva , в 30см-ова тава го правих аз.
Виж целия пост
# 57
И моят стана перфектен! Снимки утре!  Peace
Виж целия пост
# 58
Ето това ще правя утре!!!
Много ми харесаха сниманите сладкиши.
Виж целия пост
# 59
Благодаря за рецептата!
Направих го за 10тина минути и сега вече го преполовявам самичка Simple Smile. Утре като се събуди народът ще се израдва на другата половина, ако е останало нещо от нея.
Виж целия пост
# 60
  Ще дадете ли рецептата за турското реване, която приличала на тази? Моляяяяя.............
Виж целия пост
# 61
  Ще дадете ли рецептата за турското реване, която приличала на тази? Моляяяяя.............
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=products&id=1794
Иначе може и същият сладкиш, но с повече грис и го заливаш със сиропа от другата рецепта.
Виж целия пост
# 62
Днес и аз направих сладкиша.Отгоре го украсих с резенчета от праскова.
Получи се много хубав и лек сладкиш, а и отнема съвсем малко време. Peace
Следващият път ще сложа и орехи.Иначе за отгоре смятам,че всякакъв плод може да се сложи.  chef
Дори се замислям дали да не  го направя във форми за мъфини. newsm78
Благодарим за хубавата рецепта.  bouquet
Виж целия пост
# 63
И аз го спретнах, но следващия път ще пробвам да сложа и малко канела, че мойта щерка е изтребител на канелени неща. Случайно някой да е пробвал? newsm78
Виж целия пост
# 64
И аз го направих. Много е лесен и вкусен.
Виж целия пост
# 65
Вчера го направих, като добавих 1 ч.л. канела. Чудесен е!
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3929282
Виж целия пост
# 66
От както съм научила рецептата,поне десетина пъти съм го правила сладкиша,много го уважават у дома.
Предпоследния път го сиропирах леко и направих крем от разбита сметана с течен шоколад.
А вчера пак го сиропирах,но му направих млечен шоколадов крем.И всеки път е много вкусен.
Виж целия пост
# 67
Това с канелата ми допада като идея. Обичам канела и другия път така ще го направя  Peace
Виж целия пост
# 68
И аз снощи го направих.Ето снимки.  Получи ми се малко "мокър". Така ли трябва да е, или не съм го допекла?  /че за пръв път пекох в тавичка от йенско стъкло и имах чувството , че много бързо се опече/. Не че не ми харесва така, но да питам все пак.
Следващият път ще сложа и ванилия, че се усеща дъха на содата. Нямах банани и сложих малко кайсии от компот, но те потънаха.
 

 Още от детската градина съм намразила гриса, но тази рецепта ми допадна. p_baeva19771977 - благодаря за рецептата.   bouquet
Виж целия пост
# 69
И аз го направих,но с малки изменения.В тестото сложих едно пакетче канела и вместо сода -бакпулвер.Отгоре подредих тънки резени круша и наръсих със захар.Много е вкусен
Виж целия пост
# 70
 Crazy mnogo vkusno izglejda 6te go probvam
Виж целия пост
# 71
Снощи го пробвах и аз - много ни хареса  Simple Smile
Като за първи опит, стана сравнително добре, макар че се бях заприказвала по телефона и не съобразих много добре печенето  hahaha Малко недопечен ми остана от долната страна, но пък иначе на вкус е супер. Следващия път мисля да пробвам с малко по-малко захар, че ми идва много сладък.
Снимах го, но не ми остана време да кача снимките някъде, така че ще го видите в някой от следващите дни
Виж целия пост
# 72
Да се похваля и аз Simple Smile. Днес направих сладкиша и мъжо го хареса  Peace. Изобщо не заподозря, че е с грис (той не го обича , а да не говорим за грис халвата   SickMr. Green. Направих го с ябълки обаче и снимки има, но не съм ги качила.

Благодаря за рецептата!   bouquet
Определено ще се приготвя често у дома  Peace.
Виж целия пост
# 73
И аз направих сладкиша с ябълки и канела.Много добра рецепта-бърза,лесна и вкусна!
Виж целия пост
# 74
И аз да не остана назад го изпробвах  Mr. Green
Вкусен и лесен за изпълнение  Peace Благодаря за рецептата, само да предупредя, тези които не са любители на прекалено сладките неща - на нас ни се стори, че е много сладък, за това другият път ще намаля малко захарта. Но за сметка на това го направих с едни малко киселички праскови и се върза страхотно.  Peace Мисля, че с вишни ще е още по-добър на вкус!

Това във форума за говарство, където всеки се включва с "Аз този сладкиш го знам, само че...."  " А може и така... и така..." Grinning ми прилича на приказката за българина дето знаел "този виц само, че по друг начин". Та и аз така  Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 75
Ето моят втори опит - този път с ябълки. Heart Eyes
http://images21.snimka.bg/004036930-big.jpg
Виж целия пост
# 76
Вчера го направих с ябълки.Пак стана много сполучлив PeaceДнес от сладкиша няма и следа.Добре се справяме Laughing
Виж целия пост
# 77
Оффф, от няколко дни само чета за този скадкиш, ще пробвам довера и аз Simple Smile
Виж целия пост
# 78
днес купих всички продукти за сладкиша, след малко пристъпвам към действие, само, моля ви, кажете НА КОЛКО ГРАДУСА и колко време печете  Hug
Виж целия пост
# 79
ray, на 180 пека, до порозовяване.
Виж целия пост
# 80
180' okolo 30-35 min. Zavisi ot furnata, no da ne e na maximum, s pe4ene otgore i otdolu. Ili kato se za4ervi otgore izklyu4va6. Ako ne si sigurna probvaj s kle4ka za zybi  Stop

Sorry za latinicata, no ne moga da prevklu4a na BG
Виж целия пост
# 81
мерси, момичета   bouquet, вече го метнах във фурната на 180 градуса, сега чакаме   chef после ще докладвам
Виж целия пост
# 82
Днес го направих и в солен вариант. Нещо сгафих обаче и не се надигна  Confused. И доста мазничко се получи. Явно сбърках някъде  newsm78.
Виж целия пост
# 83
Ами зависи соленият ти вариант са какво е бил - със сирене, кашкавал, колбас някакъв? Ако това, което си добавила, е пуснало също мазнинка при печенето, може да се получи по-мазно като цяло. За надигането обаче ще трябва да се изкаже някой по-компетентен, че мен хич ме няма в тия неща
Виж целия пост
# 84
Виж това със соления вариант е добра идея  Thinking. Ще взема да го пробвам... Иначе аз добавям един бакпулвер - така ми се надига повече. А за мазното Да, и при мен мазнее.
Ето моя опит със сини сливи и смокини:

Виж целия пост
# 85
Elimira, много готино се е получило   bouquet
За смокини не се бях сещала, че може да се сложат, а много ги обичам. Даде ми идея следавщия път с какво да пробвам
Виж целия пост
# 86
Направих го точно по рецептата снощи.
Днес няма и следа от него.Всички го харесаха.
Ще опитам и с други плодове.

Виж целия пост
# 87
Тъкмо мъж ми се мрънка, че купувам грис и така си седи в къщи и го ядем само на мляко с грис. Сега потърсих и попаднах на рецептата, след малко отивам да го приготвя за десерт довечера. Ако остане, че както си хапвам сладичко. Laughing
Виж целия пост
# 88
Аз правя подобен като този сладкиш(но в моя няма брашно)
1ч.ч. грис
1ч.ч. кисело мляко
1/2ч.ч. захар
1к.л. сода бикарбонат
1 ванилия
масло,колкото кибритена кутийка
Всичко се разбива много добре.Аз първо слагам захарта в киселото мляко да се разтопи хубаво.
Поставя се в намаслена тава и се пече в умерена фурна.
След като изстине се сиропира.Аз го сиропирам с компот.

 
Виж целия пост
# 89
Ще ви кажа един много лесен,но много хубав сладкиш:

Бананов сладкиш  chef


1 ч.ч.брашно

1 ч.ч.захар

1 ч.ч.грис

3/4 ч.ч.олио

1 кофичка кисело мляко

1 ч.л.сода

2 банана-за отгоре


Всичко се смесва.Отгоре слагаме кръгчета от банани.Печем в намазнена и набрашнена тава. 



Момичета,много се радвам,че ви е харесала рецептата!Благодаря на всички за хубавите отзиви!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия