Важно - машина за хляб - 4 част !

  • 45 638
  • 354
# 30
Не мога да се стърпя и това е. Това си е жива наркомания ooooh!.
Днес ще пробвам кифличките - възелчета на Лабрекс. После ще пусна снимки.
Аз и без това днес няма да раждам  Whistling , та да не стоя със скръстени ръце де Mr. Green...
Виж целия пост
# 31
запис, пък на!!!  smile3534
Виж целия пост
# 32
Не мога да се стърпя и това е. Това си е жива наркомания ooooh!.
Днес ще пробвам кифличките - възелчета на Лабрекс. После ще пусна снимки.
Аз и без това днес няма да раждам  Whistling , та да не стоя със скръстени ръце де Mr. Green...

mari_eta , ако правиш първите, с мармалад или конфитюр, гледай да е нещо по-гъстичко, по-лесно се правят и не се разтича. Чакам с нетърпение резултат, пък току-виж и аз не съм изтраяла...............Уж взех решение без тестено, на плодове и зеленчуци, ама ...................... Grinning
Виж целия пост
# 33
тези "възелчета"-кифли си помислих,че с кашкавал ще станат сигурно добре.Като се и разтече леко и запече,ще стане много фенско - няма да е ясно от къде какво идва... Grinning
Няма да е днес пробата - или утре или другата седмица направо.Ако някой ме изпревари - снимка! Crazy
Виж целия пост
# 34
Лабрекс, мармалада винаги го обърквам с едро смлени орехи - така хем не се разтича, хем е адски вкусно Peace.
Следобед ще ги почна, че сега ми е горещо. Но довечера със сигурност ще кача снимки.
Виж целия пост
# 35
Лабрекс, мармалада винаги го обърквам с едро смлени орехи - така хем не се разтича, хем е адски вкусно Peace.
Следобед ще ги почна, че сега ми е горещо. Но довечера със сигурност ще кача снимки.

Наистина е по-вкусно, когато има и орехчета. Остави ги за друг ден - след обед съвсем ще прегрееш. Като гледам температурите........
Виж целия пост
# 36
Здравейте момичета!
През последните 10-тина дни изчетох почти всичко за хлебопекарните и от вчера съм притежателка на чисто нова АЛЯСКА (от Метро). Исках големия МУЛИНЕКС, но ми се видя скъпичък...Не, че съм привърженичка на определена марка...От всичко което изчетох разбрах, че няма кой-знае какво значение машината, а продуктите, маята и много желание и любов към това което правиш...Да приготвяш вкусотии за семейството си не е омразно задължение, а изкуство! Купих брашно за ръжено-пшеничен на ТЕХРА. Отнесох се много съвестно към рецептата на опаковката. Резултатът - добре оформена тухла четворка. Още като се месеше видях, че тестото е малко редичко, а и превтаса. Нямаше как резултата да е друг. Аз обаче съм упорита и веднага заредих машината отново,  но с обикновено брашно рецепта ала..."каквото си знам" Ефекта не закъсня  ...Прекрасен бял хляб, плътен и най-важното при натиск възвръща формата си (мисля, че това е показател...) Мъжото е очарован, тича за брашно... Laughing
Благодаря за ценните съвети! За рецептите нямам думи!
Виж целия пост
# 37
Ами...........понеже се чудех с какво да се захвана, та с най-належащото - кифличките. Маята ми беше 1/3 останало кубче, замесих и ето:


По-малки са, щото толкова ми беше тестото. Намазах с краве масло, поръсих захар и канела. Ухаят прекрасно!
Виж целия пост
# 38
Lebeduna,добре дошла в нашите редици!
Labrex,много са ти хубави кифлите....Не разбрах имат ли пълнеж или са само наръсени.Тези "възелчета" дето ги демонстрираш ме запалиха,но другата седмица вероятно ще е.Такива формички не съм правила никога.
Виж целия пост
# 39
мацки, виждам здраво експлоатирате машините.
моята я имам от 3 години и хляб не съм купувала. до скоро беше в отпуска, че половинката е на диета и ми спрях хляба  Joy

след като вчера оцелях от тежка мигрена, реших да спретна нещо:
цветенца с 2 пълнежа - сирене и яйце: яйце, извара и халва.
тестото е от Болярската питка на Биляна, ама не го чаках да втасва, че не обичам меки теста Crazy
 



това е фламкухен с праз:


възелчета скоро няма да правя, диетата си продължава.... hahaha
Виж целия пост
# 40
Лелееееее.....  #Crazy
Асялейн,чакам уточнения що е туй фламкухен!Мноого са ти красиви цветенцата!Тези в дясно ли са с халвата? - каква е тая халва,светла и разтечена?


П.П.Къде е Кати да ги види,веднага ще се запретне,сърце не трае при нея! Simple Smile
Виж целия пост
# 41
Labrex,много са ти хубави кифлите....Не разбрах имат ли пълнеж или са само наръсени.Тези "възелчета" дето ги демонстрираш ме запалиха,но другата седмица вероятно ще е.Такива формички не съм правила никога.

pina, и по-красиви са ми ставали, т.е. по-бухнали. Нямат пълнеж, само са поръсени със захар и канела.Това е "вторият" модел кифлички, от втората снимка, както съм ги сложила. Усуках, но не вързах само на възелче, ами съединих краищата както на "първия" модел кифлички.
Идеята ти за солени кифлички е добра, само че късно я видях. Иначе можеше да пробвам с няколко кифлички вместо захар и канела - настърган кашкавал. Но и това ще стане.

asyalein , много оригинални и сладки /в пряк и преносен смисъл/ кошнички!   bouquet
Ще бъда благодарна за малко подробности по направата им.
Виж целия пост
# 42
Здрасти от мен, да споделя, вчера сложих в хляба 2 лъжици овесени ядки, после в хляба-нъц-ни една не видях, те са тънки, дали са се размачкали?  33uu
Виж целия пост
# 43
Лелееееее.....  #Crazy
Асялейн,чакам уточнения що е туй фламкухен!Мноого са ти красиви цветенцата!Тези в дясно ли са с халвата? - каква е тая халва,светла и разтечена?

ми то си имаше тема за фламкухена, преведах една рецепта

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=209880.msg4561452#msg4561452

аз моя го направих с праз само.

разточих тънко тестото, сложих го в тавата, намазах със закваснена сметана, поръсих с черен пипер и отгоре 1 стрък праз на тънки кръгчета, претрит със сол.
пеках 10 минути на 250 С.
става тънко и хрупкаво. половинката много го таче, ноооо не може често да се яде.

в същата тема съм дали и рецепта за Цвибелкухен ей го:


asyalein , много оригинални и сладки /в пряк и преносен смисъл/ кошнички!   bouquet
Ще бъда благодарна за малко подробности по направата им.

омесих на Биляна Болярската питка. разделих я на 2 топки. разточих, с чаша изрязах кръгчета. с отстрани останалото тесто правиш червейчета, осуках по 2 и сложих върху всяко кръгче.после сложих плънката и пеках. не чаках да втасват...

халвата е слънчогледова, най-нормална, от консерва, че си я взех последнияпът като си бях в Бг.
около 1 с.л. за разтроших с вилицата и сложих яйце и извара. Изварата ми прилича на кътък, не е като българската. става супер с халва, защото придава само аромат и не натъртва.

Здрасти от мен, да споделя, вчера сложих в хляба 2 лъжици овесени ядки, после в хляба-нъц-ни една не видях, те са тънки, дали са се размачкали?  33uu

аз хлябът го правя с 1-2ч.ч. овесени ядки и останалото брашно. после не се разбира въобще. Joy твоите 2 лъжици са се загубили.
Виж целия пост
# 44
аха,разбрах за фламкухена!То по времето на тая рецепта не бях из фоума и затова съм я пропуснала.Нещо като пица със сметана,някакъв вид лук и евентуално колбас.
Ще го пробвам и това,защото никога не съм яла нищо подобно,а ми звучи вкусно.Малко като,че ли ми бие на Добруджанската каварма - на тънко тесто,отгоре с каймаци и сирене,яйце...


Моля,Мама Цоцоланка да се включи с по-точна рецепта на Добруджанска каварма,ако знае,че баба ми не е вече измежду живите...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия