Кой какво сервира вчера, кой какво ще готви днес?

  • 11 895
  • 292
# 240
пънчета от кори за баница, сирене, яйца, майонеза и газирана вода. ММм какво освинване ще направим  ooooh!
Дай рецептата и фото ако е възможно .

пакет кори за баница, 200 гр. сирене, 4 яйца, една майонеза, 200 мл газирана вода
Отделят се три кори за баница, всяка кора се намазва с малко олио /аз не мажа всяка кора, за да стане много мазно/, поръсват се с малко сирене. След това се навиват на руло. Режат се парчета дълги около 4 см и се нареждат обърнати в тава. И така с останалите кори. Прави се заливка от яйцата, майонезата и газирана вода. Пече се в умерена фурна. Страхотна вкусотия  bouquet

И аз като го гледам - харесва ми и ще го пробвам. Само едно въпросче - топло или студено се консумира или и по двата начина е вкусно?
ами да ти кажа на мен ми харесва като е топло, ама леко топло. И баницата така я обичам
Виж целия пост
# 241
От вчера имаме пилешка супа.За обяд пекнах и кърначета със салата,а вечерята newsm78-Каквото остане Grinning
Виж целия пост
# 242
Пилешки дробчета с тиквички
не вярвах, че може да е толкова вкусно
 Heart Eyes

я бързо рецепта с фотус ,моля! Praynig

Ох не се сетих да го снимам, но обещавам ще го снимам следващият път   bouquet
единствено рецептата е:
една голяма тиквичка се нарязва на четвъртинки/в смисъл представи си , че си нарязала тиквичката на кръгчета и после всяко кръгче на 4 Wink /
запържва се в тефлонов тиган докато някои почнат да се "запържват" добавят се сварените дробчета около 400 гр и се запържва още около 5 минути малко преди края сложих къри и соев сос , защото никъде не бях добавила сол това е   bouquet
Виж целия пост
# 243
geri_kj,това си е баница,консумираш по свой вкус Peace
denis_d ,мерси изглежда супер лесно и вкусно,само от содата ли се надига така хубаво? И няма месене,само бъркане ли?
Да, много е лесно. Само от содата се надига /трябва да я разтвориш в киселото мляко/
Бъркаш и изсипваш в тавичка Grinning
Виж целия пост
# 244
Правех ориз със зеленчуци, нищо не стана,никой не я яде,дори малкия.   Sad
Дайте някоя изпитана рецепта, тази я взех от една книга.
Виж целия пост
# 245
Правех ориз със зеленчуци, нищо не стана,никой не я яде,дори малкия.   Sad
Дайте някоя изпитана рецепта, тази я взех от една книга.
Аз павя Ризото със зеленчуци:
/за 1-2 порции/
1 тиквичка
1 морков
соев сос
3-4 с.л ориз
черен пипер
риган
лют червен пипер
магданоз

В тиган: олио + морковите на пръчици /по едри, ползвам ренде,,Бьорнер" по-едрите ножове/ - пържат се 1-2 мин, докато олиото стане оранжево.
Прибавям тиквичките - пак на жулиени/пръчици/ - пържат се още 2-3 минути.
Слагам подправки: соев сос, черен пипер, лют червен пипер,риган - ти може да сложиш подправка, която на теб ти харесва/, малко магданоз.
Слагам измитият ориз и пак пържа - 1-2 минути.
Наливам вода/2-2 1/2:1/ и оставям на много слабо на къкри/около 20 минути/, докато изври водата.Ориза не трябва да се разварява много.
Много е хубаво.
Правя същото и с гъби и морков /подправката ми е мащерка/
Виж целия пост
# 246
Правех ориз със зеленчуци, нищо не стана,никой не я яде,дори малкия.   Sad
Дайте някоя изпитана рецепта, тази я взех от една книга.
защо не я харесват,ти как я направи? 1-ви вариант-аз например първо сварявам леко ориза,нарязвам зеленчуци по избор,зеле задължително д аима,леко ги задушавам в мазнина и на силен вече огън добавям и ориза да се пържи,като е почти готов разбърквам и едно яйце вътре.
2-ри вариант-т.нар.славянски гювеч:значи зеленчуци каквито искаш(патладжан,лук,чушка например,домати) нарязани и предварително задушени малко после изсипваш в тавичка+ориза и водичка и става супер!
Виж целия пост
# 247
Днес наготвих пилешка яхния , таратор и за десерт праскови и грозде  Hug
Виж целия пост
# 248
Пържени яйца с лук и сирене   chef
Лесно, бързо и съботно.
Виж целия пост
# 249
Вчера правих тиквички на фурна и салата от краставици, домати и маслини. Днес я караме на  шоколадовата торта и сандвичи от каквото има в хладилника.
Виж целия пост
# 250
Ние доядохме пиле с грах, ще готвя гювеч с картофи - обелвам, нарязвам, сварявам. Изсипвам един готов гювеч - от буркан и оставям да "кръкне" 5-10 минути. Зависи дали има грах. Ще нарежа наденичка, но не знам дали ще я сложа в тенджерата или в чинийка отстрани, та който иска да си вземе. Може да се направи същото и с ориз. Подправки - слагам подправка за зрял фасул на която фирма имам, девисил, магданоз и сол - на вкус. десерта ще е плодове + желирани бонбони за дребчовците. Ако имат място. И салата краставици с нещо, не съм измислила какво, но не искам домати
Виж целия пост
# 251

защо не я харесват,ти как я направи?
Просто нямаше вкус.Предполагам нещо съм забравила.
Благодаря за рецептите.  Hug
Виж целия пост
# 252
вчера-агнешко бутче със зеленчуци, десерт -торта
днес-пълнени чушки, десерт-праскови
утре-ще измисля нещо с кайма, но се чудя какво да е  newsm78
Виж целия пост
# 253
Писюр кюфтета?
Виж целия пост
# 254
Вчера бяхме на рожден ден, днес пъстърва на скара с картофена салата. За десерт - праскови и грозде.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия