Какви манджи въртите,за да скриете шапката на чужденците?

  • 7 897
  • 73
# 30
Миш-маш май не видях някой да е написал, също качамак. Peace
Виж целия пост
# 31
Агне по хаЙдушки, прасе на чеверме, лучник със свинско, катми, питка, изпечена в подница на жар, боб в гърне, капама. Като за приготвянето на първите две трябват помощници. Иначе французите направо зяпнаха. На тръгване направо се чудеха защо бягаме от тази прекрасна страна Grinning
Виж целия пост
# 32
То си зависи и откъде са чужденците.
Американците например не се впечатляват от салати и зеленчукови манджи, направо ги отбягват. Обичат си месцето и им харесват различно мариновани меса на скара или тиган. Рядко експериментират с различни вкусове.
Немци и източноевропейци са се впечатлявали от баници, зелници, пататници, питки, гозби в гювеч, мусаки и традиционните ни салати и предястия.
Французи са ми искали рецепти на шопска и млечна салата, пълнено пиле, сирене по шопски и панирано сирене.
Имаме едни приятели поляци, които каквото и да им сготвя, все са впечатлени и омитат чиниите. Явно нашата кухня е доста различна от тяхната.
Виж целия пост
# 33
Агне по хаЙдушки, прасе на чеверме, лучник със свинско, катми, питка, изпечена в подница на жар, боб в гърне, капама. Като за приготвянето на първите две трябват помощници. Иначе французите направо зяпнаха. На тръгване направо се чудеха защо бягаме от тази прекрасна страна Grinning

неЩо такова ако направиШ в междусградовото пространство, верно Ще им скриеШ Шапките  Grinning

Виж целия пост
# 34

Не разбрах къде си и на кого ще готвиш..

Френската част на Suisse.

Няма да помъкна чушкопек от тук, но за едни кори белла много се чудя  Mr. Green
ми тук има кори zа баница, ама на тях пи6е тесто zа 6трудел  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 35
Агне по хаЙдушки, прасе на чеверме, лучник със свинско, катми, питка, изпечена в подница на жар, боб в гърне, капама. Като за приготвянето на първите две трябват помощници. Иначе французите направо зяпнаха. На тръгване направо се чудеха защо бягаме от тази прекрасна страна Grinning

неЩо такова ако направиШ в междусградовото пространство, верно Ще им скриеШ Шапките  Grinning






 Joy Joy Joy

ако и вземе едно праде и го заколи за коледа



 Joy Joy
Виж целия пост
# 36


http://img408.imageshack.us/my.php?image=preparingpigpw8.jpg
Виж целия пост
# 37

хихи с това Ще изтепе рибата   hahaha
Виж целия пост
# 38
Еее, мероприятието се провеждаше не в София, а в една местност близо до Златоград, горе в планината Simple Smile ВЕрно клането на прасе в  междублоковото пространство е атракция  Joy Преди Гергьовден циганите как си връзват агнета да пасат между блоковете  Mr. Green лично съм го виждала.Това да не би да не е атракция за чужденците, да не говорим за качено магаре на балкона на 6-ия етаж Mr. Green И това ако не е атракция  hahaha
Виж целия пост
# 39
А бе не знам какъв е произходът на кеат кебапа, но и чужденци, и българи са оставали доволни като им сервирам по едно лъскаво пликче в чиниите, което, като се разтвори, е толкова уханно, че цъкат докато не обилжат фолиото. Ако решиш това, да не забравиш гъбки, винце, масълце и т. н., все съставки, имащи отношение към аромата  Laughing

Какъв е този кеат кебап?
Виж целия пост
# 40
А бе не знам какъв е произходът на кеат кебапа, но и чужденци, и българи са оставали доволни като им сервирам по едно лъскаво пликче в чиниите, което, като се разтвори, е толкова уханно, че цъкат докато не обилжат фолиото. Ако решиш това, да не забравиш гъбки, винце, масълце и т. н., все съставки, имащи отношение към аромата  Laughing

Какъв е този кеат кебап?
И аз това исках да питам!
Давай рецептата,че не съм го и чувала дори!
Виж целия пост
# 41
С моите дойчовци въобще не се церемоня.
От години като идват в България задължително ги посрещам с:
Шоп`залат и за миг не са си помислили да я припознават за гръцка - слагам гоОоОоляма пукана люЮЮтА-А-А чушкА-А  Whistling стояла в оцет с чесън  Whistling
"Домашен ракиЙя из бабулки и дядулки" - ябълки и дюли Mr. Green  мит канелле  Crazy
Предястието е две яйца по Панагюрски върху Родопски пататник (баница с картофи, сирене, лук и подправки).
По това време вече гледат Shocked над чиниите като панагюрски възстанници ...
Агнешки хайдушки кебап  с бели сухи вина или бира.
Добружанско питище - питка от по-малки кръгли питки  с извара и яйца в тестото.
Задължително домашни бахур и сланинка с подправки към останалите мезета.
Десерта е биволско мляко с мед и ... канела Sick, ако въобще има някой  hahahaна масата.

Освен това харесват печен заек в пръстен гювеч, патица по калугерски (със  кисело зеле), агнешка дроб- сарма и ... боб с рагу и джумерки в гърне. Sunglasses
После - не ядели субпродукти  Mr. Green

 






Виж целия пост
# 42
сърмите - лозови и зелеви определено много се харесват, но да си призная не знам как се правят  Embarassed

Не знам как ще се приеме супа топчета....  Rolling Eyes

Моите деца се водят чужденци що се отнася до храната и умират за бюрек със сирене (едната) и със спанак (другата) и люто месо както наричат суджука (и луканката). Айрян обичат, но не им е любимо. Всички тези неща са ги яли около 2-3 пъти като сме ходили до NYC където може да се намери нещо за душата (поне моята ха-ха). Харесват и таратор...

Предполагам и чушки бюрек е добра идея....

П.П. Сподели после какво си сготвила и как се е приело. Много ми е интересно....
Виж целия пост
# 43
никакви особени, не съм по сложните произведения аз.
правя едно лесно пиле със сирена и сметана...то се радва на особен успех сред мъжете.
жените ахкат и охкат колко е калорично, но никоя не оставя.
на коледа реших да зашеметя италианската си рода с едни сърми, но не знаех, че се слага чиния в тенджерата да ги държи и  не сервирах точно сърми.
мисля, че готвенето с продукти от а до я само по себе си е повод за скриване на шапката.
Виж целия пост
# 44
Тази рецепта съм я правила, тя е от готварската книга на  БГ-Мама пусната от Спаска.

ПАТАТНИК
(родопско ядене)
.............

Вчера докато си говорихме с един приятел от Канада му казах за това ястие и предложих да го пробва. Днес получавам отзивите : "Беше превъзходно, благодаря ти че ми даде рецептата и разнообрази менюто ми"
Той май го е правил без тестото понеже се притесняваше че няма да го докара но дори и така много му е харесало  Grinning

Сега ще си запиша и аз рецептата и ще го дам на един готвач да ни го приготви за вторник - така се уговорихме. Нямам търпение и децата да си кажат мнението....

Мислите ли че ако се сложи спанак и/или сирене в сместа ще стане добре?

Аз от името на моя канадски приятел искам да ти благодаря lst, че написа тази рецепта  Hug С нетърпение ще изчакам да стане вторник когато и аз ще опитам и ще си кажа мнението  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия