Баклавата от моя аватар

  • 6 347
  • 64
# 15
Само да вметна и аз (като голям почитател на баклавата): идеята на това разрязване, което се прави преди печенето е да се среже най-горния пласт кори. Така при печенето всяко парче си остава с гладко "капаче", а не се напуква и баклавата не става "рошава". Та така де.  Whistling
Виж целия пост
# 16
Аз да запитам тогава познавачите,че не съм спец на баклавата - 8 мин се пекат ядките,а после и още 1h и 5мин - няма ли да прегорят тея ядки....?? Thinking  макар,че температурата е наистина нисичка...
Виж целия пост
# 17
Пак да се включа, макар да съм от ядящите, а не от правещите любители.  Laughing  Не мисля, че ще се препекат ядките, все пак са покрити отвсякъде... От друга страна, мама прави баклавата със сурови орехи...  Thinking
Не помогнах много май...
Виж целия пост
# 18
макар да съм от ядящите, а не от правещите любители.  Laughing 
Знаех си, че не съм само аз  Mr. Green
Благодаря за страхотната рецепта и за превода   bouquet
Виж целия пост
# 19
pina много вкусно изглежда тази баклавичка  Laughing
Виж целия пост
# 20
Момичета, не съм много наясно с правилата във форума, затова питам: Може ли в тази тема да дам моята рецепта за Гръцка баклава? Всъщност не съм проверила в готварската книга дали е давана вече тази рецепта. Но ако може, казвайте - ще дам рецептата, защото е лесна и винаги става.
Виж целия пост
# 21
Давай, Детелинке! Laughing
Предполагам, че  Пина няма да се разсърди.

Ама после двете с нея ще ми платите дебелариума. Mr. Green
Виж целия пост
# 22
Ох,аз съм за дебеларуим от сега.... Tired

Утре мислех да пазарувам за тази баклава и да я направя,та да дам и снимки и отзиви от опита си,но....не мога - много съм дебела... Sad
Нека,който я направи сподели как се е получило,аз също ще я направя,но след известно време! Peace
Виж целия пост
# 23
Пина, поръчвам си 2 дози баклава....Куриера аз ще го поема!
Виж целия пост
# 24
Момичета, проверих - рецептата я има в готварската книга, че даже и няколко варианта. Няма смисъл да задръствам форума. Иначе нямам нищо против щом разрешавате - да я пусна.
За дебелариума нямайте грижа, ще го уредим  Laughing
Виж целия пост
# 25
И аз я правя със сурови орехови ядки. Става си страхотна.  Mr. Green А Гръцката онази с пандишпановата плънка ли е. Никак не я харесвам... Въпрос на вкус. Crazy
Виж целия пост
# 26
 Embarassed признавам си аз бях една от пита6тите за баклавата..
Пина благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 27
Пък аз едва се озаптих да не питам Mr. Green
А откъде да намеря суров безсолен шам фъстък?
Виж целия пост
# 28
Ох, pina, страхотно изглежда тази баклава!!
Никога не съм правила, но може и да се пробвам.
Виж целия пост
# 29
За суровия безсолен шамфъстък - никога не съм купувала,но предполагам,че в Пикадили на щанда за сурови ядки трябва да има и шам фъстък.Ако не,то на местата,където пекат ядки (сещам се за един гараж) и продават,може да се помоли за малко суров.
Само аз си мислех,че като е суров ще трябва да се чупи черупката и да се вади ядката,което ще е трудоемко,но за една чаша ядки все ще се начупи.

За съжаление не знам в Шумен как стои въпроса с шам фъстъка,както и с канелата на пръчки - тука има в арабския магазин на колхозния пазар.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия