шоколад от този готварския-в едни кафяви опаковки е, сметана-подсладена или не, горе долу еднакви количества, сметаната се слага на котлона да заври след това се слага шоколада начупен и съдът се прехвърля в друг съд с вода и се държи на водна баня докато се стопи шоколада и сместта стане еднородна.След това го слагам в камерата да стегне до консистенция малко по гъсто от кондензираното мляко.След това с лъжичка се гребва по малко(колкото искаш) и върху кухненска хартия се слагат трюфелите.Поръсваш ги с какао или стърган шоколад(аз ги правих с пудра захар)После слагаш пак в камерата
да се стегнат и след това ядеш с удоволствие и мярка.
Разновидност-след като се свали сместта от котлона може да се добави лъжичка-кафена или чаена ликьор.И така стават пияни трюфели.Внимавайте, шоколада е много капризен и трябва много да се внимава при разтапянето му-никога не трябва да завира , а когато се топи в течност, течността не трябва да завира в никакъв случай.При едно завиране се разграждат ензимите в шоколада и става негоден за употреба.
Кексово тесто за торти
6 яйца, 300гр захар,8с.л.олио, 8 с.л.прясно мляко-леко топло, 350 гр брашно, 1 пак.бакпулвер, ванилия или какао по желание.
Яйцата трябва да са топли-да не са от хладилник, разбиват се със захарта до побеляване и надигане на сместта.След това на тънка струйка при работещ миксер се добавят първо прясното мляко, след това олиото.Брашното и бакпулверът се смесват и се пресяват, добавят се лъжица по лъжица при бавна скорост на миксера.Тавичката , ако не е силиконова, се намазва с олио и се слага хартия за печене, намазва се внимателно с олио и се наръсва с брашно.Много внимателно се сипва сместа в тавичката, и се слага в загрята фурна до 200 градуса, пече се в умерена фурна докато клечка за зъби бодната в тестото излезе суха.След като се изпече се оставя 5 мин в тавата вън от печката и след това се вади.След като изтине напълно след няколко часа най-добре-се разрязва на 3 -4 тънки блата.Ползва се по предназначение.
За да моделирате с тези блатове-например за да направите кола-ще сложите още малко брашно при замесването, за да стане по твърдо тестото и да може да се изрязва от него.
Забележка-При печенето, когато отваряте фурната да го проверите, не бива да се удря врата на фурната , защото от удара тестото спада.Препоръчвам първите 20 мин да не се отваря фурната.
Ето и една страничка от книжка, как точно се изрязва блата за да се направи кола: