Печени ябълки?

  • 4 158
  • 19
Здравейте,
Как правите печените ябълки?
И какви сладкиши правите с тях?
Виж целия пост
# 1
 Rolling Eyes Издълбавам вътрешността и вътре слагам
 парче лимон и мед и пека в тава с малко вода.

Сладкишите са ми в профила Peace
Виж целия пост
# 2
Аз ги правя така - издълбавам на всяка ябълка семките ( с дупка от към дръжките ) запълвам със захар и пека , върху хартия за печене !
Виж целия пост
# 3
Аз ги правя така - издълбавам на всяка ябълка семките ( с дупка от към дръжките ) запълвам със захар и пека , върху хартия за печене !

И аз така, но не пека върху хартия а с малко водичка
Виж целия пост
# 4
Издълбавам семките, слагам захар или мед и пека с малко водичка.

И какви сладкиши правите с тях?
Не правя сладкиши с тях. Ядем ги натюрлих.  Mr. Green
Виж целия пост
# 5
Издълбавам вътрешността и слагам захар (или мед) и малко орехи. Пека в тава с много малко вода.   chef
А сладкиши с ябълки не съм правила  Blush
Виж целия пост
# 6
съвсем ли ги избълбавате ,или остава дъно?
Да не изтича или няма значение?
Виж целия пост
# 7
съвсем ли ги избълбавате ,или остава дъно?
Да не изтича или няма значение?
Аз не ги издълбавам много  Peace
Виж целия пост
# 8
Остава разбира се. Издълбавам само семките.
Виж целия пост
# 9
Пълня ги с мед или кафява захар, орехи,стафиди, канела. Наскоро ядох на гости и бяха им сложили и малко овесени ядки, бяха страхотни.
Виж целия пост
# 10
Аз също много обичам печени ябълки, а в едно от предаванията си Ивам Звездев обясни как използва тясната част на тикви цигулка, нарязана на филии за канапе на печени ябълки и круши. Решила съм да го пробвам, но се чудех дали отделно се изпичат или може да се сложат плодовете върху тиквата и заедно да се пекат. Ябълките пека с малко захар, стафиди и орехи, а тиквата поръсвам с мед и орехи при сервиране. Мисля, че може да се получи чудесна комбинация.
Виж целия пост
# 11
Аз също много обичам печени ябълки, а в едно от предаванията си Ивам Звездев обясни как използва тясната част на тикви цигулка, нарязана на филии за канапе на печени ябълки и круши. Решила съм да го пробвам, но се чудех дали отделно се изпичат или може да се сложат плодовете върху тиквата и заедно да се пекат. Ябълките пека с малко захар, стафиди и орехи, а тиквата поръсвам с мед и орехи при сервиране. Мисля, че може да се получи чудесна комбинация.

ей тази идея за тиква и ябълка много ми хареса
не се бях сещала че може и така
мерси   chef  bouquet
Виж целия пост
# 12
Много обичаме печени ябълки и доста често правя  Grinning
Издълбавам ги и им слагам захар, орехчета, канела. Пека в тавичка с малко вода
Виж целия пост
# 13
Аз съм запичала ябълките със захар, и след това слагам по лъжица или две крем-ванилия и оставам още малко да се запече във фурната  Party
Виж целия пост
# 14
А дюлите по същия начин ли се приготвят? От известно време ми се търкалят няколко, но никога не съм правила с дюли нещо различно от сладко.
Виж целия пост
# 15
Печени ябълки с мед и орехи  Crazy ммммм, добре че ме подсети да направя - в къщи много ги обичаме
Виж целия пост
# 16
Колко време се пекат горе-долу?
Виж целия пост
# 17
Колко време се пекат горе-долу?

Аз ги пека на слаба фурна /150 -160 градуса/ около 45 минути
Виж целия пост
# 18
Обожаваме печени ябълки цялата фамилия. Правя ги по следния начин- Без да разрязвам ябълката издълбавам с уредче (онези станно изглеждащите кръгли) сърцевината. След това увивам ябълката във фолио, като лекичко затапвам с фолиото долният отвор на ябълката. Пълня с орехи, черни стафиди,мед (или каф. захар, а може и без никакви подсладители, ако и детето ще яде) и малко нарязана на много малки парченца круша отворите и дозавивам във фолиото, като отгоре лекичко се вижда ябълката. Пека на умерена фурна с вентилатор. За време незнам- на око. След като са почти готови отварям малко повече фолиото да се зачервят за секунда. Сервирам ги с ванилов крем, канела и чертички от карамелизирана захар (хем декорация, хем подсилва вкуса)  Peace
Виж целия пост
# 19
Пълнена тиква
В малка тиква отрязвате капаче.Изчиствате семките и я пълните с нарязани плдове-ябълки,
круши, дюли, орехи , сушени сливи, кайсии, стафиди.Захар.
Слагаш капачето и в тава с малко вода.Печеш.То се спихва леко и е чудно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия