Страхотен Кекс!

  • 66 444
  • 182
# 75
Доколкото знам съда, в който ще се разбиват белтъците трябва да е добре подсушен.
Виж целия пост
# 76
 newsm10 наистина е страхотен
Виж целия пост
# 77
Когато кекса не се получава както трябва е възможно проблема да е във фурната - температурата на печене.
Виж целия пост
# 78
Кекса е много вкусен! Благодаря ти Ели за добрата рецепта   bouquet
Виж целия пост
# 79
Разкошно изглежда. Ще го направя още утре или в другиден  Peace
Виж целия пост
# 80
Аз съм само на 11 и го направих сама е са баба ми помогна при отделянето от жълтъците ! изяде се направих още един за да може и мама да го пробва!!!  bouquet  chef
Виж целия пост
# 81
  Браво,Lovly! Hug
Виж целия пост
# 82
Здравейте! Ако не слагам орехи, как да сложа маслото? Може ли да се разбърка със сместа или пак цялото трябва да се разтопи само в тавата и върху него да се изсипе сместа? newsm78 А дали може без масло, за да не е много мазно, само да намажа тавата?  Thinking
Виж целия пост
# 83
Здравейте! Ако не слагам орехи, как да сложа маслото? Може ли да се разбърка със сместа или пак цялото трябва да се разтопи само в тавата и върху него да се изсипе сместа? newsm78 А дали може без масло, за да не е много мазно, само да намажа тавата?  Thinking
    Според мен,само намажи тавата.С това масло кекса се получава бая мазничек!
Виж целия пост
# 84
Здравейте! Ако не слагам орехи, как да сложа маслото? Може ли да се разбърка със сместа или пак цялото трябва да се разтопи само в тавата и върху него да се изсипе сместа? newsm78 А дали може без масло, за да не е много мазно, само да намажа тавата?  Thinking
    Според мен,само намажи тавата.С това масло кекса се получава бая мазничек!

 Hug Мерси, след малко го почвам. Дано да се справя, че за първи път ще пека някакъв сладкиш. Не разбрах само яйцата със стайна температура ли трябва да са или може направо от хладилника.
Виж целия пост
# 85
И моят кекс стана сбит и твърд. Стана едно малко кексче, а на снимките изглежда огромен. Направих го със студени яйца, разбивах белтъците поне 10 минути и не се наду кекса. В началото се наду догоре на тавичката и после спадна до половината. Иначе е много вкусен! Пак ще се пробва!
Виж целия пост
# 86
И моят кекс стана сбит и твърд. Стана едно малко кексче, а на снимките изглежда огромен. Направих го със студени яйца, разбивах белтъците поне 10 минути и не се наду кекса. В началото се наду догоре на тавичката и после спадна до половината. Иначе е много вкусен! Пак ще се пробва!

marella, кексът наистина е чудесен - и красив, и вкусен. Мисля, че 10 мин са малко да разбиеш на твърд сняг белтъците и захарта. Биеш докато, като извадиш бъркалките, сместта не се влачи, а е твърда. И тогава внимателно и леко добавяш другите компоненти. Непременно пробвай пак, пожелавам ти да го направиш!  bouquet
Виж целия пост
# 87
И моят кекс стана сбит и твърд. Стана едно малко кексче, а на снимките изглежда огромен. Направих го със студени яйца, разбивах белтъците поне 10 минути и не се наду кекса. В началото се наду догоре на тавичката и после спадна до половината. Иначе е много вкусен! Пак ще се пробва!

marella, кексът наистина е чудесен - и красив, и вкусен. Мисля, че 10 мин са малко да разбиеш на твърд сняг белтъците и захарта. Биеш докато, като извадиш бъркалките, сместта не се влачи, а е твърда. И тогава внимателно и леко добавяш другите компоненти. Непременно пробвай пак, пожелавам ти да го направиш!  bouquet

 Heart Eyes Мерси! Ще направя първо някой по-лесен кекс, че тези пандишпани не са за всеки. Grinning
Виж целия пост
# 88
Кексът е страхотен . току що го направих и дори мажът ми поиска да си запише рецептата  Laughing

Бетъците трябва да са топли за да се разбият хубаво. Ако яйцата са от хладилника се поставят за 10-20 мин в топла вода.
Белтъците се разбиват без захар и ставт на пяна за няколко минути , поцле се добавя захарта и се бие докато сместа получи блясък. Около 5-10 мин. Става твард сняг.
По същия начин се спрвят и целувки.

Виж целия пост
# 89

Белтъците се разбиват без захар и ставт на пяна за няколко минути , поцле се добавя захарта и се бие докато сместа получи блясък. Около 5-10 мин. Става твард сняг.



  Това е абсолютно вярно! Peace
  За затоплянето на яйцата,обаче, не съм сигурна...... Thinking От малка знам,че яйцата трябва да са студени.Винаги ги бия студени и винаги ми стават на сняг! Rolling Eyes

  marella , Ако не ти се получава пандишпан с биенето на белтъци,не ги бий!Просто сложи в сместа за кекса 1 пакетче бакпулвер и той ще се получи! Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия