Солена торта

  • 8 903
  • 27
Здравейте!Някой може ли да ми каже как прави солена,палачинкова торта?
Благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 1
Правиш палачинките и после редуваш пластове със варени яйца,майонеза,лютеница,кисели краставички,кашкавал,шунка......въобще каквото ти роди фантазията.Вариантите са много.... Grinning
Аз лично харесвам най-много солена торта със шунка,варени яйца,майонеза,кис.краставички,царевица.Като я наредя я намазвам с майонеза и я поръсвам отвсякъде с настърган кашкавал.  Hug
Виж целия пост
# 2
Мерси за бързият отговор! Hug
Виж целия пост
# 3
Здравейте!Някой може ли да ми каже как прави солена,палачинкова торта?
Благодаря  bouquet


Radi_1, принципът са ти го написали, ако искаш прегледай и тази тема, има и снимки и предложения.
Виж целия пост
# 4
Правиш палачинките и после редуваш пластове със варени яйца,майонеза,лютеница,кисели краставички,кашкавал,шунка......въобще каквото ти роди фантазията.Вариантите са много.... Grinning
Аз лично харесвам най-много солена торта със шунка,варени яйца,майонеза,кис.краставички,царевица.

Така я правя и аз палачинковата торта  Peace
Разликата - най отгоре заливам със сос бешамел и настърган кашкавал
и слагам тавата във фурната да се запече тортата и да се разтопи и
зачерви кашкавала. Става супер, моите в къщи много я харесват тази тортичка  Mr. Green
Виж целия пост
# 5
Никога не съм правила такава торта,защото незнаех рецептата.Но сега мога да си я направя някой ден.
Виж целия пост
# 6
Никога не съм правила такава торта,защото незнаех рецептата.Но сега мога да си я направя някой ден.
Подходяща е за празници,като предястие например...
Виж целия пост
# 7
Никога не съм правила такава торта,защото незнаех рецептата.Но сега мога да си я направя някой ден.
Много си изпуснала!  Wink
Виж целия пост
# 8
Малко по-различен вариант.
Правим печена палачинка:
В тава 30/40 разтопяваме половин пакет масло. От 4 яйца, 7 с. л. брашно, 0.5 литра прясно мляко и 2 ванилии забъркваме смес, която изсипваме в тавата с разтопеното масло. Пече се до зачервявяне 20-25 мин. Ако започнат да се образуват мехури се пукат с вилица. Вади се от тавата след като изстине. Може да си помогнете с лопатка ако някъде е залепнала. Слагате палачинката върху алуминиево фолио. Маже се обилно с майонеза, настъргва се кашкавал, варено яйце, колбас и кисела краставичка, колкото по- богато, толкова по-добре. С помощта на фолиото се навива на стегнато руло. Хубаво навивате ръбчето за да не стане рулото кухо. Престоява  2-3 часа в хладилника. Реже се на дебели парчета. Много е вкусно и ефектно за предястие. Съжалявам, че не съм снимала.
Палачинката стига за 6-8 порции., без да остава за допълнително, въпреки, че всички ще си поискат!
Виж целия пост
# 9
ето каква солена палачинкова торта направих вчера. получи се много добре.

за палачинките:
4 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1/2 ч.ч. брашно, щипка сол, щипка сода

разбъркваме яйцата, добавяме едно след друго млякото, брашното, солта и содата. пържим палачинките в тиган. преди да изсипем сместа, намазваме тигана с масълце.
за тази торта направих 2 дози палачинки, част от тях оцветих.

за плънката: сварени картофи, сварени моркови, сварени яйца, сварен грах, шунка, кашкавал, кисели краставички, 2 бр. майонеза
всички продукти ги нарязах с робота на много ситно, целта ми беше при разрязването да не се рони. разбърках добре. след това - палачинка, смес, палачинка, смес. завърших с палачинка.

покритие: 2 бр. майонеза, заквасена сметана, крема сирене, пакетче желатин (за сметаната и крема сиренето количеството е по желание, бяха останали от една торта и просто ги използвах).
разбърках продуктите добре, оцветих с малко сладкарска боя, добавих разтворения желатин, залях тортата и оставих в хладилника.


 
Виж целия пост
# 10
Това ми е един от любимите специалитети и винаги ми се получава разкошна!!! Купувам готови палачинки от Фантастико, мисля че са 10-12 в опаковка. Притоплям ги леко на тостера и ми мазвам с масло да поомекнат. Взимам една майонеза, една лютеница/от по-тъмната, не тези на олинеза/, кисели краставички, натрошено сирене, настърган кашкавал, маслинки и някакъв свеж колбас - обикновено филе, нарязано на тъничко. И започвам да редя, с всякакви комбинации. Важно е сиренето да е хубаво, да не е солено. Мажа, клепам, най-отгоре слагам майонеза, отстрани също, наплесквам хубаво с настърган кашкавал и украсявам с маслинки. Досега не съм я запичала, но ще пробвам!
Виж целия пост
# 11
Става много вкусна, като се запече. Само искам да посъветвам тези, които решат да запичат палачинковата торта наистина да я полеят със сос Бешамел по този начин се запазват най- вече краищата на тортата да не станат твърди. WinkПък и става по- вкусна.
Виж целия пост
# 12
Аз правих скоро и то две. Бяха с готови палачинки. истината е, че са малко блудкави. Затова е добре плънката да е по-пикантна- соленка, кисела. Аз сложих на различните пластове и майонеза с различни продукти, и пастет, и лютеница. Получи се добре. Отгоре- майонеза и настърган кашкавал, украса по избор. Но не забравяй- плънката да е с по-изразен вкус.

Друг път съм запичала леко- вътре: гъби, кис.краставички, маслини, кашкавал, сос бешамел. отгоре кашкавал. И така е вкусно.
Виж целия пост
# 13
моята солена торта е с картофено пюре за блата,плънка по желание/запържена кайма,гъби,пушено,топено сирене по отделно/ и с покритие от кашкавал,запечена до разтопяване на *глазурата* newsm64
Виж целия пост
# 14
Да- с пюрето е идея- ще се пробва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия