Лесни и бързи "Добруджанки"

  • 170 439
  • 396
# 165
Чета,чета....та в карайна сметка как се получават по-добре-ако замеся по меко тесто(видях,че някой месят) или ако е по-рядко и си гребвам с лъжица?
Рецептата коята съм написала е меко тесто ,но не кексово.Не се меси ,а се бърка с лъжица/вилица.Може да се сложи в тавата и с лъжица ,но аз за да са еднакви питките правя топчета на ръка. Simple Smile
Виж целия пост
# 166
Да обърна внимание, че днес направих добруджанките в една обща малка питка. Стана нещо страхотно, така че ако не ви се играе на топчета, топки и не знам какво, пробвайте  и по този начин.
Виж целия пост
# 167
Направих ги вчера по рецептата, но 30 мин. печене им беше малко, глетави бяха вътре Thinking
Иначе рецептата е страхотна, лесно и вкусно Crazy

Виж целия пост
# 168
ето ги и моите

а тук ги използвах като питки за сандвич
Виж целия пост
# 169
Сега попаднах на темичката. Майка ми много често ги правеше когато бях малка. Сега и аз ги правя на моите деца. Не съм ги снимала, но на вид са същите като на rosssito. А на вкус са като едно време. Laughing
Виж целия пост
# 170
Мисля и аз да ги направя, но се чудя последно как е най-добре... обърках се .... newsm78
Със сода или бакпулвер, с яйце или без?  newsm78
Чудя се дали ще стане ако си ги забъркам вечерта, а сутринта само ги изпека?
Иначе изглеждат невероятно.... благодаря за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 171

Чудя се дали ще стане ако си ги забъркам вечерта, а сутринта само ги изпека?

Не става  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Тестата със сода или бакпулвер се правят и пекат веднага иначе минава действието на содата или бакпулвера и става една подметка дето се чудиш къде да я метнеш... Laughing Laughing Laughing Laughing

Ако ще правиш тестото със сода,трябва да я "загасиш" в киселото мляко(да шупне),за да не се усеща после гаден соден вкус.
Виж целия пост
# 172
Много пъти съм правила рецептата със сода - до този момент не съм усетила гаден вкус!
Виж целия пост
# 173
Много пъти съм правила рецептата със сода - до този момент не съм усетила гаден вкус!
Ако не се "загаси" содата в някаква киселина,тогава става онзи содения вкус....Иначе не се усеща  Hug
Виж целия пост
# 174
А със яйце или без? Рецептата на авторката на темата е без яйце, по нея ли я правят всички? Защото по-надолу имаше и една рецепта с яйце на Smiley*?
Виж целия пост
# 175
Без яйце.
Виж целия пост
# 176
Благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 177
Аз винаги, когато правя тесто със сода я "загасям" с малко количество оцет, защото няколко пъти попадам на уж кисело мляко, в което содата не шупва.
Виж целия пост
# 178
Направих ги днес за закуска! Станаха страхотни !   chef Не се усещаше содата. Аз използвах "киселото мляко на баба" Благодаря за лесната и вкусна рецепта!  Hug  bouquet
Виж целия пост
# 179
И аз ги правя вече няколко пъти и стават много вкусни, но имам няколко въпроса.
1. 30 мин на моята фурна ми идват много, за 20 стават.
2.  2 чаши брашно също ми идват много, става много гъсто и ще трябва да меся. Слагам по малко, но дали съм права?
3. Много хубаво се надуват и като ги извадя спадат. Има ли някаква тайна как да си останат така пухкави? Може би защото слагам по малко брашно ? И аз не знам ...
Иначе чудесна рецепта   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия