Вкусен "Миш-маш"

  • 23 040
  • 17
# 15
Точно това готвих вчера.Моя мъж малко му се мръщи ама имаме много яйца.Правя го така-слагам да се поизпържат печени чушки/от буркан/,сипвам дом.пюре да заври,слагам разбитите леко яйца като се пресекат слагам сиренето и поръсвам с магданоз.Лук не слагам щото не ми харесва с него.
Виж целия пост
# 16
Невероятно колко различни рецепти има за миш-маш .
Моят миш-маш приготвям с :

печени червени чушки
печен патладжан
сгъстен доматен сос
натрошено сирене
яйца
скълцан чесън
магданоз
захар
сол

Изпечените чушки ги нарязвам на парченца.
Печения патладжан на пюре .
В доматения сос като се посгъсти сипвам олио - така се поизпържва и придобива приятен леко оранжев цвят - смесвам с чушките и патладжана да покъкри - бъркам да не залепне - овкусявам със сол и захар - поема повече захар и пречупва киселата жилка на доматите - тава е тайната на вкусния миш-маш . Майка ми слага мед - по здравословно е .
Чуквам яйцата и енергично бъркам за да се усвоят и сготвят и те .
Отмествам от огъня - ръся със сирене и магданоз .

С лук за мен си е манджичка , не миш-маш .
Виж целия пост
# 17
Другарче, а чесъна кога го слагаш?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия