Бързи и лесни рецепти за микровълнова?

  • 125 190
  • 234
# 165
Една много елементарна,вкусна и бърза рецепта са кренвиршите с кашкавал.Аз ги слагам на около 3мин.за да се разтопи добре кашкавала.В микровълновата правя и бързи сандвичи.Намазвам филиѝките с масло,слагам шунка и кашкавал и пак за около 3мин.са готови!
Виж целия пост
# 166

Стават и вкусни картофки с плънка - измивате хубаво картофите, аз не ги беля, правите разрез от горната страна на кръст и после още веднъж, да се получат осем резенчета. Режете така, че дъното на картофа да остане цяло. Слагате във фурната на пълна мощност, при мен се изпичат за 6-7 до 9 мин, зависи от големината на картофа. Като извадите, правите плънка по желание - нарязана шунка, зелен лук, горчица, може и със сирене, варени яйца - каквото ви се връзва с вкуса на картофа. Получава се ето това:

Виж целия пост
# 167
Вчера правих крем карамел. Захарта се карамелизира с помощта на малко водичка /около половин лъжичка на купичка/.  Крема - 1л. прясно мляко, 8 яйца и 1ч.ч. захар - става за 40 мин. Печката ми е 900W и пека на пълна мощност. Мен ме домързя като друг път да правя всяка купичка по отделно и го направих направо в йенската тенджера. За съжаление нищо не остана за снимка.
Виж целия пост
# 168
запис да следя темата, имам микровълнова  с грил, но досега само притоплям храната в нея, никога не съм готвила в нея
Виж целия пост
# 169
Като извадите, правите плънка по желание - нарязана шунка, зелен лук, горчица, може и със сирене, варени яйца - каквото ви се връзва с вкуса на картофа.
   chef Страхотна рецепта,благодаря ти    bouquet
Искам да попитам- след като се запълни картофа с плънката- запича ли се пак или така се консумира?
Виж целия пост
# 170
Като извадите, правите плънка по желание - нарязана шунка, зелен лук, горчица, може и със сирене, варени яйца - каквото ви се връзва с вкуса на картофа.
   chef Страхотна рецепта,благодаря ти    bouquet
Искам да попитам- след като се запълни картофа с плънката- запича ли се пак или така се консумира?

Dime, не, не запичам, защото обикновено слагам шунка с горчица или зелен лук наситно с варени и размачкани с него яйца, понякога руска салата - общо взето такива плънки. Но, ако хванеш за колко време се изпича картофът в твоята микровълнова (в началото ги препичах), може да извадиш малко по-рано, да сложиш някаква плънка, която може да се запече, или пък с кашкавал да поръсиш и да запечеш. Позволява всякакви импровизации.
Виж целия пост
# 171
И аз съм правила ориз със зеленчуци в микровелето, дробчета, гювечета едно по едно или всичко в йената и става едно голяямо гювече. Също съм си пекла тиквички - тиквичките както са обелени и нарязани ги посолявам и поливам със олио и ги наръсвам с брашно разбърквам ги и пека първо на 10 мин, разбърквам и после на още докато станат готови според вашия вкус.
А от книжката с рецепти за мв съм правила едно ястие което беше от 400 гр лук и кайма не помня колко подправки черен червен пипер лука нарязан на едро и се пече беше много вкусно, но отдавна съм го правила  защото ми се счупи по-голямата йена в която го правех.
Виж целия пост
# 172
Да ви споделя какво забърках вчера:
Картофи, гъби, топено сирене, сметана, чесън на прах и подправка за картофи, сол и чер.пипер на вкус. Обърквате слагате в МВ за 10 мин, изваждате и бъркате и още 10 мин, после изваждате слагате пресен копър, бъркате и пак в МВ за 5 мин  Wink
Мммммммммммммммммммммммм, вкусно Wink

ПС: всичко това се случи на 750Вата  Hug
Виж целия пост
# 173

Стават и вкусни картофки с плънка - измивате хубаво картофите, аз не ги беля, правите разрез от горната страна на кръст и после още веднъж, да се получат осем резенчета. Режете така, че дъното на картофа да остане цяло. Слагате във фурната на пълна мощност, при мен се изпичат за 6-7 до 9 мин, зависи от големината на картофа. Като извадите, правите плънка по желание - нарязана шунка, зелен лук, горчица, може и със сирене, варени яйца - каквото ви се връзва с вкуса на картофа. Получава се ето това:



Изглежда фантастично, ще пробвам  Wink
Виж целия пост
# 174
И аз съм правила ориз със зеленчуци в микровелето, дробчета, гювечета едно по едно или всичко в йената и става едно голяямо гювече. Също съм си пекла тиквички - тиквичките както са обелени и нарязани ги посолявам и поливам със олио и ги наръсвам с брашно разбърквам ги и пека първо на 10 мин, разбърквам и после на още докато станат готови според вашия вкус.
А от книжката с рецепти за мв съм правила едно ястие което беше от 400 гр лук и кайма не помня колко подправки черен червен пипер лука нарязан на едро и се пече беше много вкусно, но отдавна съм го правила  защото ми се счупи по-голямата йена в която го правех.
Заинтригува ме рецептата с тиквичките. Доста лесно ми звучи Crazy Сам ода попитам колко горе-долу тиквички се слагат и олиото в малко количество ли трябва да бъде Hug
Виж целия пост
# 175
запис да следя темата, имам микровълнова  с грил, но досега само притоплям храната в нея, никога не съм готвила в нея
И аз като теб и тази тема ще ми бъде интересна да я прочета и да използвям някои рецепти  Simple Smile
Виж целия пост
# 176

Dime, не, не запичам, защото обикновено слагам шунка с горчица или зелен лук наситно с варени и размачкани с него яйца, понякога руска салата - общо взето такива плънки. Но, ако хванеш за колко време се изпича картофът в твоята микровълнова (в началото ги препичах), може да извадиш малко по-рано, да сложиш някаква плънка, която може да се запече, или пък с кашкавал да поръсиш и да запечеш. Позволява всякакви импровизации.
Благодаря,  bouquetсъс сигурност ще го пробвам и ще пиша резултата  chef
Виж целия пост
# 177
Вчера правих крем карамел. Захарта се карамелизира с помощта на малко водичка /около половин лъжичка на купичка/.  Крема - 1л. прясно мляко, 8 яйца и 1ч.ч. захар - става за 40 мин. Печката ми е 900W и пека на пълна мощност. Мен ме домързя като друг път да правя всяка купичка по отделно и го направих направо в йенската тенджера. За съжаление нищо не остана за снимка.
А на водна баня ли се пече, като класическия крем карамел или така, направо ?
Виж целия пост
# 178
Без водна баня. Купичките се пекат направо. Единствената разлика, когато е готов, е че отгоре не е запечен както се получава в обикновена фурна.
Виж целия пост
# 179
Също съм си пекла тиквички - тиквичките както са обелени и нарязани ги посолявам и поливам с олио и ги наръсвам с брашно разбърквам ги и пека първо на 10 мин, разбърквам и после на още докато станат готови според вашия вкус.
Заинтригува ме рецептата с тиквичките. Доста лесно ми звучи Crazy Сам ода попитам колко горе-долу тиквички се слагат и олиото в малко количество ли трябва да бъде Hug
И аз да питам дали в затворен съд ги слагаш...?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия