Чебуреки

  • 5 445
  • 21
Чебуреки
тесто
вода
браШно
сол
плънка
 лук
сол
4ерен пипер
кайма
 това е най-разпространената рецепта (такава която са ми казвали пове4ето украйнки и рускини ).така ги правя аз ,а  и е най икономи4на и бърза .


приготвяне
забъркваме тестото. аз ли4но слагам 1 чаШа вода и добавям 1 с.л. сол . след което добавям браШно докато се полу4и леко за месене тесто , което не лепне по ръцете.
плънка  - каймата се смесва със ситно нарязания лук , 4ерния пипер и солта .

разто4ваме тестото до 1мм дебелина и с някакъв съд изрязваме кръгове (например по-голяма 4аШа).слагаме от плънката , сгъваме кръг4ето на 2 и с вилица приЩъпваме и дозалепяме крайЩата . пържат се в много олио (като бухтите ).съвет от мен - олото първона4ално да се нагореШи до максимум, но след това да се намали котлона  за да може каймата да се "свари" вътре . добре е  каймата да е опакована добре в тестото, така мазнинката която е вътре няма да излезе  навън ина4е става много сухо.
добър апетит
снимки от друг саит с "други възможни плънки и тесто "
Цитат

тесто:
- 4 чаШи браШно (всяка чаЩа - 250 мл)
- 1.3 ч, вода (~320 мл)
- 1 с. л. водка (може и без водка)
- 1  яйце
- 2 с. л. олио (може и мас)
- 0.5 ч л сол

плънка 1
нарязани гъби (сварени или опържени )
  + кисело зеле запържено с лук  и моркови (супер вкусно  само съм ги яла в домаШни условия не съм ги приготвяла )
плънка 2
400 г ов4е месо
- 50 г ориз сварен
- 100 г ов4а маз
- 3 с л дребно нарязана мерудия
- соль и перец по вкусу

чебуреките могат да се пържат във фритюрник  на 180 г за 6 - 8 минути

Виж целия пост
# 1
Майка ми ги прави, горещо ги препоръчвам  Hug
Виж целия пост
# 2
 PeaceОбожавам ги и често си ги приготвям.
Виж целия пост
# 3
и аз  Laughing
до скоро не знаех оба4е , 4е токова лесно се правят ..ама неволята у4и ..като няма откъде да ги взема трябваШе да се нау4а да ги правя  Mr. Green
Виж целия пост
# 4
Абе само аз ли не мога да ги видя как изглеждат? newsm78 Иначе ще се опитат само че с постна плънка.
Виж целия пост
# 5
Абе само аз ли не мога да ги видя как изглеждат? newsm78 Иначе ще се опитат само че с постна плънка.
и аз не ги виждам сега
снимката и превода са от тук
 http://bt-lady.com.ua/index.php?articleID=2253
Виж целия пост
# 6
Абе само аз ли не мога да ги видя как изглеждат? newsm78 Иначе ще се опитат само че с постна плънка.
И аз не ги виждам.
Виж целия пост
# 7
и аз не ги виждам сега
снимката и превода са от тук
 http://bt-lady.com.ua/index.php?articleID=2253
За малко ме изпревари. Сега, да!
Виж целия пост
# 8
Абе само аз ли не мога да ги видя как изглеждат? newsm78 Иначе ще се опитат само че с постна плънка.
и аз не ги виждам сега
снимката и превода са от тук
 http://bt-lady.com.ua/index.php?articleID=2253

Благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 9
Майка ми ги прави, горещо ги препоръчвам  Hug
smile3521 smile3521 smile3521 Моята също, направо са разкошни.
Виж целия пост
# 10
Oле, това нещо дори не съм го чувала  Embarassed, ама изглежда много апетитно. Май ще се престраша да ги направя тия чубереки  Mr. Green
Виж целия пост
# 11
Снощи ги направих, но по руската рецепта - с водка и яйце в тестото. Мъжът ми много ги хареса.
Още веднъж благодаря за рецептата!   bouquet
Виж целия пост
# 12
Мммм, звучат много апетитно, ама те руснаците са царе на такива тестени закусчици с плънка(то не са варенки, пелмени, блини  Mr. Green ) Всичко много хубаво, ама ме мързи да пържа,а и не ядем пържено по принцип  Blush дали има начин да ги наслагам в по-обилно омазнена тавичка и да ги опека  Thinking
Фифундрела, дай плс твоя вариант на тестото, с водка и яйце, определено ме заинтригува  Mr. Green
Виж целия пост
# 13
Фифундрела, дай плс твоя вариант на тестото, с водка и яйце, определено ме заинтригува  Mr. Green
Eто от линка на ЛуДеТина го видях:

1. Вскипятить воду с солью и маслом (масло придает готовым чебурекам характерную "пузырчитость").
2. Немедленно заварить в ней 1/2 стакана муки, стараясь размешать комки, и дать остыть (заваривание части муки делает тесто мягким и пластичным).
3. Добавить яйцо и водку (можно без водки, но по-моему с водкой лучше) перемешать (яйцо повышает "пузырчитость" и прочность теста, несколько снижая пластичность и мягкость). Постепено добавляя остальную муку, вымесить тесто. Тесто не должно липнуть к рукам, если липнет добавить еще немного муки. Дать настояться не менее 1 часа (можно хоть 10). В процессе выстаивания 1 раз перемять.

Не съм много добре с руския да ти го преведа, но аз му схванах основната идея.  newsm47
Виж целия пост
# 14
Едно въпросче от един невежа в случая.... Embarassed Каймата се слага сурова нали правилно съм разбрала?А ако се запържи предварително няма ли да се застраховам от това да не остане сурова по време на пърженето?   newsm78
Виж целия пост
# 15
Едно въпросче от един невежа в случая.... Embarassed Каймата се слага сурова нали правилно съм разбрала?А ако се запържи предварително няма ли да се застраховам от това да не остане сурова по време на пърженето?   newsm78

Сложих я сурова, свари се по време на пърженето! Послушах ЛуДеТина - намалих котлона след като ги сложих.
Виж целия пост
# 16
Едно въпросче от един невежа в случая.... Embarassed Каймата се слага сурова нали правилно съм разбрала?А ако се запържи предварително няма ли да се застраховам от това да не остане сурова по време на пърженето?   newsm78

Сложих я сурова, свари се по време на пърженето! Послушах ЛуДеТина - намалих котлона след като ги сложих.
Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 17
каймата не се пържи , заЩото
 така Ще се омазни допълнително и може да станат много мазни
 и всъЩност готиния вкус го предава то4но това , сварената кайма  и малкото сос4е , което си е пуснала, затова казвам да се опакова добре каймата . ако пържи6 на слаб огън (моя котлон е до 9  , аз пържих на 6 ,  7  ) няма на4ин да остане сурова
Виж целия пост
# 18
каймата не се пържи , заЩото
 така Ще се омазни допълнително и може да станат много мазни
 и всъЩност готиния вкус го предава то4но това , сварената кайма  и малкото сос4е , което си е пуснала, затова казвам да се опакова добре каймата . ако пържи6 на слаб огън (моя котлон е до 9  , аз пържих на 6 ,  7  ) няма на4ин да остане сурова
Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 19
Фифундрела, дай плс твоя вариант на тестото, с водка и яйце, определено ме заинтригува  Mr. Green
Eто от линка на ЛуДеТина го видях:

1. Вскипятить воду с солью и маслом (масло придает готовым чебурекам характерную "пузырчитость").
2. Немедленно заварить в ней 1/2 стакана муки, стараясь размешать комки, и дать остыть (заваривание части муки делает тесто мягким и пластичным).
3. Добавить яйцо и водку (можно без водки, но по-моему с водкой лучше) перемешать (яйцо повышает "пузырчитость" и прочность теста, несколько снижая пластичность и мягкость). Постепено добавляя остальную муку, вымесить тесто. Тесто не должно липнуть к рукам, если липнет добавить еще немного муки. Дать настояться не менее 1 часа (можно хоть 10). В процессе выстаивания 1 раз перемять.

Не съм много добре с руския да ти го преведа, но аз му схванах основната идея.  newsm47
превод
  1  да се кипне водата със солта и маслото (маслото придава на готовите чебуреки характерната текстура на мехур4ета )
 2 веднага да се завари в нея половин 4аЩа браШно, стараейки се да разбърквате бу4ките , и да се остави да изстине (заваряването на 4аст от браШното прави тестото меко и пласти4но )
3. да се добави яйцето и водката , да се разбърка , и постепенно да се добавио станалото браЩно, месеики тестото . тестото не трябва да лепне по ръцете ,ако лепне се добавя оЩе малко браЩно. да се остави поне за 1 4ас . докато "отстоява" да се омеси оЩе веднъж.

Виж целия пост
# 20
ЛуДеТина , мерси много   bouquet
беше ме срам да питам колко яйца и колко водка да слагам, за това си трая  hahaha
Виж целия пост
# 21
Момичета искам само да споделя с вас този сайт на който има няколко вида чебуреки и подобни на тях неща.

ЛуДеТина, благодаря че ме подсети за тези вкусотии. Задължително скоро ще направя  Simple Smile

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия