Съдове "Дуралекс" ?

  • 18 358
  • 28
Моля ви дайте ми малко информация за този вид стъкло.Как се използва(огнеупорно ли е? ),пече ли се във фурната или просто издържа на горещи ястия....Много съм "боса" по въпроса за "Дуралекс"- а   Embarassed.Благодаря предварително    bouquet
Виж целия пост
# 1
- не е огнеупорно;
- не може да се пече в него;
- може да се сипва горещо в тях;
- може да се мият в миялна;
- с течение на времето се надраскват;
Но аз много си ги харесвам и вече над 12г. само тях си ползвам.
Виж целия пост
# 2
- не е огнеупорно;
- не може да се пече в него;
- може да се сипва горещо в тях;
- може да се мият в миялна;
- с течение на времето се надраскват;
Но аз много си ги харесвам и вече над 12г. само тях си ползвам.
Благодаря много   bouquet
Виж целия пост
# 3
Аз в малки купички от Дуралекс правя крем-карамела във фурната. Нищо му няма. Незнам дали щото на водна баня се пече. И в микровълновата готвя парчета месо в голяма купа понякога. Пак нямам проблеми.
Виж целия пост
# 4
             много са здрави- изпускала съм на пода от гранитогрес и не се чупят. Стават за микровълнова фурна.
Виж целия пост
# 5
Аз в малки купички от Дуралекс правя крем-карамела във фурната. Нищо му няма. Незнам дали щото на водна баня се пече. И в микровълновата готвя парчета месо в голяма купа понякога. Пак нямам проблеми.

И аз така! Удържат си... Моя е от така наречения "френски", нищо че е правен в Индонезия...
Виж целия пост
# 6
А драскат ли ви се дуралексовите чинии в миялната? Моите да, дали не са някакво кофти качество?
Виж целия пост
# 7
Драскат се да!
Виж целия пост
# 8
Всъщност аз ползвам друга марка и съм много по-доволна от Дуралекс.PYREX се казва и може да се пече, мие в в съдомиялната, използва се в микровълновата и каквото се сетиш още. има в Била, в Метро, предполагам и в другите големи вериги магазини. Доколкото съм запозната във Франция като чуеш PYREX и се сещаш за всички видове продукти от този вид. Нещо като йенските тенджери по комунистическо време тука в България.
Виж целия пост
# 9
Аз в малки купички от Дуралекс правя крем-карамела във фурната. Нищо му няма. Незнам дали щото на водна баня се пече. И в микровълновата готвя парчета месо в голяма купа понякога. Пак нямам проблеми.

И аз така! Удържат си... Моя е от така наречения "френски", нищо че е правен в Индонезия...

А да знаете какво става ако не издържат. Аз съм виждала  Shocked. Веднъж майка ми изпусна една дуралексова чиния на теракота в кухнята и тя се пръсна на хиляди малки парченца по целия под. После два часа обирахме с прахосмукачката. Иначе са хубави дуралексовите съдове. И аз много ги харесвам.
Виж целия пост
# 10
Правила съм 2-3 пъти и аз клем-карамела в тях, но сега имам формички. Товаса ми ежедневните съдове. Драскат се, но са много удобни и красиви. Имам 3 комплекта в тъмно кафяво. Peace
Виж целия пост
# 11
Мама има един сервиз чаени чаши от дуралекс...не помня, сигурно е на 15-тина години вече. Не е надраскан, нито чашка, нито чинийка  е счупена, а у нас не сме от много пазещите.
Виж целия пост
# 12
 Hug Ами днес си четох,четох какво сте писали и купих дуралексов сервиз най-накрая.... hahaha
Виж целия пост
# 13
Правила съм 2-3 пъти и аз клем-карамела в тях, но сега имам формички. Товаса ми ежедневните съдове. Драскат се, но са много удобни и красиви. Имам 3 комплекта в тъмно кафяво. Peace
Как правиш карамела? В самите чашки или в друг съд карамелизираш захарта и после изливаш в чашките?
Виж целия пост
# 14
Сегашните ми са алуминиеви, но и в дуралексовите първо разливам горещия карамел (нищо им няма на чашите), после яйчено-млечната смес и печеш. така или иначе температурата не трябва да е висока.
Виж целия пост
# 15
Мама има един сервиз чаени чаши от дуралекс...не помня, сигурно е на 15-тина години вече.
Не е надраскан, нито чашка, нито чинийка  е счупена...

И ние така! Издържливи са и ги ползвам и в микровълновата!!! Simple Smile
Виж целия пост
# 16
На мен ми подариха такъв за свадбата. От 7 години само него ползвам,то друг май нямам. Понадраскани са чиниите,нищо, че ги мия на ръка, но не много. В смисъл-не им личи,не изглеждат захабени. Изпускала съм на пода( балатум) и нямаше поражения. Но когато баткото лазеше и основните му играчки бяха тенджери и чинии, пусна една чашка в каната на робота. Значи тя е паднала от15-20 см. върху металния нож. Стана си като пасирана  Joy, на съвсеем малки стъкълца. Нямаше нужда да включвам робота-можеше просто да бодна една сламка и щеше да е като нектар  Stop А за крем-карамел много съм се чудила,но не съм пробвала. Но аз карамелизирам направо в купичките, в микровълновата, дали ще се пръснат? newsm78
Виж целия пост
# 17
Аз в малки купички от Дуралекс правя крем-карамела във фурната. Нищо му няма. Незнам дали щото на водна баня се пече. И в микровълновата готвя парчета месо в голяма купа понякога. Пак нямам проблеми.

Аз също. Предпочитам Дуралекс, че много съм пъргава в кухнята и чупя често чинии  Laughing
Виж целия пост
# 18
Правила съм 2-3 пъти и аз клем-карамела в тях, но сега имам формички. Товаса ми ежедневните съдове. Драскат се, но са много удобни и красиви. Имам 3 комплекта в тъмно кафяво. Peace
Как правиш карамела? В самите чашки или в друг съд карамелизираш захарта и после изливаш в чашките?
Незнам за papi6, но аз не правя карамела в тях, а го изсипвам разтопен от друг съд. А относно чупенето, наистина са издържливи, но недай си боже да се счупи стават направо на сол и после цяла седмица намирам парчетийки.
Виж целия пост
# 19
             много са здрави- изпускала съм на пода от гранитогрес и не се чупят. Стават за микровълнова фурна.
Днес изпускна купа от Дуралекс на теракота, абсолютно здрава си остана. Въобще имам чинии, купи и чаши, много съм доволна. Пък половинката само в тях си топли ядене в микровълновата, по-вкусно му било Laughing
Виж целия пост
# 20
За изпускането - понякога издържат, но ако не - както каза някой нагоре -пръска се като автостъкло.
За топлоустойчивостта - аз пека във фурната сандвичи, нагрява се доста, но пък времето не е много. Не бих пекла ядене. Внимавайте, защото се продават и тонирани стъкла, които наподобяват Дуралекса или другите подобни марки от такова закалено стъкло. Така пръснах една голяма чиния като я сложих близо до газовия котлон,както би се счупила всяка обикновена стъклена чиния.
Виж целия пост
# 21
За ежедневна употреба ползвам само съдове от дуралекс!
Виж целия пост
# 22
За ежедневна употреба ползвам само съдове от дуралекс!
и аз Peace
Виж целия пост
# 23
аз не мисля, че всички видове стават за печене. имах преди формички за карамел, дуралексови, но те си бяха отбелязани като огнеупорни. иначе ми се е случвало да се пукне чиния в микровълновата, можеш да си изкараш акъла #Crazy
Виж целия пост
# 24
Да, има и ментета, само тонирани
Виж целия пост
# 25
От осем години използвам само такива чинии и чаши всекидневно......Как не съм ги открила по рано... newsm78
Ма те са просто чудесни.... Heart Eyes
Слагам ги в микровълновата за претопляне на храна .....
Малките са ги хвърляли и не са се чупвали което доста ме учуди...
Хватката при счупването е следната...
Ако съдът падне на земята под ъгъл от 90 градуса се е счупил на 1000 и пърчета ....но ако се претъркули или падне не от много висико няма страшно остава си цял......
Това ти го гарантирам с две ръце и два крака защото съм го пробвала нарочно за да проверя... Laughing
Виж целия пост
# 26
Поздравления за покупката, не си сгрешила! Simple Smile От 13 години съм основно с такъв сервиз, имам счупена само 1 чиния и то защото скъпия си сложи супата директно на котлона (тогава нямахме микро). Има само един малък недостатък- не задържат достатъчно дълго храната топла. Аз дори нарочно ги ползвам когато искам да охладя бързо нещо. Не е като порцелан, но останалите му предимства надминават в пъти недостатъците му.
Виж целия пост
# 27
моите съдове са падали на плочките без поражение
обаче една чиния падна от дивана на килима в хола- стана на сол  ooooh!
явно зависи от ъгъла или и аз не знам какво
но са супер, препоръчвам ако нямаш да си купиш
Виж целия пост
# 28
- не е огнеупорно;
- не може да се пече в него;
- може да се сипва горещо в тях;
- може да се мият в миялна;
- с течение на времето се надраскват;
Но аз много си ги харесвам и вече над 12г. само тях си ползвам.

Защо да не може да се сипва горещо newsm78 Аз ползвам само такива съдове вече години и си сипвам редовно горещо в тях.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия