Истинската причина за кариеса при децата

  • 28 182
  • 200
# 105
Людмил,

това с телефона е вярно, наистина. Говоря за прословутият експеримент с яйцата.

Но, знаеш ли, ако си сложиш ръката на парното, ще се стоплиш. Ако я държиш дълго време, ще я изгориш (ако е по спецификация). Дай да спрем парното.

бтв, избягвате ли кафета със хотспотове или ги приемате за реклама?Simple Smile

еди
ПС а какво има общо това с кариеса ?Simple Smile отвори нова тема за вредата от безжичното, там има много да се говори, при това не само журналистичкеските евтини сензацийки.
Виж целия пост
# 106
Людмил,

това с телефона е вярно, наистина. Говоря за прословутият експеримент с яйцата.

Но, знаеш ли, ако си сложиш ръката на парното, ще се стоплиш. Ако я държиш дълго време, ще я изгориш (ако е по спецификация). Дай да спрем парното.

бтв, избягвате ли кафета със хотспотове или ги приемате за реклама?Simple Smile

еди
ПС а какво има общо това с кариеса ?Simple Smile отвори нова тема за вредата от безжичното, там има много да се говори, при това не само журналистичкеските евтини сензацийки.
Общото с кариеса е, че при яденето на храна, облъчвана с микровълни се нарушава енергийния баланс в тялото и така се стига до бавно рушене на тъканите, включително и зъбите. Аналогичното става и когато се ползва GSM (това е моя хипотеза).

Проблемът е, че изследванията за вредата от GSM засягат само видимите ефекти -- затопляне, промяна в химичния състав на мозъка, електромагнитно влияние. Но снимката с облъчената гъба по-горе ни казва, че ефекта е далеч по-голям от видимия - руши се аурата.

Знае се, че всяка жива материя има около себе си жизнено поле, аура, което я прониква и поддържа. Ако това поле се разруши, ще се разруши и материята. Негативните изблици на емоции също имат разрушителен ефект - затова, както някой добре забеляза, шизофрениците са с развалени зъби.

Вижте за пример експериментът на Масару Емото с ориза: три буркана с ориз във вода. Всяка сутрин той казва над единия "Благодаря", над другия "Мразя те!!!" а третия пренебрегва. Познайте кой ориз почернява и изгнива... Този експеримент беше повторен от мнозина.

  Дори след кратък разговор по GSM в мозъка на детето настъпват промени, които после траят с часове:

"Испански учени решили да направят изследване, след излъчването на телевизионно детско предаване, в което наградите били уж абсолютно безопасни детски мобилни апарати. За целта те подложили на щателни изследвания две деца - 11 годишният Пол и 13 годишната Дженифър. Те им дали да проведат кратък разговор със своите родители по безопасните детски телефони от телевизионното шoу. На специален скенер учените виждали оцветени в жълто, проникващите в мозъка на децата радиомагнитни вълни. Оказало се, че действат в мозъка на малчуганите повече от час след приключване на разговора."

И това е най-щадящият вариант с "безопасен детски телефон". Какво да кажем за мощните модерни GSM, които са мода сред децата. И кой може (или има интерес) да ни каже, какви промени настъпват във физиологията им, включително кости и зрение?
Виж целия пост
# 107
Това за гъбата  много ми хареса.Файла на ориза не ми се отвяря,но мисля,4е така както си го описал има доста об6то с един руски филм за паметта на водата.
Между другото 4етох,4е една от при4ините за разваляне на зъбите и за ред други проблеми е консумацията на постьоризирано мляко.Като имам пове4е време 6те понапи6а пове4е.
Виж целия пост
# 108
това за пастьоризацията е .. идиотско. сори за определението, не е лично.

защото, ако не беше пастьоризираното мляко, повечето от нас не биха могли въобще да консумират мляко. просто не виждам как щеше да се организират нещата.

а в края на краищата, важен е цялостният ефект. е, без пастьоризация - няма мляко. лоша ли е пастьоризацията - не.

същото важи за доста неприятни неща от съвременният (градски) живот, които в края на краищата са повече полезни от колкото вредни.

еди.
Виж целия пост
# 109
 Защо не е представен реален опит? Т.е. какво ще стане с яйцето, ако се води нормален по продължителност разговор с един (естествено) телефон? А се правят някакви крайни и нереални опити, които в реалния живот не се случват? Вие виждали ли сте човек, който говори 65 мин. с 2 телефона newsm78 аз не ...

... Но, знаеш ли, ако си сложиш ръката на парното, ще се стоплиш. Ако я държиш дълго време, ще я изгориш (ако е по спецификация). Дай да спрем парното.
...

Ахъм Thinking

Яйцето се "сварява" и след намокряне с топла вода, значи ли, че не трябва да си мия косата, защото е опасно? Опитът съм го правила по грешка Blush уж маска на косата, ама вместо жълтък, сложиш и белтъка  Mr. Green след като се опитах да го отмия с хладка (не мога да се къпя с гореща вода), белтъкът се свари и едва го махнах  ooooh!)
Виж целия пост
# 110
експеримента с гсм-те пък го отрекоха по про7  newsm78 преди 5-6 месеца някъде
Виж целия пост
# 111
  Вие виждали ли сте човек, който говори 65 мин. с 2 телефона newsm78 аз не ...

Рекордът ми е 4 часа, но естествено с един, а не с 2 телефона... На всеки кръгал час М-тел те изключват  Mr. Green Определено последните 5 години си говоря здраво по гсм-а и нямам мозъчни изменения...видими за сега Wink А - забравих - нито един нов кариес в рамките на последните 5 години. Всичките ми налични кариеси са от времето до 18-я ми рожден ден. Wink

Разбирам желанието на Людмил да отглежда детето си и самият той да живее във възможно по-натурална среда... Но добре би било в тази си цел да не вярва на всяка прочетена глупост в И-нет...

Omega, знаеш ли какъв е принципът на пастьоризацията?  newsm78 Аз непастьоризирано мляко не бих пила...ма ти пий що не. Дето вика баба ми: От главата си патиш.  Mr. Green
Виж целия пост
# 112
isa аз бих пил и още как, ама... ако може таквозинка хем да не е 'болно', хем да е прясно. и тук е проблема. иначе, ако не бъркам, пастьоризацията е най-безобидното нещо от съвременните техники. не че е ултранова...
Виж целия пост
# 113
  Вие виждали ли сте човек, който говори 65 мин. с 2 телефона newsm78 аз не ...

Рекордът ми е 4 часа, но естествено с един, а не с 2 телефона... На всеки кръгал час М-тел те изключват  Mr. Green Определено последните 5 години си говоря здраво по гсм-а и нямам мозъчни изменения...видими за сега Wink А - забравих - нито един нов кариес в рамките на последните 5 години. Всичките ми налични кариеси са от времето до 18-я ми рожден ден. Wink

Разбирам желанието на Людмил да отглежда детето си и самият той да живее във възможно по-натурална среда... Но добре би било в тази си цел да не вярва на всяка прочетена глупост в И-нет...

Omega, знаеш ли какъв е принципът на пастьоризацията?  newsm78 Аз непастьоризирано мляко не бих пила...ма ти пий що не. Дето вика баба ми: От главата си патиш.  Mr. Green
Това, което продължава да ме учудва, че дори стигнал до дъното, с най-болното сърце и зъби в Европа (и вече в света) българинът продължава да измисля все нови и нови оправдания, само и само да не промени себе си и децата си.
Виж целия пост
# 114
"Днес правим млякото о6те по-трудно усвоимо посредством всеоб6тата практика на пастьоризиране,която уни6тожава естествените му ензими и изменя крехките му белтъ4ини.Суровото мляко съдържа активните ензими лактаза и липаза,които му позволяват да смила само себе си.
Липсата на ензими и измененитео на  жизненоважните протеини при пастьоризираното мляко правят калция и другите минерални елементи в млякото до голяма степен трудно усвоими.
През 30-те години на миналия век д-р Франсис М.Потинджър  провежда десетгоди6но изследване,сравнявайки изхранването на 900 котки с пастьоризирано и със сурово мляко.Една 4аст от животните полу4ават единствено сурово необезмаслено мляко,докато останалите се хранят само с пастьоризирано необезмаслено мляко.Котките от групата,хранена със сурово мляко,укрепват и остават здрави,активни и жизнени през целия си живот,но котките,изхранвани с пастьоризирано мляко,скоро стават равноду6ни,объркани и податливи на множество хрони4ни заболявания,свързани обикновено с хората и вклю4ва6ти сърде4ни заболявания,отслабване на бъбреците,дисфункция на 6титивидната жлеза,затруднено ди6ане,падане на зъби,крехки кости,възпаление на 4ерния дроб и др.Това оба4е,което привли4а най-силно вниманието на д-р Потинджър,е какво се слу4ва с второто  и третото поколение.Цялото първо потомство на групата с пастьоризирано мляко се ражда с ло6и зъби и малки,слаби кости-явен признак на недостиг на калций,което показва неусвояване на калция от пастьоризираното мляко.Потомството на групата със сурово млякко остава здраво като родителитеси.Много от котенцата от третото поколение на храненатата с пастьоризирано мляко група са мъртвородени,докато вси4ки,които оцеляват,са безплодни и неспособни да се размножават.Тук се налага експеримента да прилю4и,тъй като 4етвърто поколение котки,хранени с пастьоризирано мляко,не се ражда,макар 4е групата със сурово мляко продължава безкрайно да се множи и да укрепва.Ако това не е достатъ4но доказателство за вредните последствия от пастьоризирано мляко,обърнете внимание на факта,4е дори новородени телета,хранени с пастьоризирано мляко,взето от собствената им майка,обикновено умират в рамките на 6 месеца-факт,който мле4ната проми6леност не иска да признае.
Дале4 по-изгодно за мле4ната проми6леност е пастьоризирането на млякото,за да бъде увели4ен срокът му на годност,макар 4е денатурираното мляко с ни6то не спомага за продължителността на 4ове6кия живот.Не6то пове4е,пастьоризацията прави млякото от болни крави в нехигиенизираните мандри относително "безвредно",като убива някои,но не вси4ки опасни микроби,а това намалява разходите на мле4ната индустрия.

Възрастните трябва сериозно да преосмислят млякото като съставна 4аст на ежедневното хранене,освен ако нямат възможност да се сдобиват с добро сурово мляко,което е прекрасна храна.Да тъп4ем децата си с пастьоризирано мляко,за да растат "силни и здрави" е абсолютно безумие,тъй като те просто не са в състояние да усвояват хранителните ве6тества.
Действително и мъжете,и жените,и децата трябва да премахнат вси4ки пастьоризирани продукти от храната си,за6тото тези денатурирани мле4ни проукти само образуват по 4ервата слузеста утайка,която върпрепятства усвояваенто на органи4ните хранителни ве6тества.
Правило:Премахнете налълно пастьоризираното и хомогенизирано мляко от храната си.Ако разполагате с гарантирано добро сурово мляко,консумирайте го отделно и като пълноценна храна,а не в съ4етание с други храни."


Дето вика баба ми: От главата си патиш.  Mr. Green
´
Напълно съм съгласна с баба ти!
Виж целия пост
# 115
Това, което продължава да ме учудва, че дори стигнал до дъното, с най-болното сърце и зъби в Европа (и вече в света) българинът продължава да измисля все нови и нови оправдания, само и само да не промени себе си и децата си.


А мен ме учудва как можеш да се връзваш на градски легенди и някакви опити, правени от никому неизвестни хора, които се отричат Rolling Eyes

Българинът е с болни зъби, защото не яде здравословна храна (според теб), а европейците са по-добре, защото? Те не ядат ли същата, че и по-лоша храна  Thinking
Виж целия пост
# 116
...Суровото мляко съдържа активните ензими лактаза и липаза,които му позволяват да смила само себе си.
Липсата на ензими и измененитео на  жизненоважните протеини при пастьоризираното мляко правят калция и другите минерални елементи в млякото до голяма степен трудно усвоими.

Аз имам непоносимост към лактазата. Ако пастьоризацията води до липса на лактаза в прясното мляко би следвало да мога да пия такова пастьоризирано. Но аз не мога - нито пастьоризирано, нито непастьоризирано мога да пия...

Не съм специалист и не мога да споря са ли ензими лактазата и липазата... И дали високите градуси, до които се загрява млякото ги убиват. Но много добре знам какво усещам като пия мляко... Не че мога да пия де Sick
Виж целия пост
# 117
Абсолютно те подкрепям, Омега.... Ако ми посочиш и източника с тази информация, ще съм много благодарна!
Виж целия пост
# 118
Млякото е среда, в която най-лесно и бързо се развиват всякакви микроорганизми и бактерии. В днешни времена, за да стигне прясното мляко от вимето на съответното животно до магазина минава през какво ли не и без пастьоризация или стерилизация не може да се осигури неговата безопасност, дори и при взети мерки за супер хигиена. Пастьоризацията е процес на загряване на млякото до 70 градуса, като е възможно да останат спори на някои микроорганизми, стерилизацията е загряване за много кратко време до 100 градуса и убива всякакви гадинки.

Ако искате в 21 век да пиете необработено стерилно мляко, ще се наложи да заемете съответна поза под избрана от вас крава.
Виж целия пост
# 119
Ако ми посочиш и източника с тази информация, ще съм много благодарна!


Изто4ника е тази книга:
http://www.pe-bg.com/?cid=9&pid=19992

Междду другото има доста добро описание и за тантристкия секс,за който е споменал Людмил.Книгата е изклю4ително ценна и написана на достъпен език.


е загряване за много кратко време до 100 градуса и убива всякакви гадинки.

Интересно е да  про4ете6 какво става с млякото,когато се загрее до 100 градуса...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия