Истинската причина за кариеса при децата

  • 27 993
  • 200
# 180
Ето още едно потвърждение, че приказките за сладкото и за бактериите, които се хранят с него и развалят зъбите е МИТ:
http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=10&id=14647
Виж целия пост
# 181
Записвам се да про4ета темата.
Виж целия пост
# 182
Ето още едно потвърждение, че приказките за сладкото и за бактериите, които се хранят с него и развалят зъбите е МИТ:
http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=10&id=14647

"Много добре е известно, че пълните деца, по принцип, се хранят с повече сладки лакомства."

Ако само това им е връзката, много неубеждаващо ми звучи. От личен опит и наблюдение сред познати, килата идват от тестено и бързи закуски, сладкото не е толкова определящо.
Виж целия пост
# 183
Записвам се да про4ета темата.
Изгледа ли лекциите за кариеса?

Виж целия пост
# 184
Ето още едно потвърждение, че приказките за сладкото и за бактериите, които се хранят с него и развалят зъбите е МИТ:
http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=10&id=14647

"Много добре е известно, че пълните деца, по принцип, се хранят с повече сладки лакомства."

Ако само това им е връзката, много неубеждаващо ми звучи. От личен опит и наблюдение сред познати, килата идват от тестено и бързи закуски, сладкото не е толкова определящо.
м да, пържено, мазно ......... от опит с много близък, с доста кила над нормата, но не близва сладко под каквато и да е форма, даже и плодове не яде и няма нито един кариес, на 43 години е
Виж целия пост
# 185
Ето още едно потвърждение, че приказките за сладкото и за бактериите, които се хранят с него и развалят зъбите е МИТ:
http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=10&id=14647

Отново разглеждат човека само като зъби!

Не се подвеждайте!
Клетъчният глад и излишното тегло могат да вървят ръка за ръка, точно заради празните калории на рафинираните въглехидрати: бяла захар, бяло брашно, нишесте и т.н.

Възможно е зад това изследване да стоят интересите на някоя захарна фабрика или някой от въглехидратната промишленост.

Отново няма сведения за общото здраве на изследваните.

Виж целия пост
# 186
...
За тези, които отдават значение на правилното хранене ще предложа една таблица с най-здравословното комбиниране на храните:
...
Отпечатайте я, окачете я на видно място в кухнята и нека тя ви стане кухненският наставник. По-нататък ще публикувам и подробна таблица с комбинацията на продуктите.
Людмиле, аз благодаря за тази табличка и те моля да покажеш подробната, ако е готова вече.  Hug
И да попитам - това по принципите на разделно хранене ли е или е просто здравословно?
Виж целия пост
# 187
...
За тези, които отдават значение на правилното хранене ще предложа една таблица с най-здравословното комбиниране на храните:
...
Отпечатайте я, окачете я на видно място в кухнята и нека тя ви стане кухненският наставник. По-нататък ще публикувам и подробна таблица с комбинацията на продуктите.
Людмиле, аз благодаря за тази табличка и те моля да покажеш подробната, ако е готова вече.  Hug
И да попитам - това по принципите на разделно хранене ли е или е просто здравословно?
По-скоро здравословно.
Виж целия пост
# 188
Людмиле, от къде вземаш този квас?
Аз защо си купих машина за хляб Rolling Eyesосвен да меся в нея само тестото без втасва.
Обаче гледах отчасти филмите на Прайс, няма начин просто да ям или давам на детето черен дроб от моруна, костен мозък и ферментирала риба Sick
За таблицата и аз чакам, въпреки, че са ми известни принципите горе-долу.
Хляб пека, брашното вземам от мелница, типово и бяло, от там също трици, задължително без подобрители. Не ми се купува от магазина, в началото ползвах Техра, хляба ставаше въздушен и твърд на следващия ден.
Мляко ми носят овче, козе, биволско, заксвасвам с закваската на ЕлБиБулгарикум. Може и краве, но аз не го искам.
Сирене и кашкавал от магазина. Лакрима-Пазарджик до сега най се доближава до истинския вкус на кашкавала.
Домати и краставици Био органик.
Зехтин.
Краве масло.
Лятото домашни плодове и зеленчуци,
повече от това не мога да направя за съжаление, като няма от магазина.
Виж целия пост
# 189
Людмиле, от къде вземаш този квас?
Аз защо си купих машина за хляб Rolling Eyesосвен да меся в нея само тестото без втасва.
Обаче гледах отчасти филмите на Прайс, няма начин просто да ям или давам на детето черен дроб от моруна, костен мозък и ферментирала риба Sick
За таблицата и аз чакам, въпреки, че са ми известни принципите горе-долу.
Хляб пека, брашното вземам от мелница, типово и бяло, от там също трици, задължително без подобрители. Не ми се купува от магазина, в началото ползвах Техра, хляба ставаше въздушен и твърд на следващия ден.
Мляко ми носят овче, козе, биволско, заксвасвам с закваската на ЕлБиБулгарикум. Може и краве, но аз не го искам.
Сирене и кашкавал от магазина. Лакрима-Пазарджик до сега най се доближава до истинския вкус на кашкавала.
Домати и краставици Био органик.
Зехтин.
Краве масло.
Лятото домашни плодове и зеленчуци,
повече от това не мога да направя за съжаление, като няма от магазина.

Значи, аз имах навремето такава машина, ползвах я един месец и я върнах в магазина, не ми хареса.
За да е истински здравословен и вкусен хляба трябва житото да е смляно непосредствено преди направата му, по възможност с каменна мелница, и да се замеси на ръка. Още по-добре е ако се изпече и на огън.Така домакинята влага енергията си в него. Нашите хлебчета ги правим със смляна царевица, ръж, пшеница, вътре слагаме семки, подправки и то си става направо ястие...

Писах си с този, който е правил лекцията и той каза, че това с ферментиралите риби важи за определени нации. Иначе за нас има ленено масло, Омега-3 комплекс, масло от моруна, мандраджийско масло.
Мирена ползва за закваска старо тесто, което си вкисва естествено. Но трябва нея да питаш по-подробно.

Между другото, домашният хляб, който ние правим издържа по една седмица без да се развали. Ако щете вярвайте, имаме тук едно хлебче от нашите, на една година. Втвърдило се е като кирпич, но няма и петънце от мухал и следа от разваляне.
Виж целия пост
# 190
   С такава закваска са вкусните немски хлябове - казват му Sauerteig (кисело тесто).
Не са бухнали и красиви, но са фантастични на вкус и само такива си купуваме, че в
хлебопроизводството не ме бива хич.
Виж целия пост
# 191
Много интересна тема!
Виж целия пост
# 192
За да е истински здравословен и вкусен хляба трябва житото да е смляно непосредствено преди направата му, по възможност с каменна мелница, и да се замеси на ръка. Още по-добре е ако се изпече и на огън.Така домакинята влага енергията си в него. Нашите хлебчета ги правим със смляна царевица, ръж, пшеница, вътре слагаме семки, подправки и то си става направо ястие...

Значи, писах си с този, който е правил лекцията и той каза, че това с ферментиралите риби важи за определени нации. Иначе за нас има ленено масло, Омега-3 комплекс, масло от моруна, мандраджийско масло.
Мирена ползва за закваска старо тесто, което си вкисва естествено. Но трябва нея да питаш по-подробно.

Между другото, домашният хляб, който ние правим издържа по една седмица без да се развали. Ако щете вярвайте, имаме тук едно хлебче от нашите, на една година. Втвърдило се е като кирпич, но няма и петънце от мухал и следа от разваляне.
Абе моя в машината си става вкусен много, обаче как да измисля рецепта без мая там newsm78
Масло от моруна от къде? Ленено да не е онова дето му тече рекламата, текна ли маслото? Омега-3?
А, къде да я намеря Мирена да я питам Laughingи ако е от старо тесто, то от какво е направено?
Моята содена питка издържа цяла седмица без да мухляса, но е с мляко. Ще взема да пробвам без, но в какво да угася содата, за това ли ползвате оцета?
Виж целия пост
# 193
AFRODDITA, защо без мая? Виж това и си направи домашна мая.
Виж целия пост
# 194
За да е истински здравословен и вкусен хляба трябва житото да е смляно непосредствено преди направата му, по възможност с каменна мелница, и да се замеси на ръка. Още по-добре е ако се изпече и на огън.Така домакинята влага енергията си в него. Нашите хлебчета ги правим със смляна царевица, ръж, пшеница, вътре слагаме семки, подправки и то си става направо ястие...

Значи, писах си с този, който е правил лекцията и той каза, че това с ферментиралите риби важи за определени нации. Иначе за нас има ленено масло, Омега-3 комплекс, масло от моруна, мандраджийско масло.
Мирена ползва за закваска старо тесто, което си вкисва естествено. Но трябва нея да питаш по-подробно.

Между другото, домашният хляб, който ние правим издържа по една седмица без да се развали. Ако щете вярвайте, имаме тук едно хлебче от нашите, на една година. Втвърдило се е като кирпич, но няма и петънце от мухал и следа от разваляне.
Абе моя в машината си става вкусен много, обаче как да измисля рецепта без мая там newsm78
Масло от моруна от къде? Ленено да не е онова дето му тече рекламата, текна ли маслото? Омега-3?
А, къде да я намеря Мирена да я питам Laughingи ако е от старо тесто, то от какво е направено?
Моята содена питка издържа цяла седмица без да мухляса, но е с мляко. Ще взема да пробвам без, но в какво да угася содата, за това ли ползвате оцета?

Миренка на arbanasi@abv.bg ще я откриеш.
Ленено масло има всякакво, но трябва да се внимава -- ако е държано на топло и е в прозрачни бутилки губи качествата си. Мирена гаси содата с вкиснало кисело мляко. Но по-добре нея питай за подробностите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия