Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 16

  • 35 751
  • 301
# 15
Mucunka, Сребърен облак много са симпатични тортичките Hug
barcela, че какво друго има да добавяш, аз ако стигна до такова майсторство банкет ще направя  Simple Smile
Виж целия пост
# 16
Ах, момичета....страхотни торти! Завиждам на мамите в чужбина, че могат да правят торти като са улеснени до безкрайност по отношение на нормални разфасовки и цени! Аз пак ще използвам случай да  похваля муса на Танита. Правих бисквитена торта с него /този път не сложих желатин и пасирах обикновена извара, вместо крем-сирене/. Стана чудесна на вкус! И да споделя нещо - онзи ден бях в Кауфланд и видях, че има малки разфасовки на цветчета, топчета, звездички /от захарно тесто/, а също и шоколадови буквички /но, на латиница/, цифри, сърца, орнаменти......за украса на торти.
Виж целия пост
# 17
Ето я и готовата торта:

След като я щракнах само донаместих няколко цветчета и боцнах мъничките в средата. Доволна съм, въпреки че не може да се сравнява с повечето тук, а съм убедена, че и на вкус ще е добре (вътре е Рафаело на Наталина). Знаете ли, много ми е кеф! Не съм си и представяла, че някой ден ще правя нещо такова, и ще изпитвам такова удоволствие!
Виж целия пост
# 18
Сребърен облак, сега е много по-добре- браво  smile3501
Виж целия пост
# 19
Вместо запис, мисля да попитам, дали няко е успявал да направи торта с пандишпан, разрязан на три, но с дебел слой сметанов крем между блатовете, която торта да е успешно намазана отстрани с маслен крем, за да залепне захарното покритие?!

Исках да направя така тортата цвете от миналата седмица, но не успях да намажа маслото върху сметаната (то си е естествено, де), защото беше стабилно дебел слоя между блатовете.....поради тази причина обърках стайлинга  Wink и смесих сметанова украса с покритие....
Виж целия пост
# 20


Тане, тази торта съм я правила  два пъти с два различмни крема-първият път беше в масло и кондензирано мляко, а втория със сметана.И двата пъти нанасях крема със шприц и само леко заглаждах отгоре за да заравня.Не съм имала проблем с намазването на маслото под покритието.Ако искаш следващия път избърши това което се е подало от сметаната или примеси шоколад(направи ганаш) към сметаната-така нямва да ти прави проблем с маслото и покритието.
Виж целия пост
# 21
Ами аз остъргах каквото се беше подало между трите блата, но въпреки това маслото залепваше по ножа и просто не успях да намажа височината на тортата. Отгоре нямах проблем, платките ги докарвам супер равни. Самата торта сглобявах в ринг, затова слоя сметана стана дебел...........
За следваща сметанова торта ще направя както съм правила с торта Татяна - много на брой тънки блатове, сметаната между тях ще е по-малко - и може да се получи......
Тя тортата нямаше да е сметанова, но татенцето предпочита такива и айде от мен да мине, специално за ЧРД направих със сметана  Wink
Благодаря  Simple Smile, на мен рядко някой ми отговаря  Wink
Виж целия пост
# 22
Taneto, аз правих, но с 3 отделни блата и между тях Хопла с орехи. Снимката снаха ми я прати след като са я разрязали:




Момичета, да ви питам нещо. Пробвах да направя коледна звезда от пластилин. Кажете ми дали поне малко прилича? Малко бързах, защото имам време само докато синчето спи Wink И още нещо да вмъкна. Не съм използвала формички- рязах взичко с макетен нож Simple Smile
 

Виж целия пост
# 23
прилича и още как ..... Peace

и аз се опитвам да моделирам разни нещица с пластелин преди да го направя с моделираща маса и да го сложа на тортата Laughing.
Виж целия пост
# 24
Пепи, значи да разбирам, че си успяла да намажеш отвсякъде, т.е. цялата повърхност на тортата с маслен крем?
Виж целия пост
# 25
Taneto, точно така мила, успях. Но преди това тортата отлежа малко в хладилника (а и май сметаната ми беше доста гъста ), че правих блатове и за моята. И зи я намазах идеално с маслен крем (масло+кондензирано подсладено мляко  Simple Smile )
Виж целия пост
# 26
С много красиви тортички започва новата тема!  bouquet

Пепи, коледната ти звезда е разкош, направо! С нетърпение очаквам истинската! Hug
Виж целия пост
# 27
Ясно, мерси Simple Smile....моята торта отлежа поне 3-4 часа заедно с ринга в хладилника, но пак не успях.....нищо, или крема ми е бил по-гъст, или сметаната прекалено много  Wink
Виж целия пост
# 28
При мен започва новия сезон по тортоправенето. Няколко месеца бях в почивка, поради липсата на поводи, но днес имаме годишнина със моето мило и трябваше да се отчета по въпроса. Тортата е с детски мотиви, защото гостите ни ще са с малки деца и да се радват и те  Grinning.


Виж целия пост
# 29
Тане, моята торта е също с блатове, между които има мнооого крем, сиропирани на всичкото отгоре. Щом я правиш в ринг, при сглобяването можеш да наредиш отстрани рулца и да слагаш крем, колкото искаш. После обмазването със маслен крем е много лесно. Всичките ми торти са на този принцип и до сега не съм имала проблем с украсата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия